• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Viñales θέτει τους στόχους για το 2023
Νέα 29/12/2022 - 14:42

Η προσαρμογή του Maverick Viñales στην RS-GP ήταν αρχικά πολύ δύσκολη, καθώς ο Ισπανός δεν είχε οδηγήσει ποτέ V4 μοτοσυκλέτα στην κορυφαία κατηγορία  - η οποία έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά χειρισμού και επομένως απαιτεί διαφορετικό στυλ οδήγησης, από αυτό που είχε συνηθίσει στη Yamaha και στη Suzuki στο παρελθόν.

Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα της χρονιάς, κατά το οποίο το καλύτερο του αποτέλεσμα ήταν δύο έβδομες θέσεις στους πρώτους 10 αγώνες, ενώ ο ομόσταυλός του, Aleix Espargaro, κέρδισε στην Αργεντινή και σημείωσε άλλα τέσσερα βάθρα εκείνη την περίοδο, ο Viñales βρέθηκε στο βάθρο στην Ολλανδία και τη Βρετανία, με ένα τρίτο βάθρο να έρχεται στο Misano τον Σεπτέμβριο.


Τελειώνοντας την σεζόν στην 11η θέση της βαθμολογίας με 122 βαθμούς, ο Viñales πιστεύει ότι η χρονιά ήταν θετική συνολικά, αλλά είναι επιφυλακτικός ότι το 2023 θα φέρει μεγαλύτερες προσδοκίες.

"Αισθάνομαι αρκετά θετικά, ειλικρινά", είπε όταν του ζητήθηκε να αξιολογήσει την σεζόν του. "Κατά τη διάρκεια της σεζόν πετύχαμε αρκετά καλά αποτελέσματα και νομίζω ότι γνωριστήκαμε - με την ομάδα και τη μοτοσυκλέτα - αρκετά καλά".

"Λοιπόν, ο καθένας βρίσκεται σε καλό σημείο και νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Στην αρχή της σεζόν δυσκολεύτηκα λίγο, δεν ήξερα τη μοτοσυκλέτα. Η Αργεντινή ήρθε πολύ νωρίς, είναι κρίμα! Νομίζω ότι ήταν σημαντικό αυτή τη σεζόν να μείνουμε συγκεντρωμένοι, να μάθουμε πολλά".

 

"Πιστεύω ότι κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Η επόμενη χρονιά θα είναι διαφορετική. Φυσικά, θα έχουμε πολύ μεγαλύτερη πίεση από φέτος, αυτό είναι φυσικό αλλά είναι επίσης καλό. Πρέπει να βελτιωθούμε, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τον στόχο και μετά νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε πολύ καλή δουλειά. Πρέπει να δουλέψουμε καλά, έξυπνα".

"Τα τεστ θα είναι πολύ σημαντικά γιατί υπάρχουν μόνο λίγες μέρες, επομένως θα είναι σημαντικό να κάνουμε έξυπνες δοκιμές, να δοκιμάσουμε πράγματα με καλό τρόπο".

Ο Viñales παραδέχεται ότι δεν είχε ξεκάθαρους στόχους στο μυαλό του όσον αφορά τα αποτελέσματα για το 2022, εκτός από το ότι ήθελε να προσαρμοστεί στην Aprilia όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

"Δεν είχα ξεκάθαρες προσδοκίες", πρόσθεσε. "Απλώς προσπάθησα να οδηγήσω τη μοτοσυκλέτα με καλό τρόπο. Στόχος μου ήταν να μάθω τη μοτοσυκλέτα γρήγορα και μετά από τα μέσα της σεζόν ήμασταν σε πολύ καλό επίπεδο. Λοιπόν, αυτό είναι κάτι που θα φέρω στην επόμενη σεζόν και εκεί είναι το μυαλό μου αυτή τη στιγμή".

Επόμενο άρθρο »

Verstappen και Marquez συγκρίνουν MotoGP και F1

« Προηγούμενο άρθρο

Marini: Το όριο βάρους πρέπει να αλλάξει τώρα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA