• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Crutchlow: Φοβήθηκα τον Rossi!
Νόμιζα ότι ερχόταν στο τέλος για τη νίκη
Νέα 21/08/2016 - 19:13

Ο Cal Crutchlow παραδέχεται ότι προς το τέλος του αγώνα, όταν ο Valentino Rossi είχε ανεβάσει ρυθμό, πίστεψε ότι ο Ιταλός ερχόταν να του αρπάξει τη νίκη.

 

Ο Vale είχε και αυτός το σκληρό πίσω ελαστικό, με τη διαφορά ότι ο Cal είχε βάλει σκληρό και μπροστά, σε αντίθεση με τον Rossi που επέλεξε το πιο μαλακό.

 

Στο τέλος ο Crutchlow δεν απειλήθηκε καθόλου και πήρε την πρώτη νίκη για τους Βρετανούς στη μεγάλη κατηγορία, μετά τον Barry Sheene και το 1981!

 

«Δεν κάνω πλάκα, είδα στη γιγαντοοθόνη ότι ερχόταν ο Valentino, ή τουλάχιστον νόμιζα ότι ήταν αυτός και σκέφτηκα: έχω πρόβλημα! Δεν ήξερα αν είχε και αυτός το σκληρό μπροστά και άρχισα να πιέζω».

 

«Είδα ότι η διαφορά μεγάλωνε, από 1.5δ πήγε σε μερικούς γύρους στα 4δ. Τέσσερεις γύρους πριν το τέλος παραλίγο να πέσω όταν έβαλα 6η ενώ κανονικά έπρεπε να βάλω 5η και όταν δεν σταμάτησα σκέφτηκα: ωχ όχι»

 

«Μετά είπα, οκ, μείνει ψύχραιμος και απλά έκανα βόλτα. Ειλικρινά έκανα την τέλεια επιλογή και μόλις κατάλαβα ότι κανείς δεν θα ερχόταν να με απειλήσει, απλά έκανα βόλτα για να τερματίσω».

 

«Ξέρουμε ότι με τη βροχή η κατάσταση εξισορροπείται. Στο MotoGP είναι δύσκολο να κερδίσεις με δορυφορική μοτοσυκλέτα κι έτσι πρέπει να αρπάζουμε τις ευκαιρίες όταν μας δίνονται».

 

Δεν ξέχασε να αναφερθεί στον πολύ καλό του φίλο, τον Jack Miller, ο οποίος θριάμβευσε στο Assen αλλά δεν ήταν στην Τσεχία λόγω τραυματισμού του στον προηγούμενο Γύρο της Αυστρίας.

 

«Αν ήταν ο Jack στην πίστα θα ήταν δύσκολο το έργο μου και αυτό επειδή 10 λεπτά πριν την έναρξη με ρώτησε τι θα κάνω με τα ελαστικά και του είπα ότι μάλλον θα πάω με σκληρό/σκληρό».

 

«Μου απάντησε ότι το ίδιο θα έκανε κι αυτός, οπότε θα είχαμε μάχη μεταξύ μας στο τέλος γιατί και αυτός θα έπαιρνε το ρίσκο».

 

Η πίεση από την ομάδα - με τις χαρακτηριστικές κινήσεις που του έκαναν να κόψει κι άλλο στους τελευταίους γύρους - δεν πέρασε ασχολίαστη από τον Crutchlow.

 

«Το χειρότερο στο τέλος ήταν που έβλεπα τον Lucio Cecchinello να κρέμεται στον τοίχο των pits... τι να έκανα; σου αποσπάει την προσοχή και όταν - ενώ πας βόλτα - σου λένε να κόψεις τι κάνεις;»

 

«Κόβεις κι άλλο κι επιτρέπεις στους πίσω να σε φτάσουν ή συνεχίζεις; Όμως καταλαβαίνω πλήρως τη θέση του, και πιθανόν εγώ θα ήμουν χειρότερος αν ήμουν στη θέση του».

 

«Η Honda βελτιώνεται με κάθε αγώνα. Δουλεύουμε σκληρά μαζί τους ως δορυφορική ομάδα κι έχουμε γίνει καλύτεροι με τα ηλεκτρονικά. Στο στεγνό είμαστε στο όριο, αλλά στο βρεγμένο μπορούμε να πιέσουμε λίγο παραπάνω».

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Περίμενα flag-to-flag αγώνα

« Προηγούμενο άρθρο

Brno Moto2: Ανίκητος ο Folger!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA