• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen: Moto3 Αγώνας
Επικράτηση Masia μετά από έναν χαoτικό αγώνα
Νέα 25/06/2023 - 14:50

Η πίστα του Assen και η Moto3 μας προσέφεραν άφθονη δράση, όπως πάντα. Ο Jaume Masia έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα για να πάρει την πρώτη του νίκη το 2023, με τον Ayumu Sasaki να παίρνει τη δεύτερη θέση και τον Deniz Öncü να συμπληρώνει το βάθρο.


Ο David Muñoz ξεκίνησε από την pole position για πρώτη φορά στην καριέρα του και έστριψε πρώτος, παρά τις επιθέσεις του Joel Kelso. Ο Kelso πήρε το προβάδισμα αργότερα στον γύρο, με τον Riccardo Rossi να είναι τρίτος, μετά από ένα ξεκίνημα στην πρώτη σειρά.

Ο επικεφαλής του Πρωταθλήματος, Daniel Holgado, έπεσε στον πρώτο γύρο, ενώ ήδη ξεκινούσε από την τελευταία θέση και, ενώ ανέβηκε και πάλι στη μοτοσυκλέτα του, δεν κατάφερε να τερματίσει στις βαθμολογούμενες θέσεις. 


Καθώς ο αγώνας προχωρούσε είχε σχηματιστεί ένα γκρουπ 10 αναβατών που πάλευαν για τη νίκη. Οι Ayumu Sasaki, Deniz Öncü, Stefano Nepa, Jose Antonio Rueda και Colin Veijer έφτασαν τους Muñoz , Kelso και Rossi στην μάχη για την πρώτη θέση.

Στον μισό αγώνα οι ομόσταυλοι της Angeluss MTA, Stefano Nepa και Ivan Ortola προηγούνταν, με τον Ortola να έχει ήδη εκτίσει την ποινή μεγάλου γύρου του και να κάνει τον ένα ταχύτερο γύρο μετά τον άλλον. 


Ο Romano Fenati μπήκε και αυτός στη μάχη στα τελευταία στάδια και, μπαίνοντας στους τελευταίους γύρους, οι μάχες είχαν ανάψει για τα καλά, με τις θέσεις να αλλάζουν πιο γρήγορα από ότι μπορεί να δει το μάτι. 

Στον τελευταίο γύρο, ο Ortola βγήκε εκτός γραμμής στην 1η στροφή και βρέθηκε πιο πίσω, αφήνοντας τον Masia πρώτο, με τους Sasaki και Fenati να τον ακολουθούν από κοντά. Ο Sasaki άρπαξε το προβάδισμα με μια γενναία κίνηση στην 15η στροφή, αλλά ο Ισπανός απάντησε αμέσως στη 16η για να περάσει πρώτος τη γραμμή του τερματισμού και να εδραιώσει τη νίκη του στο Assen, με τον Sasaki να περιορίζεται στη 2η θέση. 


Ο Fenati πάλευε με τον Muñoz για την τρίτη θέση, με τους 2 αναβάτες να έρχονται σε επαφή και να βγαίνουν λίγο εκτός γραμμής. Αυτό επέτρεψε στον Öncü να τους περάσει και να πάρει την τρίτη θέση, κρατώντας πίσω του τον Ortola.

Μετά το δράμα του τελευταίου γύρου, ο Muñoz έπεσε στην 5η θέση, μπροστά από τον rookie, Jose Antonio Rueda. Ακριβώς πίσω από τον Rueda ήταν ο επίσης rookie, Colin Veijer, εδραίωσε την 7η θέση. 

Ο Fenati τελικά τερμάτισε 8ος, με τον Joel Kelso και τον Stefano Nepa να ολοκληρώνουν την πρώτη δεκάδα. 

Επόμενο άρθρο »

Assen: Moto2 Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Assen: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα