• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Verstappen και Marquez συγκρίνουν MotoGP και F1
Και μιλούν για τις εντυπώσεις τους
Νέα 29/12/2022 - 19:40

Ο Max Verstappen και ο Marc Marquez συμφώνησαν πρόσφατα στο βασικό χαρακτηριστικό της προσωπικότητας που πρέπει να έχουν οι πρωταθλητές (σε τέσσερις τροχούς και δύο τροχούς).

Ο Verstappen κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα F1 αυτή τη σεζόν, αλλά ο Marquez είδε την προσπάθειά του για έναν έβδομο τίτλο MotoGP να σταματά λόγω τραυματισμού και προβλημάτων με τη μοτοσυκλέτα του.

Και οι δύο αθλητές τροφοδοτούνται από τη Honda, αλλά μοιράζονται επίσης μια νοοτροπία, όπως ανακάλυψαν όταν γνωρίστηκαν.


"Αυτό που μου αρέσει στον Marc Marquez είναι ότι είναι μαχητής, δεν τα παρατά ποτέ", είπε ο Verstappen. "Έτσι είναι πολύ αποφασισμένος, είναι σκληρός αναβάτης".

Ο Marquez απάντησε: "Ο  Max είναι φιλόδοξος και μου αρέσει αυτό. Eίναι ξεκάθαρα ταλαντούχος. Και δολοφόνος. Στον αθλητισμό πρέπει να είσαι δολοφόνος αν θέλεις να είσαι ο καλύτερος".

"Αυτό που θαυμάζω περισσότερο σε αυτόν; Ο τρόπος διαχείρισης της πίεσης. Θέλω να πω, πολλοί είναι γρήγοροι, είναι ταλαντούχοι και πηγαίνουν γρήγορα στην πράξη. Αλλά μετά στον αγώνα, στη στιγμή, εκείνη την ημέρα; Η διαχείριση όλης αυτής της πίεσης είναι το πιο δύσκολο πράγμα και το κάνει πολύ καλά".

Ο Verstappen συμφώνησε: "Λοιπόν, σε γενικές γραμμές είναι λίγο πολύ το ίδιο πράγμα για μένα. Η οδήγηση της μοτοσυκλέτας είναι έτσι, υπάρχουν πολλοί αναβάτες που μπορούν να κάνουν έναν καλό γύρο ή να οδηγήσουν καλά σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο. Το Σαββατοκύριακο του αγώνα, ωστόσο, είναι πολύ διαφορετικό στη διαχείριση και βγαίνει πραγματικά ο πιο δυνατός, αυτός που έχει το περισσότερο ταλέντο".

"Και ο Marc ήταν (αυτός ο αναβάτης), ακόμα κι αν αυτά τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα για αυτόν λόγω του τραυματισμού. Πριν τραυματιστεί, ξυπνούσε το πρωί περιμένοντας τον αγώνα γνωρίζοντας ότι θα τον κέρδιζε 99%. Λατρεύω τα MotoGP και είναι απίστευτα, ανυπομονώ να τον δω ξανά σε πλήρη φόρμα".

Ο Verstappen και ο Marquez είναι επίσης οι νεότεροι νικητές αγώνων στις αντίστοιχες κατηγορίες τους.

Marquez: "Ήμουν 20, τώρα είμαι 29, έχει περάσει πολύς καιρός".

Verstappen: "Ήμουν 18 και τώρα είμαι 25, έτσι ήταν πριν από επτά χρόνια. Αλλά ποτέ δεν κυνηγούσα να είμαι ο νεότερος που κέρδισε, ήταν απλώς κάτι που συνέβη. Εκείνη τη φορά ήταν υπέροχο να κερδίσω τον αγώνα, τα στατιστικά είναι ένα άλλο πράγμα".

Marquez: "Θα το ξανασυζητήσουμε μόνο όταν κάποιος καταφέρει να ξεπεράσει αυτό το ρεκόρ. Έτσι είναι η ζωή, συμβαίνει. Τα πρωταθλήματα είναι πολύ πιο σημαντικά".

Verstappen: "Μου αρέσει να παρακολουθώ MotoGP και είναι ωραίο που τόσοι πολλοί διαφορετικοί κατασκευαστές μπορούν να κερδίσουν έναν αγώνα, νομίζω ότι αυτό είναι το καλύτερο".

Marquez: "Οι πιλότοι της F1 έχουν αυτή την απίστευτη ικανότητα να διατηρούν τη συγκέντρωσή τους σε υψηλά επίπεδα για πολλούς συνεχόμενους γύρους, να μιλάνε με την ομάδα, να τους εμπιστεύονται... ως αναβάτης MotoGP δυσκολεύεσαι να το φανταστείς, γιατί είσαι μόνο συγκεντρωμένος στον αγώνα. Αντίθετα, στη Formula 1 πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος στην πίστα και να εμπιστεύεσαι την ομάδα 100%. Μπορούν να μου στείλουν ενδείξεις σε κρίσιμες στιγμές, ίσως αν είναι κρίσιμο για το πρωτάθλημα. Διαφορετικά λέω ότι δεν έχουν την άδεια (να μου δώσουν ενδείξεις)".

Επόμενο άρθρο »

"Τα MotoGP πλησιάζουν την F1 - Ο αναβάτης δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά"

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Viñales θέτει τους στόχους για το 2023

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA