• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Silverstone: MotoGP ΕΔ1
Πρώτη θέση και πτώση για τον Marc Marquez!
Νέα 27/08/2021 - 13:23

Έντονα ξεκίνησαν οι ΕΔ των MotoGP, με τους αναβάτες να βγαίνουν στην βρετανική πίστα μετά από ένα χρόνο απουσίας. Από την αρχή οι Fabio Quartararo και Marc Marquez εμφανίστηκαν δυνατοί, ανταλλάζοντας θέσεις στην κορυφή κατά τα πρώτα λεπτά. Δυνατοί επίσης στα πρώτα στάδια ήταν ο Pol Espargaro (που έκανε το 1-2 για την Repsol Honda τα πρώτα λεπτά) και ο Valentino Rossi που βρέθηκε για λίγο στην τρίτη θέση. Ο Jake Dixon στην πρώτη του επαφή με μοτοσυκλέτα MotoGP (αντικαθιστά τον Franco Morbidelli μετά την μεταφορά του Cal Crutchlow στην Monster Energy Yamaha) έκανε καλούς χρόνους και βελτιωνόταν συνεχώς.

Ο μόνος που κατάφερε να "σπάσει" την εναλλαγή των Quartararo- Marquez στην κορυφή, ήταν ο Johann Zarco, που ανέβηκε για λίγο στην πρώτη θέση, 31 λεπτά πριν το τέλος, με χρόνο 2:01.795. Αμέσως όμως, ο Fabio Quartararo έκανε χρόνο 2:01.320 και ένα λεπτό αργότερα, ο Marc Marquez τον πέρασε με 2:01.135 και έμεινε στην πρώτη θέση, βελτιώνοντας τον χρόνο του ένα τέταρτο πριν το τέλος, σε 2:01.020 και τελικά σε 2:00.941 το τελευταίο δεκάλεπτο. Ο αδερφός του, Αlex Marquez είχε πτώση στην 12η στροφή στην μέση του session, ενώ ο Jorge Martin τον ακολούθησε τρία λεπτά πριν το τέλος, πέφτοντας στην 11η στροφή. 

Δύο μόλις λεπτά πριν το τέλος, και ενώ βρισκόταν άνετα στην πρώτη θέση, ο Marc Marquez έπεσε στην είσοδο της τρίτης στροφής, σε μια τρομακτική πτώση κατά την οποία η μοτοσυκλέτα επαναήλθε μέσα στην πίστα σκορπίζοντας κομμάτι σε όλο το οδόστρωμα. Όπως ήταν λογικό, οι κόκκινες σημαίες ανέμισαν και οι ΕΔ1 διακόπηκαν ώστε η πίστα να καθαριστεί. Ευτυχώς, ο Marc Marquez φαίνεται να μην έχει τραυματιστεί. Μετά τον καθαρισμό της πίστας, οι ΕΔ1 συνέχισαν αλλά κανείς δεν μπόρεσε να περάσει τον χρόνο του Marc Marquez.

Δεύτερος τελικά ήταν ο Aleix Espargaro σε ένα εκπληκτικό session για την Αprilia. O Aleix κατάφερε στους τελευταίους του γύρους να κάνει χρόνο 2:01.191 και την τριάδα έκλεισε ο Fabio Quartararo με 2:01.301.

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Pol Espargaro στην τέταρτη θέση, μπροστά από τον Jack Miller, που κατάφερε στον τελευταίο γύρο πριν την διακοπή να απειλήσει τον Marquez. O Takaaki Nakagami (που βρέθηκε για λίγο δεύτερος πριν ακυρωθεί ο γύρος του) ήταν έκτος, ενώ πίσω του βρέθηκε ο νικητής του 2019, Alex Rins.

O Francesco Bagnaia ήταν όγδοος, μπροστά από τον Johann Zarco, ενώ ο Αlex Marquez έβαλε όλες τις Honda στην δεκάδα, καταλαμβάνοντας την δέκατη θέση. Πολύ δυνατός εμφανίστηκε ο Cal Crutchlow στην δωδέκατη θέση, με τον Valentino Rossi στην 16η, ενώ ο Jake Dixon τελικά έμεινε στην 21η θέση, μπροστά από τον Lorenzo Savadori που ακόμα αναρρώνει από το ατύχημά του στην Αυστρία.

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Silverstone: Moto2 ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Silverstone: Moto3 ΕΔ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA