• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Portimao: MotoGP Αγώνας
2 στα 2 για τον Pecco Bagnaia
Νέα 26/03/2023 - 17:33

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2022, Francesco Bagnaia, ολοκληρώνει ένα Σαββατοκύριακο στο Portimao, καθώς μετά τον αγώνα Sprint κέρδισε και τον αγώνα της Κυριακής, παίρνοντας τους μέγιστους βαθμούς από το Grand Prix της Πορτογαλίας. 


Πρώτος έστριψε ο Miguel Oliveira, ενώ οι Jorge Martin και Marc Marquez ήταν εκεί, αλλάζοντας θέσεις με τον Πορτογάλο. Μια μικρή επαφή του Marquez τον έκανε να γλιστρήσει και να μείνει τελικά πίσω από τους Oliveira και Martin. 


O Bagnaia βρέθηκε στη δεύτερη θέση στην αρχή του δεύτερου γύρου και επιτέθηκε στον Miguel Oliveira στη 13η στροφή του 2ου γύρου για να περάσει στην κορυφή. 
Πίσω του όμως εκτυλίχθηκε το χάος. Ο Marc Marquez έκανε λάθος στο φρενάρισμα, χτύπησε τον Martin από πίσω, έχασε την ισορροπία του και εμβόλισε τον Oliveira, με τους Oliveira και Marquez να βγαίνουν εκτός αγώνα, ενώ ο Martin έμεινε πολύ πίσω. 


Η ομάδα της RNF αναφέρει ότι ο Ολιβέιρα "έχει θλάση στο δεξί του πόδι. Ευτυχώς η ακτινογραφία δεν έδειξε σπασμένα οστά".

Μετά από αυτό, ο Maverick Vinales βρέθηκε στη δεύτερη θέση, μπροστά από τον Jack Miller και άρχισε να κυνηγά τον Bagnaia, ενώ οι Marco Bezzecchi και Alex Marquez πέρασαν μπροστά από τον Miller.

Πιο πίσω, Aleix Espargaro και ο Fabio Quartararo, είχαν βρεθεί στη 14η και 15η θέση αντίστοιχα στον πρώτο γύρο και προσπαθούσαν να ανακάμψουν, φτάνοντας μέσα στη δεκάδα.

Ο Vinales προσπαθούσε να κλείσει την διαφορά από τον Bagnaia και είχε καταφέρει να φτάσει 8-9 δέκατα μακριά από τον Πρωταθλητή της Ducati, όμως όσο και αν πίεζε, η διαφορά δεν κατέβαινε περαιτέρω. Τελικά ο Bagnaia θα έφτανε στη δεύτερη νίκη του στο Grand Prix του Portimao, με τον Vinales να περιορίζεται στη δεύτερη θέση.

Ενώ ο Bezzecchi είχε μείνει αρκετά πίσω τους και αρκετά μπροστά από τους επόμενους αναβάτες, φτάνοντας σε μια άνετη 3η θέση, μια μάχη έξι αναβατών μαινόταν πίσω του με τους Brad Binder και Jack Miller να περνάνε σε 3 περιπτώσεις τον Alex Marquez, αλλά ο Ισπανός να απαντάει στην ευθεία. Τελικά την τέταρτη θέση έχασε από έναν άλλο αναβάτη της Ducati, τον Johann Zarco, ο οποίος έκανε έναν εκπληκτικό τελευταίο γύρο και ανέβηκε από την 7η στην 4η θέση. 


Ο Alex Marquez τερμάτισε 5ος, μπροστά από τους αναβάτες της ΚΤΜ, Brad Binder και Jack Miller. O Fabio Quartararo και ο Aleix Espargaro φτάσανε μέχρι την 8η και 9η θέση αντίστοιχα, ενώ τη δεκάδα έκλεισε ο Alex Rins. 


Πολλές πτώσεις σημάδεψαν τον αγώνα, καθώς μόλις 14 αναβάτες έφτασαν στη γραμμή του τερματισμού. Πέρα από τους Marc Marquez και Miguel Oliveira, πτώσεις είχαν και οι Luca Marini, Jorge Martin και Raul Fernandez, ενώ ο Fabio Di Giannantonio επέστρεψε στα pits με τεχνικό πρόβλημα. 

Επόμενο άρθρο »

Ποινή διπλού μεγάλου γύρου στον Marc Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Portimao: Moto2 Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα