• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Portimao: Moto3 Αγώνας
Παρθενική νίκη για τον Daniel Holgado
Νέα 26/03/2023 - 15:33

H Moto3 μας έδωσε έναν συναρπαστικό εναρκτήριο αγώνα για τη σεζόν του 2023 με τον Daniel Holdgado να παλεύει μπροστά και να υπερασπίζεται το προβάδισμά του καθόλη τη διάρκεια του αγώνα για να πάρει την παρθενική του νίκη στο Grande Prémio TISSOT de Portugal. Οι μάχες συνεχίζονταν μέχρι το τέλος, με τον David Muñoz να παίρνει τη 2η θέση και τομ Diogo Moreira να κατακτά την τρίτη θέση, παίρνοντας το παρθενικό του βάθρο.

Τα φώτα έσβησαν και ο Joel Kelso έκανε μια τρομερή εκκίνηση από την τρίτη θέση για να στρίψει πρώτος. Ο Holgado ξεκίνησε επίσης δυναμικά, φτάνοντας στην 3η θέση έχοντας από τη 2η σειρά της εκκίνησης.

Με 18 γύρους για να τελειώσουν, ο Holgado πέρασε μπροστά από τον Αυστραλό, με τον Kelso να προσπαθεί σκληρά να απαντήσει, αλλά τελικά να μην μπορεί να περάσει τον αναβάτη της Tech3.

Πίσω του, το γνωστό τρενάκι της Moto3 άρχισε να σχηματίζεται και με 15 γύρους να απομένουν, ο Ayumu Sasaki πέρασε στη δεύτερη θέση, κάνοντας slipstream σε 4 μοτοσυκλέτες, ακριβώς πίσω από τον Holgado.

Ο Sasaki ακολούθησε για λίγο τον Holgado, ενώ απέκρουε τις επιθέσεις από τον απειλητικό Muñoz. Ο Ισπανός έκανε την κίνησή του με 12 γύρους να απομένουν, και στη συνέχεια έβαλε στο στόχαστρο τον Holgado. Ωστόσο, έναν γύρο αργότερα ο Sasaki έκανε μια απίστευτη κίνηση περνώντας 2 αναβάτες στα φρένα της 1ης στροφής και επανήλθε στη δεύτερη θέση. 

Ο Holgado άρχισε να ανοίγει τη διαφορά, στη συνέχεια ο Sasaki την μείωσε και τελικά τον πέρασε, με 8 γύρους να απομένουν. Η χαρά του Ιάπωνα δεν κράτησε πολύ, καθώς ο Ισπανός επανήλθε στο επόμενο slipstream, όπου ο Sasaki βρέθηκε στην τρίτη θέση.

Με 2 γύρους να απομένουν, ο Holgado είχε προβάδισμα 0,5 δευτερολέπτων, με τον Muñoz να χρησιμοποιεί το slipstream και να περνάει τον Moreira που ήταν στη 2η θέση, με την ελπίδα να πιάσει τον Holgado και να πάρει την παρθενική του νίκη.

Στον τελευταίο γύρο ο Moreira πάλεψε για να επιστρέψει στη δεύτερη θέση δίνοντας ό,τι είχε, αλλά ο Βραζιλιάνος άνοιξε τη γραμμή του στην πέμπτη στροφή, αφήνοντας τον Muñoz να περάσει. Τώρα ήταν μια μάχη μεταξύ Holgado και Muñoz για τη νίκη, με μόλις μισό γύρο να απομένει.


Ο Holgado κρατήθηκε μπροστά και πέρασε τη γραμμή του τερματισμού πρώτος, παίρνοντας την παρθενική του νίκη στην κατηγορία.


Ο Moreira απέκρουσε την τελική επίθεση του rookie, Jose Antonio Rueda, παίρνοντας την 3η θέση για ελάχιστα χιλιοστά του δευτερολέπτου.


Ο Jaume Masia ολοκλήρωσε την πρώτη 5άδα, με τον Ayumu Sasaki να παίρνει την 6η θέση. Πίσω τους ήταν ο Stefano Nepa και ο Xavier Artigas, ενώ ο Joel Kelso πήρε τελικά την ένατη θέση. Μάλιστα ο Kelso χτύπησε με τον νικητή, Holgado, μετά τη γραμμή του τερματισμού και μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο για περιατέρω έλεγχο. 


Ο Deniz Öncü έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα και έκλεισε την δεκάδα, κάνοντας μάλιστα και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, καθώς ξεκίνησε από τα pits λόγω τεχνικών προβλημάτων στην KTM του στον γύρο προθέρμανσης.


Ο Lorenzo Fellon δεν ξεκίνησε τον αγώνα λόγω πόνων από τον πρόσφατο τραυματισμό του ενώ πτώσεις είχαμε για τον Scott Ogden, Filippo Farioli, David Alonso (από επαφή με τον Ivan Ortola για την οποία ο αναβάτης της Angeluss MTA τιμωρήθηκε με διπλή ποινή μεγάλου γύρου) και Ivan Ortola.

Επόμενο άρθρο »

Portimao: Moto2 Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Portimao: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα