• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Σπέσιαλ Bridgestone για το Qatar
Νέα 08/04/2010 - 16:33

Ο αγώνας στην πίστα του Losail του Qatar είναι ο μοναδικός του πρωταθλήματος των MotoGP που διεξάγεται νύχτα κι ως αποτέλεσμα οι μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας απαιτούν διαφορετική σύσταση γόμας στα ελαστικά. Πέρυσι υπήρχαν διαθέσιμα slick ελαστικά σε μαλακή και μεσαία γόμα ωστόσο, φέτος η εταιρεία έχει παρουσιάσει ελαφρώς σκληρότερες γόμες (Εμπρός: μεσαία και έξτρα σκληρή και Πίσω: μεσαία και σκληρή).   

 

Επίσης, υπάρχει αισθητή διαφορά στον τρόπο με τον οποίο επιλέχτηκαν οι γόμες για το εμπρός ελαστικό για τον συγκεκριμένο νυχτερινό αγώνα. Η Bridgestone προσέγγισε τις συγκεκριμένες επιλογές παίρνοντας δείγματα από παρόμοιες γόμες κι έτσι η μεσαία κι η έξτρα σκληρή γόμα τέθηκαν ως τελική επιλογή με βάση τα παρακάτω. 

 

Η θερμοκρασία περιβάλλοντος κατά την νύχτα του αγώνα έχει υπολογιστεί περίπου στους 25ο Κελσίου γι’αυτό η μεσαία γόμα θα παρέχει καλή πρόσφυση κι επιδόσεις σ’αυτές τις συνθήκες. Ωστόσο, αν η άσφαλτος έχει άμμο τότε αλλάζουν τα χαρακτηριστικά της και η χρήση σκληρότερης γόμας είναι αναγκαία για να δώσει μεγαλύτερη αντοχή κι ανθεκτικότητα. Όλοι οι αναβάτες –με εξαίρεση τους Rookies- έχουν προηγούμενη εμπειρία από αυτές τις γόμες και τις είχαν χρησιμοποιήσει στις χειμερινές δοκιμές της περασμένης σεζόν. Ο Αυστραλός Casey Stoner έχει κερδίσει κάθε χρονιά από το 2007 που η πίστα φιλοξενεί τους αγώνες των MotoGP χρησιμοποιώντας ελαστικά της Bridgestone.

Επόμενο άρθρο »

Η Honda ανοίγει ελαφρώς τα χαρτιά της

« Προηγούμενο άρθρο

Φωτογραφικό αφιέρωμα Suzuki GSV-R

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα