• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ενημέρωση για την υγεία του Pol Espargaro
Νέα 24/03/2023 - 20:58

Ο Pol Espargaro επέστρεψε στην KTM το 2023 με την Tech3 GASGAS μετά από δύο δύσκολα χρόνια με τη Honda.

Μετά από μια απαιτητική φάση χειμερινών δοκιμών, η Παρασκευή στην Πορτογαλία δεν είχε το καλύτερο ξεκίνημα για τον Espargaro καθώς τερμάτισε τις ΕΔ1 στην 20η θέση.

Με λίγο λιγότερο από 14 λεπτά να απομένουν στο ρολόι για την ολοκλήρωση των ΕΔ2, ο Espargaro είχε μια πολύ σκληρή πτώση, στη 10η στροφή. Αναπήδησε βίαια μέσα στην αμμοπαγίδα και έφτασε στα όρια της πίστας, όπου χτύπησε στα προστατευτικά. Έλαβε άμεση ιατρική βοήθεια στο πλαί της πίστας, ενώ οι κόκκινες σημαίες διέκοψαν τις ΕΔ2.

Μετά από σχεδόν μισή ώρα, ο Espargaro –ο οποίος δεν έχασε τις αισθήσεις του στο περιστατικό– μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο εκτός της πίστας, πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο στο κοντινό Faro με ελικόπτερο.

Ο Δρ Charte λέει ότι ο Espargaro υπέστη «μια μεγάλη πολυτραυματική θλάση» στο περιστατικό, ιδιαίτερα στους πνεύμονές του, αλλά δεν παρουσίασε νευρολογικά προβλήματα.

"Υπέστη μια μεγάλη πολυτραυματική θλάση στο επίπεδο ολόκληρης της ραχιαίας και οσφυϊκής σπονδυλικής στήλης και στο ιερό οστό", είπε ο Δρ Charte. "Θα πρέπει να δούμε σε ποιο βαθμό όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις στο νοσοκομείο του Φάρο. Αυχενικά, είναι τέλεια. Νευρολογικά είναι καλά, δεν έχει χάσει τις αισθήσεις του καμία στιγμή".

"Δεν χρειάστηκε να τον διασωληνώσουμε, αλλά είναι αλήθεια ότι έχει έντονη πνευμονική θλάση. Έχει τις αισθήσεις του και δεν είναι αποπροσανατολισμένος, λίγο ζαλισμένος (από τη νάρκωση), αλλά η νευρολογική εξέταση είναι απολύτως φυσιολογική".

Έχει επίσης αναφερθεί ότι Ο Espargaro μπορεί να κινήσει τα χέρια και τα πόδια του και η βασική εστίαση τώρα είναι στους μώλωπες στους πνεύμονές του.

Επόμενο άρθρο »

Miller: Είμαι τόσο έκπληκτος όσο και εσείς

« Προηγούμενο άρθρο

Portimao: MotoGP ΕΔ2

Χορηγοί