• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Portimao: MotoGP ΕΔ2
Νέο ρεκόρ για τον Miller μετά από 2 κόκκινες σημαίες
Νέα 24/03/2023 - 20:20

Μετά από ένα δύσκολο χειμώνα για τον Miller και την KTM, ο Αυστραλός τελείωσε την πρώτη μέρα της σεζόν του 2023 με νέο ρεκόρ γύρου στο Algarve International Circuit μετά από μια επίθεση στα τελευταία στάδια των ΕΔ2.

Έχοντας ξεκινήσει στις 15:00 τοπική ώρα, οι μονόωρες ΕΔ2 – οι οποίες έχουν παραταθεί για το 2023 ως μέρος των αλλαγών που έφεραν οι αγώνες Sprint –  ολοκληρώθηκαν σχεδόν δύο ώρες αργότερα λόγω δύο κόκκινων σημαιών.

Η πρώτη ήρθε λίγο λιγότερο από 15 λεπτά μετά την έναρξη, όταν ένα τεχνικό πρόβλημα με το σύστημα μέτρησης χρόνων στην πίστα ανάγκασε τις δοκιμές να διακοπούν για σχεδόν μισή ώρα.

Οι ΕΔ2 διακόπηκαν και πάλι με 14 λεπτά να απομένουν λόγω μιας πολύ άσχημης πτώσης για τον αναβάτη της Tech3 GASGAS, Pol Espargaro, στη 10η στροφή.


Ο Espargaro δέχτηκε ιατρική βοήθεα επιτόπου για σχεδόν μισή ώρα πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Faro με ελικόπτερο για ελέγχους στην πλάτη και τον λαιμό του.

Οι δοκιμές ξεκίνησαν ξανά στις 4:40 μ.μ. τοπική ώρα, με τον αδερφό του Pol Espargaro, Aleix Espargaro, να είναι ταχύτερος όλων με 1:38.253 πριν τη δεύτερη κόκκινη σημαία.

Με τους συνδυασμένους χρόνους στο τέλος των δοκιμών της Παρασκευής το 2023 να καθορίζουν ποιοί προκρίνονται απευθείας στις ΚΑΤ2, τα τελευταία στάδια μετατράπηκαν σε μια ξέφρενη επίθεση στο χρονόμετρο.


Ο Luca Marini βρισκόταν σε έναν πολύ καλό γύρο, αλλά έπεσε ενώ κυνηγούσε τον Marco Bezzecchi.

Με οκτώ λεπτά να απομένουν, ο Jorge Martin έφτασε στην κορυφή με 1:37.991, σημειώνοντας ένα νέο απόλυτο ρεκόρ γύρου και ξεπερνώντας τον Marc Marquez που είχε ανέβει για λίγα δευτερόλεπτα στην κορυφή. 

Ούτε ο ίδιος έμεινε πολύ εκεί ωστόσο, καθώς ο Francesco Bagnaia πήρε τη σκυτάλη από τον Martin λίγα λεπτά αργότερα με 1:37.856. Aμέσως μετά, ο Bagnaia σταμάτησε πριν την πέμπτη στροφή, λόγω μηχανικού προβλήματος. 


Ο Maverick Vinales ξεπέρασε τον Bagnaia με τρία λεπτά να απομένουν, φτάνοντας στο 1:37.746.

Και όμως, αυτό δεν ήταν αρκετά καλό για να σταματήσει τον Miller, ο οποίος στην εκπνοή σημείωσε τον απίστευτο χρόνο του 1:37.709 του για να βρεθεί μπροστά κατά 0,037 δευτερόλεπτα στην καρό σημαία.

Ο Bagnaia (o οποίος είχα κάνει νωρίτερα ένα απίστευτο σώσιμο) κράτησε την τρίτη θέση πίσω από τον Vinales, ενώ ο Marini έμεινε στην τέταρτη θέση, παρά την πτώση του. 

Ο Martin ολοκλήρωσε την πρώτη πεντάδα, μπροστά από τον Fabio Quartararo, ο οποίος ανέβηκε στην έκτη θέση στον τελευταίο του γύρο.


Στα τελικά στάδια των ΕΔ2, ο Marc Marquez ακολουθούσε τον Quartararo. Όμως ο αναβάτης της Honda έπεσε κυνηγώντας τον Γάλλο και θα πρέπει να περάσει από τις ΚΑΤ1 το Σάββατο.

Ο Johann Zarco, ο Marco Bezzecchi, ο Aleix Espargaro και ο Enea Bastianini συμπλήρωσαν τη δεκάδα και πήραν την απευθείας πρόκριση για τις δεύτερες κατατακτήριες. 

Ο ταχύτερος των ΕΔ1, Alex Marquez, έχασε την πρόκριση για λίγο περισσότερο από ένα δέκατο, καθώς τερμάτισε 11ος, ενώ ο Joan Mir ήταν η ταχύτερη Honda στη 12η θέση.


Πτώσεις είχαμε και για το δίδυμο της RNF, Raul Fernandez και Miguel Oliveira, που πήραν την 17η και 19η θέση αντίστοιχα, ενώ κανένας άλλος αναβάτης της KTM δεν έφτασε κοντά στον γύρο του Miller – με τον rookie Augusto Fernandez να είναι ο επόμενος καλύτερος αναβάτης RC16 στην 16η θέση. 

Επόμενο άρθρο »

Ενημέρωση για την υγεία του Pol Espargaro

« Προηγούμενο άρθρο

Portimao: Moto2 ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα