• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mugello Moto2 Αγώνας
Ονειρική νίκη για τον Joe Roberts
Νέα 02/06/2024 - 15:01

O αγώνας της Moto2 είχε μειωθεί από τους 19 στους 12 γύρους, ώστε μετά την διακοπή του αγώνα της Moto3 να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για το Grand Prix της μεγάλης κατηγορίας. 

Σε μια πολύ σημαντική μάχη για το Πρωτάθλημα, ο Joe Roberts έστριψε πρώτος, με τους Alonso Lopez, Darryn Binder και Manuel Gonzalez να τον ακολουθούν κατά πόδας, ενώ λίγο πιο πίσω ο Ai Ogura ήταν ήδη στη μάχη για την πεντάδα (έχοντας ξεκινήσει 12ος).

Ο Lopez έκανε την πρώτη του κίνηση στον 4ο γύρο στην πρώτη στροφή και πέρασε μπροστά, ενώ ο Fermin Aldeguer (που ξεκινούσε από την 18η θέση) είχε μια επαφή με τον Jeremy Alcoba και έπεσε, σε ένα καταστροφικό Σαββατοκύριακο για τον Ισπανό της Speed Up. 

O Gonzalez πέρασε και αυτός τον Roberts για τη δεύτερη θέση, όμως κανείς δεν μπορούσε να κάνει μεγάλη διαφορά και έτσι ένα γκρουπ έξι αναβατών κινούταν μαζί στην κορυφή. Σε όλη τη διάρκεια του Grand Prix υπήρχαν κάποιες προσπεράσεις, όμως τα πράγματα άλλαξαν τρεις γύρους πριν το τέλος, όταν ο Roberts ανέβηκε και πάλι στην πρώτη θέση, με τον Gonzalez να είναι δεύτερος και τον Lopez να μένει λίγο πιο πίσω, στην τρίτη θέση. 

Οι δύο πρωτοπόροι άνοιξαν τη διαφορά και μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο ο Gonzalez επιτέθηκε στην τελευταία στροφή, με τον Roberts όμως να απαντάει στη δεύτερη. Από εκεί και πέρα, ο Αμερικανός δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Gonzalez να απαντήσει και πήρε τη δεύτερη νίκη της καριέρας του, που τον φέρνει και πάλι στην μάχη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. 

Ο Lopez πήρε μια άνετη τρίτη θέση, με τον Sergio Garcia να περνάει τον Ai Ogura στον τελευταίο γύρο για την τέταρτη θέση. 

Έκτος ήταν ο Αron Canet, με τους Celestino Vietti, Izan Guevara, Somkiat Chantra και Marcos Ramirez να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Επόμενο άρθρο »

Ο 11χρονος Αντώνης Βεντούρας στο βάθρο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος

« Προηγούμενο άρθρο

Mugello: Moto3 Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα