• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
14ος Αγώνας - Emilia Romagna GP (Misano)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τα δεδομένα από τη Δοκιμή στο Misano για τη Monster Energy Yamaha MotoGP
Αγώνες 10/09/2024 - 16:07

ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΚΙΜΗ MISANO MOTOGP

Ο Fabio Quartararo και ο Álex Rins της Monster Energy Yamaha MotoGP επέστρεψαν στη δράση στο Misano World Circuit Marco Simoncelli για την επίσημη Δοκιμή Misano MotoGP. Συλλέγοντας δεδομένα τόσο για τη σεζόν 2024 όσο και για τη σεζόν 2025, κατέληξαν στην 5η και 16η θέση αντίστοιχα στα συνδυασμένα φύλλα χρόνου.

Η ομάδα Monster Energy Yamaha MotoGP επέστρεψε στο Misano World Circuit Marco Simoncelli, τη σκηνή του GP του Αγίου Μαρίνου, για τη μονοήμερη επίσημη Δοκιμή Misano MotoGP 2024.

Ο Fabio Quartararo και ο Álex Rins χρησιμοποίησαν τις δύο Δοκιμές (η 1η πραγματοποιήθηκε από τις 09:00 έως τις 12:45 και η 2η πραγματοποιήθηκε από τις 14:35 έως τις 18:00) για να συγκρίνουν τις διαφορές στις Δοκιμές. Εξασφάλισαν την 5η και 16η θέση αντίστοιχα στα γενικά αποτελέσματα.

Ο Quartararo κατάφερε να ολοκληρώσει το πρόγραμμά του στην πίστα του Μisano. Ο Γάλλος έκανε 38 γύρους το πρωί και 35 γύρους το απόγευμα, επιβεβαιώνοντας τις βελτιώσεις από το νέο πλαίσιο και δοκιμάζοντας έναν πρωτότυπο κινητήρα του 2025 καθώς και κάποιες νέες ρυθμίσεις. Ο ταχύτερος χρόνος του σημειώθηκε στο τέλος των Δοκιμών στον 34ο γύρο. Το 1'31.063 τον έφερε στην 5η θέση στο και στη συνολική κατάταξη των Δοκιμών, 0.444 δευτερόλεπτα από την πρώτη.

Ο Rins ήθελε να περάσει τον διαθέσιμο χρόνο του Misano Test για να δοκιμάσει ξανά τον πρωτότυπο κινητήρα του 2025 που είχε ήδη χρησιμοποιήσει μια φορά στο παρελθόν στο GP της Aragon. Ο Ισπανός εξεπλάγη θετικά από τη διαφορά που έκανε. Επιβεβαίωσε επίσης ότι το πλαίσιο που χρησιμοποιήθηκε στο GP του Αγίου Μαρίνου ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Οδήγησε 35 γύρους το πρωί και 31 γύρους το απόγευμα, συλλέγοντας πολλά δεδομένα. Έχοντας ορίσει 1'31.951s στον 19ο γύρο στη 2η Δοκιμή, τερμάτισε στην 16η θέση και στα συνδυασμένα αποτελέσματα, με 1.332s διαφορά από την κορυφή.

 

Το MotoGP θα επιστρέψει στη δράση στο Misano World Circuit Marco Simoncelli από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου για το Grand Prix Emilia-Romagna.

MASSIMO MEREGALLI
Team Director

«Μετά από έντονη βροχόπτωση κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι συνθήκες της πίστας δεν ήταν τόσο καλές όσο την Κυριακή, αλλά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τα σχόλια που πήραμε από τους αναβάτες. Ο Fabio και ο Álex φαίνεται να συμφωνούν ότι το νέο πλαίσιο, το οποίο ήδη δοκίμασαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Επιπλέον, δοκιμάσαμε κάποιες ρυθμίσεις, στα ηλεκτρονικά και τη βάση του πρωτότυπου κινητήρα του 2025. Θα αναλύσουμε τα δεδομένα προσεκτικά. Κάποια από αυτά θα είναι ήδη χρήσιμα για το επόμενο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο, άλλα δεδομένα θα είναι κρίσιμα για την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας το 2025».

FABIO QUARTARARO
Monster Energy Yamaha MotoGP Rider

«Δοκιμάσαμε μερικά πράγματα. Είχαμε να δοκιμάσουμε το πλαίσιο και ήταν ένα μικρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Σήμερα, δοκιμάσαμε επίσης μερικές ρυθμίσεις που δεν είχαμε δοκιμάσει ποτέ πριν, καθώς και έναν πρωτότυπο νέο κινητήρα για το 2025 – κάναμε μόνο το πρώτο βήμα – και σε μερικά ηλεκτρονικά. Ήταν αρκετά καλά τα αποτελέσματα. Νομίζω ότι βρήκαμε έναν καλό τρόπο να προχωρήσουμε με αυτό το νέο πλαίσιο. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ένα ακόμη βήμα όσον αφορά το κράτημα και τον κινητήρα πριν από το τέλος της σεζόν, ώστε να μπορούμε πάντα να παλεύουμε για καλύτερες θέσεις».

ÁLEX RINS
Monster Energy Yamaha MotoGP Rider

«Έχουμε δοκιμάσει πολλά πράγματα: ορισμένες ρυθμίσεις στο πλαίσιο και τη βάση του κινητήρα του 2025. Ήταν αρκετά καλή η απόδοση. Αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε τον κινητήρα που δοκιμάσαμε στην Aragón. Δεν τον χρησιμοποίησα στο GP του Αγίου Μαρίνου. Χρησιμοποιώντας μόνο αυτόν τον βελτιωμένο κινητήρα ξανά σήμερα, βελτίωσα τον χρόνο του γύρου μου. Σε κάθε γύρο, είχα συνηθίσει τη μοτοσυκλέτα, δοκίμαζα κάποιες ρυθμίσεις, και ήταν θετικά τα αποτελέσματα».

 

 

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΕΡΑ: 30°C

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΙΣΤΑΣ: 30°C

ΚΑΙΡΟΣ: ΗΛΙΟΣ / ΥΓΡΑΣΙΑ 51%

Επόμενο άρθρο »

Η Repsol Honda επιστρέφει στην πίστα για το Misano Test

« Προηγούμενο άρθρο

Bagnaia στην κορυφή, KTM και Yamaha στο κυνηγητό στο Misano Test

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα