• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc Marquez: Τιμωρήθηκα και το αξίζω
Ήταν ένα μεγάλο λάθος
Νέα 26/03/2023 - 20:31

Ο Marc Marquez τιμωρήθηκε με διπλή ποινή μεγάλου γύρου μετά το περιστατικό με τον Miguel Oliveira στον αγώνα της Κυριακής. 

Ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχασε τον έλεγχο στα φρένα, μπλοκάροντας τον μπροστινό τροχό στην τρίτη στροφή στον 3ο γύρο και αναγκάστηκε να αφήσει τη μανέτα.

Αυτό έκανε τη μοτοσυκλέτα να επιταχύνει και αρχικά να ακουμπήσει με τη μοτοσυκλέτα του Martin, ενώ στη συνέχεια εμβόλισε τον Miguel Oliveira που βρισκόταν ακριβώς μπροστά. 


Ο Oliveira φαίνεται να έχει γλιτώσει με κάποιους μώλωπες, ενώ ο Marquez έχει χτυπήσει στο δεξί χέρι, το οποίο είχε καλυμμένο με επιδέσμους όταν εξήγησε το περιστατικό.

"Σήμερα, το πιο σημαντικό είναι ότι ο Miguel είναι καλά", ξεκίνησε ο Marquez. "Έκανα ένα μεγάλο λάθος στην τρίτη στροφή, στο πρώτο μέρος, και αυτό δημιούργησε τα πάντα".

"Φρέναρα και κλείδωσε ο μπροστινός τροχός. Αυτό σήμαινει ότι μετά άφησα τα φρένα. Η πρόθεσή μου ήταν να πάω προς την αριστερή πλευρά. Αλλά η μοτοσυκλέτα έμεινε υπό κλίση και δεν μπορούσα να αποφύγω το να πάω προς τη δεξιά πλευρά".

"Μπόρεσα να αποφύγω τον Martin, αλλά δεν μπόρεσα να αποφύγω τον Miguel. Ανησυχούσα πολύ για αυτόν γιατί η επαφή ήταν δυνατή".

"Του το είπα ήδη προσωπικά - αλλά θέλω να ζητήσω συγγνώμη από αυτόν, από την ομάδα του, από τους Πορτογάλους οπαδούς. Έχω τιμωρηθεί για αυτό το λάθος με διπλή ποινή μεγάλου γύρου, με το οποίο συμφωνώ απόλυτα, απόλυτα".

"Αλλά εκτός από αυτό, έχω μερικούς τραυματισμούς - το χέρι μου, το γόνατό μου. Πρέπει να τα ελέγξουμε. Θα δούμε. Αυτή τη στιγμή δεν είναι το πιο σημαντικό η κατάστασή μου".


Ο Marquez επιβεβαίωσε ότι χρησιμοποιούσε τα φρένα για να αναπληρώσει τον χρόνο που έχανε λόγω της έλλειψης πρόσφυσης στις στροφές.

"Όπως είδατε χθες, ο μόνος τρόπος να φτάσουμε στο χρόνο γύρου που θέλουμε είναι τα φρένα. Και φρενάρουμε τόσο αργά", είπε ο Marquez. "Αν δεν φρενάρεις αργά, τερματίζεις 10ος, 11ος, 12ος".

"Αλλά δεν επιτέθηκα. Ήξερα ότι ο αγώνας ήταν μακρύς. Επέλεξα το μεσαίο πίσω ελαστικό για τις μεγάλες αποστάσεις. Σκεφτόμουν να χρησιμοποιήσω το μαλακό πίσω μέρος και να επιτεθώ στην αρχή, αλλά σκέφτηκα «εντάξει, θα διατηρήσω την ψυχραιμία μου». Και ήμουν ήρεμος".

"Στον πρώτο γύρο σε αυτή τη στροφή, βγήκα εκτός γραμμής και είχα ένα μικρό κλείδωμα. Ήταν κάτι που ίσως συνέβη και στις δοκιμές, αλλά εκεί οδηγούσα μόνος. Αυτή τη φορά (στον τρίτο γύρο) ήταν μια ατυχία για μένα, και ειδικά για τον Miguel, όταν άφησα τα φρένα η μοτοσυκλέτα πήγε προς τα εκεί".


"Φυσικά, ποτέ δεν θέλεις να έχεις τέτοιου είδους περιστατικά. Αλλά είναι αλήθεια ότι αυτή τη στιγμή, όταν έχουμε ένα μικρό λάθος στα φρένα - ένα κλείδωμα ή κάποια κίνηση - είναι τόσο εύκολο να αυξηθεί η ταχύτητα, ειδικά στις σφιχτές στροφές".

"Πρόσφατα το είδαμε αυτό στο Phillip Island για παράδειγμα. Με τον Fabio Quartararo, αλλά μπόρεσε να το αποφύγει (το να χτυπήσει άλλον αναβάτη). Και ο αδερφός μου, που δεν μπόρεσε να αποφύγει τον Miller".


"Αλλά αν δείτε, βγήκα από τη στροφή 1 και 2 και ήμουν μακριά τους. Δεν ήμουν καν κοντά και δεν σκεφτόμουν να κάνω προσπέραση. Μπορούμε λοιπόν να πούμε πολλά πράγματα, αλλά τελικά, είναι το δικό μου λάθος που προκάλεσε την πτώση ενός άλλου αναβάτη".

"Έχω τιμωρηθεί και το αξίζω".

Επόμενο άρθρο »

Aleix Espargaro: Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι

« Προηγούμενο άρθρο

Ποινή διπλού μεγάλου γύρου στον Marc Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα