• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο καλύτερος γύρος της ζωής μου!
Ο Jorge Lorenzo μιλά για το φοβερό του γύρο
Νέα 10/09/2016 - 22:42

Με έναν εκπληκτικό γύρο στο 1:31, τον καλύτερο της ζωής του, όπως τον χαρακτήρισε, ο Jorge Lorenzo κατάφερε να πάρει την 64η pole position της καριέρας του!

 

«Πάντα έχεις την εντύπωση ότι η τελευταία pole είναι και η καλύτερη της ζωής σου, αλλά νομίζω ότι αυτή τη φορά αυτός ο γύρος ήταν», είπε στη συνέντευξη τύπου.

 

«Ίσως και οι δυο γύροι, γιατί και το 32.0 που έκανα πριν ήταν ήδη ένας καταπληκτικός χρόνος κι επειδή είχα αυτό το γύρο, ήθελα να ρισκάρω περισσότερο για να βελτιωθώ».

 

«Ρίσκαρα παραπάνω στα φρένα, άνοιγα το γκάζι λίγο παραπάνω - ειδικά στις κλειστές στροφές που το ρίσκο τραυματισμού είναι μικρότερο - και γενικά ρίσκαρα πάνω από το φυσιολογικό».

 

Με τον τρομερό του αυτό γύρο, ο Lorenzo άφησε τον ανταγωνισμό πίσω του 0.348δ στην περίπτωση του 2ου Rossi και 0.513δ μπροστά από τον Vinales που κλείνει την πρώτη σειρά.

 

Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι στη συνέντευξη τύπου, ήταν η αναφορά των οδηγών στα ελαστικά και στις (αρκετές) περιπτώσεις που τους τυχαίνει ένα ελαττωματικό κομμάτι.

 

«Λίγο-λίγο βελτιώνουμε τη μοτοσυκλέτα, αλλά μας έχουν τύχει αυτό το Σ/Κ προβλήματα με κάποια πίσω ελαστικά. Κάποια που δεν είχαν καλή πρόσφυση. Είχα κι εγώ το πρόβλημα στις ΕΔ4».

 

«Για να είμαι ειλικρινείς συνέβαινε κάποιες φορές και με τα Bridgestone. Εδώ όμως μου έτυχαν δυο ελαστικά με πολύ μεγάλη πτώση απόδοσης... όχι μερικά δέκατα, αλλά μισό δευτερόλεπτο ή εφτά δέκατα!»

 

«Αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Απλά ελπίζουμε ότι αύριο στον αγώνα θα μας τύχει ένα καλό ελαστικό».

 

«Όταν είχα καλό ελαστικό είχα παρόμοιο ρυθμό με τον Marquez. Μετά βελτιώσαμε κάποιες λεπτομέρειες στις στροφές και γίναμε ακόμα πιο γρήγοροι. Τέλος, στις κατατακτήριες με λίγη βενζίνη, πιέσαμε στο όριο και κάναμε φοβερό χρόνο».

 

«Νομίζω ότι σε ρυθμό αγώνα μπορούμε να είμαστε στο 33.0 ή ίσως στο ψηλό 1:32 και αυτός είναι ρυθμός για νίκη».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Έξτρα πίεση;

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Δεν το περιμέναμε!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA