• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
14ος Αγώνας - Emilia Romagna GP (Misano)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Repsol Honda επιστρέφει στην πίστα για το Misano Test
Αγώνες 10/09/2024 - 16:47

Μετά από μια μάχη για την ομάδα το Σαββατοκύριακο, και οι δύο αναβάτες της Repsol Honda Team επέστρεψαν για τη Δοκιμή μετά τον Aγώνα στο Misano. Η βροχή κατά τη διάρκεια της νύχτας σημείωσε μια ελαφρά καθυστέρηση έναρξης των Δοκιμών στις Ιταλικές ακτές καθώς η ομάδα Repsol Honda περίμενε να στεγνώσει η πίστα. Οι συνθήκες θα βελτιωνόντουσαν καθ' όλη τη διάρκεια της Δευτέρας, καθώς άρχισε να στρώνεται όλο και περισσότερο με λάστιχο, με την πίστα του MotoGP να παρουσιάζει αγωνιστικούς χρόνους όλη την ημέρα.

Ο Luca Marini συνέχισε να υποφέρει από κούραση και έλλειψη δύναμης και η ομάδα της Repsol Honda προσάρμοσε το πρόγραμμα των δοκιμών του για να αξιοποιήσει στο έπακρο κάθε γύρο. Εστιάζοντας αρχικά σε νέες αεροδυναμικές εξελίξεις, ο Marini μπόρεσε να ολοκληρώσει 49 γύρους κατά τη διάρκεια της Δοκιμής και τερμάτισε στην 21η θέση με καλύτερο χρόνο 1'32.502. Παρά την ασθένειά του, ο Ιταλός εργάστηκε με ζήλο μέχρι το τέλος της ημέρας.

Ο Joan Mir έκανε την είσοδό του στην πίστα λίγο μετά τις 10:00 τοπική ώρα και ολοκλήρωσε τους πρώτους του γύρους στο Misano World Circuit Marco Simoncelli αφού είχε ασθενήσει από το απόγευμα της Τετάρτης. Ολοκληρώνοντας 26 γύρους πριν από το μεσημεριανό διάλειμμα, ο Mir κατάφερε να εκτελέσει το μεγαλύτερο μέρος του σχεδίου των δοκιμών του. Συνολικά 57 γύροι απέδωσαν τον καλύτερο χρόνο γύρου 1'32.587 για να τοποθετηθεί το #36 στην 22η θέση στα συνολικά φύλλα χρόνου.

Υπάρχει τώρα μια εβδομάδα προετοιμασίας πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP επιστρέψει στην ίδια πίστα για το Grand Prix της Emilia Romagna. Και οι δύο αναβάτες θα αναζητήσουν ξεκούραση και ανάρρωση προκειμένου να προετοιμαστούν και να επιστρέψουν στα καλύτερά τους.

Luca Marini 21η θέση 1'32.502

«Ήταν πολύ σημαντικό να επιστρέψουμε στη μοτοσυκλέτα σήμερα, ώστε να μπορέσουμε να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα για τους μηχανικούς. Ειλικρινά, δεν ένιωσα καλά σήμερα και έπρεπε να περιορίσουμε λίγο το σχέδιό μας. Το πρωί κάναμε το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μας πριν ολοκληρώσουμε μερικά πράγματα το απόγευμα. Ακόμα κι αν δεν αισθάνομαι καλά, μπορέσαμε να νιώσουμε τη διαφορά σε αυτό που έφερε η Honda εδώ και ελπίζω ότι τα σχόλιά μου μπορούν να τους βοηθήσουν στην κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν. Νομίζω ότι βρήκαμε κάποια θετικά όχι μόνο για το μέλλον, αλλά και για τους επόμενους Αγώνες».

Joan Mir 22η θέση 1'32.587

«Αισθάνομαι καλύτερα σήμερα, αλλά ακόμα απέχω πολύ από το 100%. Αρκετά καλά για να δοκιμάσω τη μοτοσυκλέτα μετά τις τελευταίες μέρες. Ήταν μια έντονη μέρα δοκιμάζοντας μερικά πράγματα, όπως η αεροδυναμική και μερικά άλλα εξαρτήματα. Βρήκαμε κάποιες καλές πληροφορίες, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να βρούμε περισσότερα για το μέλλον. Τώρα είναι ώρα για ξεκούραση και αφήνουμε τους μηχανικούς να δουλέψουν».

 

Τοποθεσία: Misano World Circuit

Κοντά στην πόλη Rimini, η πίστα Misano Adriático κατασκευάστηκε το 1972 και έκτοτε έχει υποστεί μια σειρά από τροποποιήσεις. Μια κανονική σκηνή για τα Ιταλικά Grand Prix κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '80 και των αρχών της δεκαετίας του '90, το Misano επέστρεψε στο ημερολόγιο του MotoGP το 2007. Με αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις, πίστα και κερκίδες, το Misano Adriatico έχει μέγιστη χωρητικότητα 60.000 θεατών. Σύμφωνα με τους κανονισμούς ασφαλείας του MotoGP, η πίστα των 4.200 μέτρων είναι δεξιόστροφη για τους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Μήκος 4.226 χιλιόμετρα 

Πλάτος 14 μέτρα

Αριστερές στροφές 6

Δεξιές στροφές 10

Η μεγαλύτερη ευθεία 0.565 χιλιόμετρα

Κατασκευή 1969

Τροποποιήθηκε το 2008

 

Ρεκόρ πίστας:

Pole Position 1m30.304s (168,4 km/h) Francesco Bagnaia (Ducati, 2024)

Ταχύτερος γύρος Αγώνα 1m31.564s (166,1km/h) Marc Marquez (Ducati, 2024)

Χρόνος αγώνα 41m33.421s (164,7 km/h) Jorge Martin (Ducati, 2023)

Νικητής Sprint 2024 Jorge Martin (Ducati)

Νικητής Αγώνα 2024 Marc Marquez (Ducati)

« Προηγούμενο άρθρο

Τα δεδομένα από τη Δοκιμή στο Misano για τη Monster Energy Yamaha MotoGP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα