• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
13ος Αγώνας - Σαν Μαρίνο & Ριβιέρα Ρίμινι (Misano)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Marquez μαγεύει στο Misano νικώντας τον Bagnaia
Tο στοίχημα του Martin αποτυγχάνει
Αγώνες 08/09/2024 - 22:04

Ο επικεφαλής του Πρωταθλήματος παραχωρεί έδαφος από το ρίσκο που πήρε μετά τη σημαία για βρόχινο Αγώνα, ο Marquez συγκρατεί τον Bagnaia και ο Bastianini διατηρεί το ρεκόρ με 100% βάθρα στο Misano

Μόλις μία εβδομάδα μετά την επιστροφή του στο πρώτο σκαλί του βάθρου, ο Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™) βασίλευσε για άλλη μια φορά στο Gran Premio Red Bull di San Marino e della Riviera di Rimini. Η ικανότητα του #93 στις δύσκολες συνθήκες επανήλθε με μία νίκη καθώς η σημαία βρόχινου Αγώνα πρόσφερε την ευκαιρία να αλλάξει τη μοτοσυκλέτα ή να παραμείνει εμπρός. Ο Marquez επέλεξε το δεύτερο και επέλεξε τον δρόμο του προς τη δόξα για τις πρώτες του διαδοχικές νίκες από το 2021.

Ο Πρωταθλητής Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) επέλεξε επίσης να μείνει στην πίστα και παρέμεινε κλειδωμένος μαζί με τον Marquez για μεγάλο μέρος του Αγώνα πριν κατακτήσει τη 2η θέση, καθώς μια τεράστια ανατροπή πρόσφερε μια ευκαιρία για βασικά κέρδη στο Πρωτάθλημα: ο Jorge Martin (Prima Pramac Racing) πήρε το ρίσκο να μπει στα pits, και δεν απέδωσε. Επέστρεψε έναν γύρο πίσω αφού αναγκάστηκε να αλλάξει τη μοτοσυκλέτα με τα slick ελαστικά για δεύτερη φορά, παίρνοντας έναν βαθμό για τη 15η  θέση καθώς το προβάδισμά του μειώνεται στους επτά βαθμούς.

Τέλος, ο Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team) πήρε την τελευταία θέση στο βάθρο, διατηρώντας το 100% του ρεκόρ MotoGP™ σε βάθρα στο Misano και κάνοντας το δικό του κέρδος έναντι του Martin στη βαθμολογία.

Υπήρχε δράμα πριν την εκκίνηση, με σημεία βροχής και ένταση στον αέρα. Οι λευκές σημαίες κυμάτισαν, επιτρέποντας στους αναβάτες να ανταλλάξουν μοτοσυκλέτες, και η σκηνή διαμορφώθηκε για ένα συναρπαστικό GP του Αγίου Μαρίνου. Καθώς τα φώτα έσβησαν, ο Bagnaia εξασφάλισε την πρωτοπορία, αυτή τη φορά κρατώντας τον Martin πίσω καθώς το #89 είχε καλή εκκίνηση, αλλά αυτή τη φορά έπρεπε επίσης να δώσει μάχη με τον συναθλητή του και βασικό αναβάτη της πρώτης σειράς Franco Morbidelli (Prima Pramac Racing) στην 3η θέση.

Οι δυο τους ήταν κλειδωμένοι στο προβάδισμα και ο Martin πήγε για μια κίνηση να περάσει στη στροφή 2, αναγκάστηκε όμως να παραχωρήσει τη θέση και απλώς απέφυγε την επαφή με τον Bagnaia, αλλά υπήρξε κάποια επαφή πιο πίσω στη συνέχεια καθώς ο Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3) τότε προσπάθησε να περάσει τον Μorbidelli αλλά συγκρούστηκε με τον Ιταλό. Το Νο 31 έχασε ένα φτερό, αλλά τελικά βρήκε το δρόμο του στη στροφή 8 πριν το χάσει ξανά χρόνο καθώς βγήκε έξω στη στροφή 10. Δυστυχώς, ο Acosta στη συνέχεια είχε μία πτώση λίγο αργότερα, με τη βροχή να αρχίζει να δυναμώνει, ενώ και ο Morbidelli ήταν ο επόμενος που γλίστρησε και έπεσε, με τους αναβάτες να είναι εντάξει.

Καθώς η βροχή άρχισε να έχει ορατή επίδραση στον ρυθμό, έπρεπε να ληφθούν αποφάσεις. Και στο μπροστινό μέρος, ο Μartin ήταν πίσω στην εξάτμιση του Bagnaia που ήταν στο προβάδισμα, με τον Marc Marquez να σημειώνει σοβαρή πρόοδο στην ομάδα όπως και ο Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing). Κατευθυνόμενοι προς την είσοδο στα pits στον επόμενο γύρο, υπήρχε ένας αναβάτης που αποφάσισε να μπει: ο Martin.

Ο Bagnaia οδήγησε μπροστά από τον Marquez, αλλά όχι για πολύ. Μέχρι το τέλος του 8ου γύρου, το #93 ήταν στο προβάδισμα και ο Μiller ήταν επίσης πίσω από τον Bagnaia, με τον Μartin να πέφτει στην κατάταξη 15ος μετά την επανένταξή του στον Αγώνα. Αλλά η βροχή δεν χειροτέρεψε, επιτρέποντας στους Marquez και Bagnaia να αυξήσουν ρυθμό, ακριβώς τη στιγμή που ο Μartin συνειδητοποίησε ότι θα έπρεπε να περάσει ξανά από τα pits. Όταν μπήκε στην πίστα ξανά βρέθηκε έναν γύρο πιο πίσω αλλά ακριβώς πίσω από τους πρώτους και ο στόχος για τον Bagnaia να κερδίσει περισσότερους βαθμούς στο Πρωτάθλημα ήταν πλέον ορθάνοιχτος. Όσοι επέλεξαν να περάσουν από τα pits, ο Martin, ο Raul Fernandez (Trackhouse Racing), ο Acosta μετά την επιστροφή του, ο Alex Rins (Monster Energy Yamaha MotoGP™ Team), ο Aleix Espargaro της Aprilia Racing και ο Maverick Viñales, όλοι έμειναν εκτός από τη μάχη για βαθμούς.

Εν τω μεταξύ, η βροχή είχε σταματήσει αλλά η διαφορά στο μπροστινό μέρος γινόταν μόνο μεγαλύτερη. Αφού κράτησε σταθερά τη θέση του μπροστά με τον Bagnaia στην ουρά του, το #93 άρχισε να απομακρύνεται στο προβάδισμα. Ο Bastianini έφτασε επίσης γρήγορα στη διεκδίκηση του βάθρου, περνώντας τον Μiller για να πάρει την 3η θέση και ο Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) ήταν ο επόμενος στη σκηνή καθώς έφτασε στην 4η θέση καθώς οι συνθήκες βελτιώθηκαν, αλλά ο Bagnaia δεν μπορούσε να φτάσει τον Marquez, ούτε ο Bastianini ούτε ο Binder μπορούσαν να γεφυρώσουν τις αντίστοιχες διαφορές τους.

Ο Marquez κράτησε το ρυθμό με κάποιο στυλ για να κερδίσει τις πρώτες συνεχόμενες νίκες μετά το 2021, ρίχνοντας το όνομά του πιο σταθερά στο Πρωτάθλημα και με την ομάδα της Gresini. Η 2η θέση του Bagnaia, ωστόσο, ήταν μια εκπληκτική άνοδο 19 βαθμών στο Πρωτάθλημα, καθώς το στοίχημα του Martin απέτυχε - και ο Πρωταθλητής ήταν αρκετά ευχαριστημένος με αυτό για μια δύσκολη μέρα υπό πίεση.

Πίσω ο Bastianini και ο Binder ήταν στην 3η και 4η θέση. Μετά από ένα πιο δύσκολο ξεκίνημα από την πρώτη σειρά, ο Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) επέστρεφε μπροστά και πέρασε τον Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™) καθώς οι γύροι τελείωναν κάνοντας μία κίνηση από την εσωτερική στη στροφή 14, και ο Bezzecchi κατάφερε να κρατήσει την αντεπίθεση για να συμπληρώσει την πρώτη πεντάδα.

Εν τω μεταξύ, ο Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™ Team) ολοκλήρωσε ένα εντυπωσιακό Σαββατοκύριακο, με το #20 να κάνει με τα καλύτερα αποτελέσματα του 2024 και της Yamaha μέχρι στιγμής. Ο Γάλλος μονομάχησε με τον Miller περνώντας στη στροφή 8 για να πάρει την 7η θέση ακριβώς δίπλα του. Ο Fabio di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) και ο δοκιμαστής Pol Espargaro της Red Bull KTM Factory Racing ολοκλήρωσαν την πρώτη 10άδα, με τον Martin να παίρνει αυτόν τον μοναδικό βαθμό στη 15η.

Μετά από αυτό το απίστευτο Σαββατοκύριακο των ανατροπών του Πρωταθλήματος, είναι και πάλι μικρή η διαφορά στην κορυφή στο πιο συναρπαστικό άθλημα του κόσμου. Οι αγώνες θα επιστρέψουν στο εμβληματικό Misano World Circuit Marco Simoncelli σε δύο εβδομάδες στο Emilia-Romagna Grand Prix, και αυτό μετά από μια μονοήμερη Δοκιμή τη Δευτέρα, καθώς το grid επανέρχεται ξανά για περισσότερα!

Τα πλήρη αποτελέσματα στους παρακάτω πίνακες:

Επόμενο άρθρο »

Κυριακάτικο διπλό για τον Bulega στο Magny-Cours

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Perrone κερδίζει τον Aγώνα, ο Carpe παίρνει το Rookies Cup στο Misano

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα