• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Vinales: Βασιλιάς στο Silverstone!
Φοβερή 1η νίκη, έγραψε ιστορία για την Suzuki
Νέα 04/09/2016 - 19:34

Δέκα χρόνια, σχεδόν, μετά τη νίκη του Vermeulen στο Le Mans (βροχή) ο Maverick Vinales ανέβασε και πάλι την Suzuki στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου! Ειδικά στο στεγνό, η Suzuki έχει να κερδίσει από το 2001 (Valencia-Gibernau).

 

Ο αγώνας είχε διάρκεια 19 γύρων, αντί 20, καθώς στο ξεκίνημα είχαμε μια διπλή πτώση με τους Pol Espargaro και Loris Baz και σηκώθηκε η κόκκινη σημαία. Τελευταίες πληροφορίες θέλουν και τους δυο αναβάτες να είναι καλά.

 

Στη δεύτερη εκκίνηση ο Vinales ήταν ασταμάτητος και αφού πολύ γρήγορα ξεμπέρδεψε με τους Rossi και Crutchlow, ξέφυγε μπροστά και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα!

 

Συνεχώς αύξανε τη διαφορά του και ήταν πράγματι εντυπωσιακός στη στεγνή πίστα του Silverstone, φτάνοντας την τελική του διαφορά στα 3.4δ από τον δεύτερο. Είναι η πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία και το δεύτερό του βάθρο φέτος.

 

Ο αγώνας ήταν υπέροχος και πραγματικά θύμιζε λίγο από... Moto3! Επικές μάχες ανάμεσα σε Rossi και Marquez, επαφές και ένας - πάλι - καταπληκτικός Cal Crutchlow!

 

Πίσω από τον Vinales είχαμε τρενάκι με τους Marquez, Crutchlow, Rossi, Iannone και Dani Pedrosa. Στον 12ο γύρο ο Iannone πέρασε τον Vale που λίγο νωρίτερα είχε πάρει την 2η θέση από τον Marc.

 

Τη στιγμή όμως που ο μαχητικότατος Crutchlow περνούσε τον Rossi, ο Iannone θα έκανε το λάθος και έπεσε, εγκαταλείποντας τον αγώνα και αφήνοντας 2ο τον Crutchlow.

 

Σ’ αυτή έμεινε μέχρι το τέλος ο Βρετανός, για να γνωρίσει την αποθέωση στο τέλος από πάνω από 70.000 κόσμο που σηκώθηκε να τον χειροκροτήσει! Εξαιρετικές εικόνες πράγματα και μεγάλη συγκίνηση για τον Crutchlow.

 

Η μάχη για την τρίτη θέση δεν είχε κριθεί ακόμα και ο Marc έδινε μάχες σώμα με σώμα με τον Valentino, με την αδρεναλίνη όλων να ανεβαίνει στο κόκκινο!!

 

Και οι δυο δεν είχαν την καλύτερη πρόσφυση στον πίσω τροχό και ειδικά ο 23χρονος το πλήρωσε δυο φορές: την πρώτη όταν έκοψε δρόμο στον 15ο γύρο και μετά, στον προτελευταίο, όταν άνοιξε τη γραμμή του.

 

Σ’ εκείνο  το σημείο είχε φτάσει τον Crutchlow αλλά το άνοιγμα της γραμμής του τον έριξε στην 5η θέση. Ο Vale χωρίς άλλη πίεση πήρε το τελευταίο σκαλί του βάθρου και μείωσε λίγο (3β) τη διαφορά του από τον Marquez.

 

Ο Ισπανός κατάφερε να ξεπεράσει στον τελευταίο γύρο τον ομόσταυλό του, τον Dani Pedrosa, που έκανε καλό αγώνα. Πιο πίσω ο Dovi ήταν έκτος, μπροστά από τον Aleix Espargaro.

 

Όγδοος και αγνώριστος στο στεγνό ο Jorge Lorenzo, εγκαταλείπει τις όποιες βλέψεις του για Τίτλο, ενώ οι Petrucci και Bautista έκλεισαν τη δεκάδα. Τους πρώτους του βαθμούς στο MotoGP πήρε ο Lowes που τερμάτισε 13ος.

Επόμενο άρθρο »

Vinales: Θέλω περισσότερα!

« Προηγούμενο άρθρο

Silverstone Moto2: Επέστρεψε στις νίκες ο Luthi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA