• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aleix Espargaro: Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι
Είναι ο πρώτος αγώνας και έχουμε 4 αναβάτες στο νοσοκομείο
Νέα 26/03/2023 - 21:04

Παρά την μεγαλειώδη νίκη του Pecco Bagnaia που έκανε το 2 στα 2 στο Portimao, ο αγώνας της Κυριακής επισκιάστηκε από το περιστατικό μεταξύ των Marc Marquez, Jorge Martin και Miguel Oliveira. Πολλοί αναβάτες αναφερθηκαν σε αυτό και στην επακόλουθη ποινή διπλού μεγάλου γύρου που επιβλήθηκε στον αναβάτη της Honda και ένας από αυτούς ήταν ο Aleix Espargaro.

"Για μένα, πρέπει να τον αποκλείσουν για έναν αγώνα, τουλάχιστον, όπως θα έπρεπε να γίνει με τον Nakagami στη Βαρκελώνη πέρυσι", είπε ο Espargaro όταν ρωτήθηκε για τη γνώμη του για το περιστατικό. "Για μένα, είναι γελοίο. Ελπίζω (σε αλλαγή), αλλά δεν με νοιάζει, δεν φτιάχνω εγώ τους κανόνες".

"Ελπίζω ο Miguel να είναι καλά επειδή η ταχύτητα με την οποία χτύπησε μπορεί να καταστρέψει το γόνατο, το ξέρω επειδή ο Bradley Smith με χτύπησε στη Βαρκελώνη πριν από μερικά χρόνια και μου έσπασε το γόνατο. Πονούσα πολύ για ένα χρόνο".

Η διεύθυνση αγώνα βρέθηκε για άλλη μια φορά υπό πυρά αυτό το Σαββατοκύριακο για τον τρόπο με τον οποίο έκρινε αρκετά περιστατικά στην πίστα.

Μετά από μια σύγκρουση με τον Fabio Quartararo στο Sprint του Σαββάτου, ο Joan Mir τιμωρήθηκε με ποινή μεγάλου γύρου για τον αγώνα της Κυριακής.

Ωστόσο, ο Espargaro πιστεύει ότι το γεγονός ότι ο Alex Marquez δεν τιμωρήθηκε με τον ίδιο τρόπο για επαφή με τον ομόσταυλό του, Maverick Vinales στον αγώνα Sprint, υπογραμμίζει σημαντικές ασυνέπειες στη διαδικασία διαχείρισης.

"Υπάρχει ένα πράγμα που δεν καταλαβαίνω: Έχουμε ένα εκατομμύριο κάμερες στη μοτοσυκλέτα", πρόσθεσε ο Aleix. "Πάντα λέω στην Dorna ότι δεν θέλω άλλες λόγω βάρους, αλλά έχω τρεις ή τέσσερις κάμερες στη μοτοσυκλέτα μου. Γιατί δεν μπορούν να δουν αυτές τις κάμερες και να τις αναλύσουν; Δεν είναι τόσο δύσκολο".

"Δεν είμαστε 100 αναβάτες, είμαστε 20. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δουν τα replay. Για μένα, η επαφή μεταξύ του Mir με τον Fabio και του Alex Marquez με τον Maverick ήταν ακριβώς η ίδια, αλλά ο Joan έπεσε και ο Alex δεν έπεσε. Αλλά ο Maverick χθες έχασε πέντε θέσεις, οκτώ θέσεις. Γιατί ο Joan δέχτηκε ποινή και ο Alex όχι; Δεν λέω ότι στον Joan άξιζε ποινή, αλλά αν του την επιβάλλεις, πρέπει να επιβάλλεις και στον Alex".

Ο Espargaro σημείωσε επίσης ότι τα επίπεδα επιθετικότητας στην πίστα αυτό το Σαββατοκύριακο έχουν αφήσει αρκετούς αναβάτες με τραυματισμούς και ότι «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι».

"Με εκτίμηση, είναι ο πρώτος αγώνας και έχουμε πολλούς αναβάτες στο νοσοκομείο. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι".


"Αλλά αυτό δεν αφορά την διεύθυνση του αγώνα, τις ομάδες. Αφορά τους αναβάτες. Αν είναι ο τελευταίος γύρος, μπορείς να είσαι επιθετικός, μπορείς να αγγίξεις έναν άλλο, δεν πειράζει. Αλλά διάολε, είναι ο πρώτος αγώνας και έχουμε τέσσερις αναβάτες στο νοσοκομείο".

Επόμενο άρθρο »

Bagnaia: Δεν φταίει η διάρκεια αγώνα

« Προηγούμενο άρθρο

Marc Marquez: Τιμωρήθηκα και το αξίζω

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα