• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Περίμενα flag-to-flag αγώνα
Λάθος μου η επιλογή του μαλακού πίσω ελαστικού
Νέα 21/08/2016 - 19:56

Ο λόγος που ο Marc Marquez έβαλε το μαλακό πίσω ελαστικό, ήταν για να πιέσει στην αρχή και να είχε κάνει διαφορά όταν θα ερχόταν η ώρα για αλλαγή μοτοσυκλέτας.

 

Μόνο που αυτή η ώρα δεν ήρθε ποτέ στο σημερινό αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, καθώς η πίστα στέγνωνε αλλά όχι σε τόσο βαθμό ώστε να μπουν οι οδηγοί μέσα και ν’ αλλάξουν ελαστικά.

 

Αντίθετα μια άλλη Honda, αυτή του Crutchlow, πόνταρε στα σκληρά ελαστικά και κέρδισε το στοίχημα με μια μεγαλειώδη εμφάνιση!

 

Από την πλευρά του ο Marquez κατάφερε να ανέβει στο βάθρο και να διευρύνει κι άλλο τη διαφορά του από τον δεύτερο στη βαθμολογία, που μετά το σημερινό αγώνα είναι ο Valentino Rossi!

 

«Ειλικρινά πίστευα ότι θα είχε στεγνώσει πολύ νωρίτερα η πίστα. Γι’ αυτό είχα το μαλακό μπροστά/πίσω, γι’ αυτό δυσκολεύτηκα πολύ στο τέλος. Ήταν λάθος μου».

 

«Περίμενα ότι ο αγώνας θα ήταν flag-to-flag κι έτσι προσπάθησα να πιέσω πολύ στην αρχή για ν’ αλλάξω σε σλικ μετά. Όμως η πίστα ήταν πολύ βρεγμένη. Μετά έκανα διαχείριση».

 

«Ήξερα ότι ο Cal είχε το σκληρό μπροστά/πίσω ενώ και ο Valentino με το σκληρό πίσω ήταν. Έτσι όταν άρχισα να δυσκολεύομαι με πέρασαν. Είμαι χαρούμενος όμως γιατί μεγαλώσαμε τη διαφορά μας με τον Jorge και χάσαμε 4β από τον Valentino».

 

Όταν τον ρώτησαν να εξηγήσει λίγο περισσότερο για την επιλογή των ελαστικών, ο Marquez είπε ότι πίστεψε ότι με την επιλογή του μαλακού θα προστάτευε καλύτερα την πρωτοπορία του στο Πρωτάθλημα.

 

«Σκέφτηκα να πάρω το ρίσκο με το σκληρό, αλλά προτίμησα το μαλακό κι ας κουνούσε. Ήξερα ότι με το σκληρό θα ήμουν πιο γρήγορος, αλλά μ’ αυτό μπορείς να χάσεις πολύ γρήγορα το μπροστινό».

 

«Όπως και να ‘χει, το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι σε βροχή, στο στεγνό ή σε flag-to-flag αγώνες είμαστε δυνατοί και σταθεροί κι έτσι πρέπει να συνεχίσουμε»

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Είμαι χαρούμενος για τον Cal!

« Προηγούμενο άρθρο

Crutchlow: Φοβήθηκα τον Rossi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA