• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen: MotoGP Αγώνας
Με άνεση ο Bagnaia έκανε το απόλυτο στο Assen
Νέα 30/06/2024 - 16:31

Όντας κυρίαρχος όλο το Σαββατοκύριακο στην πίστα του Assen, o Francesco Bagnaia "έδειξε τα δόντια του" και την Κυριακή, εξασφαλίζοντας τη νίκη και μειώνοντας ακόμα περισσότερο τη διαφορά από τον Jorge Martin

Όταν έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης, ο Ιταλός της εργοστασιακής Ducati έστριψε πρώτος από την Pole Position, με τους Maverick Viñales και Jorge Martin να τον ακολουθούν. Πιο πίσω, ο Alex Rins είχε ένα άσχημο Highside στην έξοδο της 1ης στροφής και εγκατέλειψε, ενώ τα αδέρφια Marquez ήταν στην τέταρτη και πέμπτη θέση, με τον Marc να οδηγεί τον Alex

Σύντομα ο Martin πέρασε τον Viñales και, όπως και στον αγώνα Sprint του Σαββάτου, έτσι και εδώ οι δύο πρώτοι άρχισαν αμέσως να ανοίγουν διαφορά, με τον Martin να κάνει νέο ρεκόρ γύρου στον 4ο γύρο, κυνηγώντας τον Bagnaia. Ο Ιταλός απάντησε με δικό του ρεκόρ (1:31.866) και άρχισε να ανοίγει και πάλι τη διαφορά, η οποία στα τελευτία στάδια είχε ξεπεράσει τα 2 δευτερόλεπτα. 

Ελέγχοντας πλήρως την κατάσταση, ο Bagnaia έφτασε με άνεση στη γραμμή του τερματισμού για να πάρει μια ακόμα νίκη και να μειώσει τη διαφορά στη βαθμολογία από τον Jorge Martin στους 10 βαθμούς, με τον Μartin να περιορίζεται στην 2η θέση. 

Πιο πίσω,  οι μάχες για τις υπόλοιπες θέσεις είχαν ανάψει για τα καλά, με τον Marquez να περνάει τον Viñales, ο οποίος έχασε άλλη μια θέση από τον Fabio Di Giannantonio που ακολουθούσε. Καλά πήγαινε και ο Pedro Acosta, που ήταν στην ουρά αυτού του γκρουπ και πίεζε. 

Στον 8ο γύρο, ο Marquez επέτρεψε στον Di Giannantonio να περάσει στην τρίτη θέση, με την ελπίδα ότι - όντας λίγο πιο γρήγορος - θα έκλεινε τη διαφορά από τον Μartin και θα τον τραβούσε και εκείνο μαζί του, κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη. 

Φτάνοντας στον 19ο γύρο, ο Di Giannantonio έκανε ένα λάθος ανοίγοντας τη γραμμή του και στην "αναμπουμπούλα" που δημιουργήθηκε ο Viñales πέρασε και πάλι στην τρίτη θέση, καταφέρνοντας μάλιστα να ανοίξει σύντομα μια μικρή διαφορά από τους Di Giannantonio και Marc Marquez.

Όμως ο Ισπανός της Aprilia δεν θα έπαιρνε το βάθρο, καθώς ο Enea Bastianini είχε για άλλη μια φορά πολύ καλό ρυθμό στα τελειώματα του αγώνα και από την 11η θέση, τον έφτασε και τον πέρασε, κλειδώνοντας την τελευταία θέση του βάθρου. 

Πίσω του, ο Marc Marquez έδωσε ωραίες μάχες με τους Viñales και Di Giannantonio και τελικά κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση, με τον Viñales να περνάει τη γραμμή του τερματισμού πέμπτος, όμως να δέχεται ποινή και να παραδίδει μια θέση στον Di Giannantonio

Έβδομος ήταν ο Brad Binder, μετά από μια πτώση του Pedro Acosta στον τελευταίο γύρο, με τους Alex Marquez, Raul Fernandez και Franco Morbidelli να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα. 

« Προηγούμενο άρθρο

Assen: Moto2 Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα