• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ποινή διπλού μεγάλου γύρου στον Marc Marquez
Για το περιστατικό με τον Οliveira
Νέα 26/03/2023 - 18:53

Στον αγώνα της Κυριακής, ένα επιθετικό ξεκίνημα είδε τον Marquez να έρχεται σε επαφή με τον Jorge Martin στην τρίτη στροφή στον πρώτο γύρο, καθώς ο αναβάτης της Honda προσπαθούσε να διεκδικήσει ξανά το προβάδισμα που είχε μόλις χάσει. 

Στη συνέχεια, ο Marquez έκανε λάθος στα φρένα της τρίτης στροφής 2 γύρους αργότερα και ήρθε σε επαφή με τον Martin, όμως αυτή τη φορά έχασε τον έλεγο της μοτοσυκλέτας του και εμβόλισε τον Miguel Oliveira που βρισκόταν μπροστά του, στέλνοντας τον εαυτό του και τον Πορτογάλο στην αμμοπαγίδα, ενώ ο Martin έφτασε πίσω στη 16η θέση. 

Ο Marquez θα πετάξει στη Βαρκελώνη για περαιτέρω έλεγχο, με ένα πιθανό κάταγμα στο δεξί του χέρι, ενώ ο Oliveira υπέστη κάποιους μώλωπες - αν και φαίνεται ότι τη γλίτωσε χωρίς σοβαρό τραυματισμό.

Οι αγωνοδίκες κάλεσαν τον Marquez μετά τον αγώνα και του επέβαλαν διπλή ποινή μεγάλου γύρου - μια ελαφριά ποινή, κρίνοντας ότι σε αναβάτες μικρότερων κατηγοριών έχει απαγορευτεί η συμμετοχή σε αγώνες για παρόμοια περιστατικά - που θα εκτίσει στο Grand Prix της Αργεντινής του επόμενου Σαββατοκύριακου εάν κριθεί ότι μπορεί να συμμετάσχει (από ιατρική άποψη).


Εάν όχι, αυτή η ποινή θα μεταφερθεί στο Grand Prix της Αμερικής.

Μιλώντας μετά το περιστατικό, ο Oliveira είπε: "Ήταν κρίμα. Προφανώς, το να τελειώσω το Grand Prix της πατρίδας μου μετά από δύο γύρους δεν είναι αυτό που περίμενα σίγουρα".

"Τέλος πάντων, νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε πολύ περήφανοι για την πρόοδο που είχαμε, ερχόμενοι από μια δύσκολη μέρα την Παρασκευή και χάνοντας το βάθρο για λίγο στον αγώνα Sprint".

"Το ξεκίνημα που κάναμε σήμερα, που βγήκα μπροστά, που μετά ήμουν δεύτερος, νομίζω ότι σήμερα ήταν μια ξεκάθαρη ευκαιρία να ανεβούμεβάθρο. Από την πτώση, είμαι ακόμα πολύ μελανιασμένος στη δεξιά μου πλευρά".

Επόμενο άρθρο »

Marc Marquez: Τιμωρήθηκα και το αξίζω

« Προηγούμενο άρθρο

Portimao: MotoGP Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα