• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
13ος Αγώνας - Σαν Μαρίνο & Ριβιέρα Ρίμινι (Misano)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κυριακάτικο διπλό για τον Bulega στο Magny-Cours
Αγώνες 08/09/2024 - 23:19

Αγώνας Tissot Superpole:

Με τον Toprak Razgatlioglu στο περιθώριο, ο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) το εκμεταλλεύτηκε και κέρδισε τον Αγώνα Tissot Superpole των 10 γύρων. Ο Ιταλός ηγήθηκε από την αρχή και κέρδισε την πρώτη του νίκη μετά τον Αγώνα έναρξης της σεζόν στην Αυστραλία σε μια δυνατή επίδοση για το Νούμερο 11

Από την pole position ο Alex Lowes ήταν ο μόνος αναβάτης που σημείωσε βαθμούς ξεκίνόντας τον Αγώνα με το σκληρότερο πίσω ελαστικό SCX. Ο αναβάτης της Kawasaki Racing Team WorldSBK έχοντας χάσει το προβάδισμα στον 1ο Αγώνα, επανήλθε για να πολεμήσει τον Bulega καθ' όλη τη διάρκεια του Αγώνα. Έχοντας προσπαθήσει να προσπεράσει στη στροφή 13 στον προτελευταίο γύρο, ο Lowes έχασε την ταχύτητά του στην έξοδο και τερμάτισε στη 2η θέση για το τρίτο συνεχόμενο βάθρο του Αγώνα Superpole.

Ο Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) βρέθηκε στην κορυφή μιας ομάδας 7 αναβατών για να τερματίσει στο βάθρο. Μια σύγκρουση στη μέση του Αγώνα με τον Andrea Locatelli (Pata Prometeon Yamaha) διερευνήθηκε από τους αγωνοδίκες της FIM πριν ο αναβάτης της Ducati καταφέρει να τερματίσει στο βάθρο.

Ο Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) έπεσε στον πρώτο γύρο στη στροφή 6 ενώ κυνηγούσε τον Tarran Mackenzie (PETRONAS MIE Racing Honda) και τον Bradley Ray (Yamaha Motoxracing WorldSBK Team). Ο παγκόσμιος πρωταθλητής υπέστη κάταγμα στο αριστερό πλευρό και αποκλείστηκε από τη δράση για τον 2ο Αγώνα.

 

Τα κυριότερα σημεία από τον 2ο Αγώνα:

Με μια νίκη στον 2ο Αγώνα, o Bulega έκλεισε τη διαφορά στους 55 βαθμούς από τον Razgatliolgu στην κατάταξη του πρωταθλήματος. Ξεκινώντας από την pole position, ο αναβάτης της Ducati κέρδισε το πρώτο Κυριακάτικο διπλό της καριέρας του στην κατηγορία Superbike.

Ξεκινώντας από τη μέση της πρώτης σειράς, ο Alex Lowes αναμενόταν να διεκδικήσει μια νίκη στον Αγώνα. Ο αναβάτης της Kawasaki είχε κάποιο μηχανικό πρόβλημα στον εναρκτήριο γύρο του αγώνα των 21 γύρων, αλλά ανέκαμψε από τη 19η θέση για να τερματίσει στην 4η θέση για να καταγράψει 13 βαθμούς. Αυτό αφήνει τον Lowes μόλις 8 βαθμούς πίσω από τον Bautista για την τρίτη θέση στην κατάταξη.

Ήταν ένας μοναχικός Αγώνας για τον Danilo Petrucci με τον αναβάτη της Barni Spark Racing Team να κυνηγάει τον Bulega. Έχοντας τερματίσει στο βάθρο και στους τρεις Αγώνες αυτό το Σαββατοκύριακο, έδειξε τη βελτιωμένη συνέπειά του καθώς συνεχίζει να αποκτά εμπειρία στη δεύτερη σεζόν του στο WorldSBK. Το περιθώριο νίκης ήταν πάνω από δύο δευτερόλεπτα με τον Garrett Gerloff να έχει παρόμοια διαφορά πίσω από τον Petrucci. Το βάθρο του Gerloff, το πρώτο του μετά την Καταλονία το 2022, είναι το πρώτο του για τη BMW. Ο Αμερικανός πέρασε εννέα αναβάτες στους πρώτους γύρους του Αγώνα. Ο Gerloff συμμετείχε σε μια μακρά μάχη με τον Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) για να είναι ο κορυφαίος αναβάτης στην BMW M 1000 RR.

Οι ποινές Αγώνα έριξαν τους Scott Redding (Bonovo Action BMW) και Iker Lecuona (Team HRC) στην 8η και 10η θέση.

 

Βασικά σημεία:

Νικητής του 2ου Αγώνα: Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati)

Αγώνας ταχύτερος γύρος: Nicolo Bulega, – 1’36.717s

1η θέση | Nicolo Bulega | Aruba.it Racing – Ducati

«Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα και τους δύο Αγώνες σήμερα. Μετά τη χθεσινή πτώση δεν είναι εύκολο να έχεις μια τέτοια μέρα! Ήξερα ότι είχα την ταχύτητα, αλλά δεν ήταν εύκολο. Το να κερδίσεις και τους δύο Αγώνες είναι απίστευτο! Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου και τους γιατρούς που βοήθησαν στη μείωση του πόνου μετά το χθεσινό τεράστιο ατύχημα. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για περισσότερα καλά αποτελέσματα»!

 

2η θέση| Danilo Petrucci | Barni Spark Racing Team

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στο βάθρο. Δεν περίμενα έναν τέτοιο Αγώνα. Περίμενα να παλέψω με τον Nicolo και τον Alex, αλλά δεν μπορούσα να συμβαδίσω με τον Nicolo στους πρώτους 2 ή 3 γύρους. Πίεσα δυνατά, αλλά ο Nicolo συνέχισε να απομακρύνεται. Προσπάθησα να μειώσω τη φθορά στο ελαστικό, αλλά προς το τέλος, μου έλειπε λίγο το κράτημα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το βάθρο, οπότε θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου γιατί η μοτοσυκλέτα ήταν σχεδόν τέλεια».

 

3η θέση | Garrett Gerloff | Bonovo Action BMW

«Ήταν ένας σούπερ Αγώνας! Δεν είχα καλή αίσθηση κατά τη διάρκεια του Αγώνα Superpole γιατί δυσκολευόμουν πραγματικά να βγω από τις στροφές. Με άφηνε πολύ πίσω από τους αναβάτες και με άφηνε ευάλωτο στις προσπεράσεις. Το απόγευμα όλα έγιναν καλύτερα και μπορούσα να κάνω τα πράγματα πιο εύκολα για τον εαυτό μου. Κατά τη διάρκεια των πρώτων δύο γύρων η μοτοσυκλέτα ήταν απλά εκπληκτική. Ήταν φοβερό να οδηγείς. Επιτέλους αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τα πράγματα γιατί ήταν μια αργή διαδικασία. Κρατήσαμε χαμηλά το κεφάλι, μείναμε συγκεντρωμένοι και τώρα όλα αποδίδουν καρπούς για την ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που ανεβαίνω στο βάθρο με αυτή την ομάδα της BMW».

Αποτελέσματα 2ου  Αγώνα WorldSBK:

 

1. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati)

2. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) +2.841s

3. Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW) +4.300s

4. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +6.576s

5. Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) +7.521s

6. Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) +11.620s

 

Βαθμολογία Πρωταθλήματος:

1. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) 365 βαθμοί

2. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) 310 βαθμοί

3. Álvaro Bautista Aruba.it Racing - Ducati) 243 βαθμοί

 

Αποτελέσματα Αγώνα Tissot Superpole

1. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati)

2. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +0.115s

3. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) +3.677s

 

Tα πλήρη αποτελέσματα στους παρακάτω πίνακες:

Επόμενο άρθρο »

Cinema Paradiso για τον Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Marquez μαγεύει στο Misano νικώντας τον Bagnaia

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα