• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
13ος Αγώνας - Σαν Μαρίνο & Ριβιέρα Ρίμινι (Misano)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Perrone κερδίζει τον Aγώνα, ο Carpe παίρνει το Rookies Cup στο Misano
Αγώνες 08/09/2024 - 19:23

Ο Alvaro Carpe κέρδισε το Κύπελλο κρατώντας τον Brian Uriarte πίσω του στην τελευταία στροφή του Red Bull Moto Bull MotoGP Rookies Cup για το 2024.

0.061 δευτερόλεπτα πριν από αυτούς, ο Valentine Perrone κέρδισε τον Αγώνα, αλλά η 2η θέση ήταν αρκετά καλή για να δώσει στον Carpe τον τίτλο πάνω από την 3η θέση του Uriarte.

Χάρη στην άδεια ενός έτους που δίνεται για τερματισμό στους 3 πρώτους του Rookies Cup, τόσο ο Carpe όσο και ο Perrone έχουν τη δυνατότητα να ανέβουν στη Moto3 την επόμενη σεζόν ως 17χρονοι.

Ο Màximo Quiles, ο οποίος απέφυγε σοβαρό τραυματισμό στο ατύχημα στον τελευταίο γύρο της προηγούμενης μέρας, αλλά δεν οδήγησε στον Αγώνα, μπορεί επίσης να ανέβει στην κατηγορία καθώς τερμάτισε 3ος στο Κύπελλο πέρυσι.

 

Ο Carpe διατήρησε σταθερό ρυθμό

«Ακόμα και μετά την απογοήτευση χθες, σχεδίαζα να φτάσω εδώ ως πρωταθλητής Κυπέλλου σήμερα», δήλωσε ένας πολύ ιδρωμένος 17χρονος Ισπανός μετά την απονομή του βάθρου. «Χθες το βράδυ περνούσαν όλες οι πιθανότητες του τελευταίου γύρου ξανά στο μυαλό μου. Ήταν ένας δύσκολος τελευταίος γύρος και ήταν δύσκολο να το διαχειριστώ. Είπα στον εαυτό μου να μείνω ήρεμος, υπήρχε λίγος χρόνος να επιστρέψω μπροστά. Στον τελευταίο γύρο, μπήκα έχοντας καλή θέση, πέρασα τον Pini στην πίσω ευθεία και έμεινα πίσω από τον Perrone. Κοιτούσα τις οθόνες της γιγαντοοθόνης για να δω που ήταν ο Brian και είδα ότι ήταν 3ος. Ήξερα ότι θα ήταν δύσκολο γιατί ήξερα ότι θα προσπαθήσει, καθώς είναι πολύ καλός αναβάτης».

«Είναι πάντα χαρά να μάχομαι μαζί του γιατί ξέρω πόσο καλός είναι. Μία από τις πιθανότητες του τελευταίου γύρου που σκεφτόμουν χθες το βράδυ ήταν ο Brian να μπαίνει από την εσωτερική στην τελευταία στροφή και αυτό έκανε. Κράτησα τη γραμμή μου, την έκλεισα λίγο και κράτησα τη 2η θέση».

«Είναι φανταστικό για μένα να κερδίζω το Red Bull Rookies Cup, η ομάδα έχει κάνει απίστευτη δουλειά, στηρίζοντας αυτά τα δύο χρόνια στο Κύπελλο. Αυτό το Κύπελλο μας δίνει σε όλους μια υπέροχη ευκαιρία και είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα».

 

Perrone τέλειος στον Αγώνα

«Είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να τελειώσεις τη σεζόν», είπε ενθουσιασμένος ο 16χρονος Αργεντινός. «Ήμουν μπροστά σε όλο τον Αγώνα, με καλό ρυθμό. Είναι απίστευτο να τελειώνεις τη σεζόν με μια νίκη μετά τη 2η θέση χθες».

«Ήταν μια φανταστική πρώτη χρονιά στο Rookies Cup. Το έχω απολαύσει τόσο πολύ, βελτιώνοντας σιγά σιγά την απόδοση από τους πρώτους Αγώνες. Το να πάρεις έξι βάθρα και δύο νίκες είναι απίστευτο. Το Rookies Cup ήταν ένα μεγάλο βήμα για μένα και στη δοκιμές κοίταξα γύρω μου όλους τους καλούς αναβάτες και γνωρίζοντας πόσο υψηλό επίπεδο είναι το Κύπελλο ήλπιζα να είμαι στην πρώτη δεκάδα».

«Πάντα κοίταζα το Rookies Cup και το να αγωνίζομαι στο μπροστινό μέρος και να κερδίζω Αγώνες ήταν εντελώς εκπληκτικό.

 

Ο Uriarte έκανε τα πάντα μέσα στην πίστα.

«Ήταν ένας καλός Αγώνας σήμερα, τον απόλαυσα», δήλωσε ένας λίγο υποτονικός 16χρονος Ισπανός. «Έκανα ό,τι μπορούσα και για να κάνω περισσότερα θα διακινδύνευα να πέσω. Ήθελα να κάνω έναν καθαρό Αγώνα. Αν δεν μπορείς να κερδίσεις, πρέπει να το αποδεχτείς».

«Έβαλα τα πάντα σε αυτό το Σαββατοκύριακο και αυτό κράτησε την πρόκληση να συνεχίζεται και σήμερα. Έχω απολαύσει τόσο πολύ το Σαββατοκύριακο και ολόκληρη τη σεζόν απίστευτα. Είμαι πραγματικά περήφανος για τη σεζόν που έκανα και ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν σε αυτήν τη φανταστική χρονιά».

Τα πλήρη αποτελέσματα του Rookies Cup 2024 στους παρακάτω πίνακες:

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Martin μπροστά από τον Bagnaia, καθώς ο Morbidelli διεκδικεί το παρθενικό βάθρο του Sprint

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα