• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen: Moto2 Αγώνας
Παρθενική νίκη για τον Jake Dixon
Νέα 25/06/2023 - 15:21

H Moto2 μας έδωσε έναν εκπληκτικό αγώνα, με πολλές προσπεράσεις και ανατροπές, που οδήγησε στην παρθενική νίκη του Jake Dixon. O Ai Ogura έκανε έναν τρομερό αγώνα και έδειξε ότι επιστρέφει, παίρνοντας τη δεύτερη θέση, ενώ ο Pedro Acosta συμπλήρωσε το βάθρο.

Ο Alonso Lopez  έστριψε πρώτος από την pole position με τον Ogura να προσπερνά τον Jake Dixon. Οι Lopez, Ogura και Dixon έκαναν μια μικρή διαφορά από τους Aldeguer, Arenas και Acosta στην 4η, 5η και 6η θέση αντίστοιχα.

Ο Lopez άνοιξε τη διαφορά στους πρώτους γύρους, ενώ ο Pedro Acosta έφτανε στην 4η θέση με διαφορά 1,3 δευτερολέπτων από τον Βρετανό και τον Ιάπωνα.

Καθώς οι γύροι περνούσαν, ο Ogura άρχισε να μειώνει τη διαφορά από τον Lopez με τον Dixon κολλημένο στον πίσω τροχό του και τον Acosta να τους φτάνει και αυτός. 
Έχοντας επίγνωση της παρουσίας του Acosta, ο Jake Dixon πέρασε στον Ai Ogura για να πάρει τη δεύτερη θέση και άρχισε να κυνηγά τον Lopez. 


Mε 10 γύρους απομένουν ο Dixon πήρε το προβάδισμα και άνοιξε τη διαφορά στα 0,4 δευτερόλεπτα μετά από έναν γύρο.


Ο Ogura ακολούθησε γρήγορα περνώντας τον Lopez, ο οποίος είχε αρχίσει να χάνει το ρυθμό του και προσπεράστηκε και από τον Acosta.

8 γύρους πριν το τέλος, ο  Dixon έκανε ένα λάθος στη στροφή 5, με τον Ogura να παίρνει το προβάδισμα μπροστά από τον Acosta και τον Βρετανό να πέφτει στην 3η θέση.

Λίγο μετά, ο Acosta πήγε να χάσει το μπροστινό και αναγκάστηκε να περάσει από την μέσα πλευρά της 17ης στροφής, επιτρέποντας στον Dixon να περάσει τέταρτος και φέρνοντας μια ποινή μεγάλου γύρου στον Ισπανό, την οποία εκτέλεσε στα όρια και βρέθηκε ακριβώς μπροστά από τον Aron Canet και τον Fermin Aldeguer σε μια τριπλή μάχη πλέον για την τρίτη θέση. 

Εν τω μεταξύ, ο Dixon έφτασε τον Ogura και με μια κίνηση στο όριο κατάφερε να περάσει μπροστά, αναγκάζοντας τον Ogura να βγει λίγο εκτός γραμμής. 


Από εκεί και πέρα, ο Dixon ταξίδεψε μέχρι τη γραμμή του τερματισμού για να πάρει την παρθενική του νίκη, με τον Ogura να κάνει τη μεγάλη επιστροφή του, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση.


Ο Acosta έδωσε μάχες με τον Aldeguer, αλλά κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον αναβάτη του Luca Boscoscuro, με μια κίνηση στον τελευταίο γύρο, με τον Canet να παίρνει τελικά την 5η θέση. 


Ο Alonso Lopez τερμάτισε στην 6η θέση σχεδόν 10 δευτερόλεπτα μακριά από τη νίκη, με τον επικεφαλής του Πρωταθλήματος, Tony Arbolino να μην βρίσκεται σε καλό Σαββατοκύριακο και να τερματίζει 7ος. 


Ο Manuel Gonzalez πήρε την 8η θέση, ενώ την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Albert Arenas και Celestino Vietti.

Επόμενο άρθρο »

Υπόνοια της Honda ότι θα αφήσει τον Marquez να φύγει στο τέλος της χρονιάς

« Προηγούμενο άρθρο

Assen: Moto3 Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα