• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Δεν φταίει η διάρκεια αγώνα
Αλλά η προσέγγιση του κάθε αναβάτη
Νέα 26/03/2023 - 21:25

Ο Francesco Bagnaia, ο οποίος πήρε τη δεύτερη νίκη του στον αγώνα της Κυριακής στο Portimao, κατάφερε να απομακρυνθεί ξανά, όπως και στον αγώνα Sprint, από το χάος των αρχικών γύρων.

Μιλώντας μετά τον αγώνα Sprint του Σαββάτου, όπου σημειώθηκαν ακόμη περισσότερες επαφές και πτώσεις που οδήγησαν σε τραυματισμούς για άτομα όπως ο ομόσταυλός του, Enea Bastianini, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής αναφέρθηκε στην αιτία που οι αναβάτες είναι υπερβολικά επιθετικοί κατά καιρούς.

Ο Bagnaia σήμερα πρόσθεσε: "Χθες δεν είπα τίποτα για το τι έλεγαν οι άλλοι αναβάτες γιατί ήμουν σίγουρος ότι θα ήταν το ίδιο και σήμερα. Είναι πάντα έτσι. Δεν εξαρτάται αν έχεις μαλακά, μεσαία ή σκληρά ελαστικά, 12 ή 25 γύρους, εξαρτάται από την προσέγγιση του κάθε αναβάτη".

"Αυτή η πίστα, σίγουρα, είναι μια πίστα που είναι πιο εύκολο να κάνεις λάθη επειδή είναι πιο στενή. Το πλάτος της άσφαλτου είναι μικρότερο από το Qatar και το Qatar δεν έχει στροφές όπως η 3η στροφή σε αυτήν την πίστα".

"Όλοι είναι επιθετικοί γιατί όλοι θέλουν να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα και να ξεκινήσουν τη σεζόν με καλό τρόπο. Δεν εξαρτάται από το Sprint ή τον κύριο αγώνα. Εξαρτάται από την προσέγγιση του αναβάτη".


Ο Bagnaia δέχτηκε πίεση από τον Maverick Vinales κατά τη διάρκεια του αγώνα, που όμως δεν εξελίχθηκε σε μάχη, καθώς ο Bagnaia απαντούσε σε κάθε περίπτωση που ο Vinales ανέβαζε το ρυθμό του.

"Προσπαθούσα να μην σκέφτομαι πολύ τη διαφορά γιατί έβλεπα ότι έκλεινε. Αλλά δεν ήθελα να σκεφτώ ότι έπρεπε να πιέσω περισσότερο γιατί θα δημιουρογύσα πρόβλημα  στο πίσω ελαστικό. Απλώς προσπάθησα να είμαι πιο σταθερός και να είμαι λίγο πιο γρήγορος σε κάθε γύρο. Δούλεψε πολύ καλά".

"Ακριβώς στη μέση, μετά από 15 ή 16 γύρους, ο Maverick πίεζε ξανά για να κλείσει τη διαφορά και ειλικρινά, πίεζα και εγώ αλλά χωρίς να έχω ελαστικά. Τερμάτισα χωρίς ελαστικά".

Επόμενο άρθρο »

Χάνει τον αγώνα της Αργεντινής ο Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Aleix Espargaro: Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα