• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Portimao: Moto2 Αγώνας
Κυριαρχική νίκη για τον Pedro Acosta
Νέα 26/03/2023 - 16:04

Ένας δυνατός πρώτος αγώνας της Moto2 για το 2023 είδε τον Pedro Acosta να παλεύει σκληρά για να κρατήσει πίσω του τον Aron Canet και να φτάνει στη νίκη για να κάνει το τέλειο ξεκίνημα για τη σεζόν του 2023. Ο Tony Arbolino ήρθε από αρκετά πιο πίσω και κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση, συμπληρώνοντας το βάθρο.

Ο Canet ξεκίνησε δυναμικά, στρίβοντας πρώτος, με τον κάτοχο της pole position, Filip Salac, και ο Acosta ακολούθησαν τον Ισπανό από κοντά στα πρώτα στάδια του αγώνα.

Στον επόμενο γύρο ο Acosta έκανε την κίνηση στην εσωτερική του Salac και αμέσως μετά έκανε μια απίστευτη κίνηση στον Canet για να πάρει το προβάδισμα του αγώνα.

Αμέσως μετά, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto3 του 2021, άρχισε να ανοίγει τη διαφορά, σε μια προσπάθεια να ξεφύγει.


Ο Canet όμως δεν παραδόθηκε αμαχητί, καθώς κυνήγησε τον Αcosta, ασκώντας πίεση στον αναβάτη της Red Bull KTM. 

Ο ρυθμός ήταν πολύ γρήγορος (κοντά στο ρεκόρ γύρου αγώνα) στο μπροστινό μέρος καθώς οι δύο Ισπανοί, γύρο με γύρο, ωθούσαν τις Kalex τους στο όριο. Με τη μάχη για τη νίκη στην κόψη του ξυραφιού, κανείς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στον ρυθμό των επικεφαλής. 

Καθώς ο αγώνας έφτασε στο τέλος του, το θέμα ήταν ποιός αναβάτης είχε φθείρει περισσότερο τα ελαστικά του. 2 γύρους πριν το τέλος, φάνηκε ότι αυτός ήταν ο Canet, με τον Acosta να αρχίζει και πάλι να ανοίγει τη διαφορά  και να περνάει τη γραμμή του τερματισμού με πάνω από ένα δευτερόλεπτο διαφορά, για να πάρει την πρώτη νίκη του 2023, αφήνοντας τον Canet δεύτερο. 

Η μάχη για την τελική θέση στο βάθρο ήταν εξίσου έντονη καθώς ο Filip Salac άρχισε να πέφτει στα πρώτα στάδια, με τον Manuel Gonzalez να ανεβαίνει στην 3η θέση.


Η μάχη συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα καθώς ο Gonzalez υπερασπιζόταν την τελευταία θέση του βάθρου μπροστά από ένα γκρουπ αναβατών που είχαν κάνει ουρά πίσω του.

13 γύροι απέμεναν, όταν ο Tony Arbolino, που είχε ανεβάσει πολύ το ρυθμό του, έφτασε και πέρασε τον Gonzalez για να καταλάβει την τελευταία θέση στο βάθρο.

Καθώς ο αγώνας συνεχιζόταν, ο Arbolino προχώρησε άνοιξε τη διαφορά από τον Gonzalez προσπαθώντας να κλείσει την διαφορά από το κορυφαίο δίδυμο. Ο Ιταλός τα έδωσε όλα, αλλά στα τελευταία στάδια περιορίστηκε στην τρίτη θέση, ενώ είχε καταφέρει να ρίξει την διαφορά στα 9 δέκατα σε κάποια φάση. 


Ο Salac κατάφερε στο τέλος να περάσει τον Gonzalez, κατακτώντας την 4η θέση και ωθώντας τον Ισπανό πίσω στην 5η.

Ο Jake Dixon πάλεψε σκληρά δείχνοντας απίστευτο ρυθμό από τη μέση του αγώνα και μετά, αλλά με την καρό σημαία να πέφτει, η πρόοδος του Βρετανού σταμάτησε στην 6η θέση.


Πίσω του ήταν ο συμπατριώτης του, Sam Lowes, με τον Albert Arenas να ακολουθεί κατά πόδας. Την δεκάδα έκλεισαν ο Somkiat Chantra και ο Jeremy Alcoba (ο οποίος δέχτηκε ποινή λόγω παραβίασης των ορίων της πίστας και έχασε μια θέση μετά τον τερματισμό).


Ο Alonso Lopez είχε έναν δύσκολο αγώνα, μια επαφή με τον ομόσταυλό του, Fermin Aldeguer, μια επαφή που οδήγησε στην πτώση του Bo Bendsneyder (κάτι που οδήγησε σε ποινή μεγάλου γύρου για τον Ισπανό) και τελικά ο αγώνας του έληξε με την δική του πτώση, 6 γύρους πριν το τέλος.  

Επόμενο άρθρο »

Portimao: MotoGP Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Portimao: Moto3 Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα