• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Livio Suppo: Ο Quartararo είναι απογοητευμένος
Πιστεύω θα ερχόταν στην Suzuki
Νέα 28/12/2022 - 12:59

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021, Fabio Quartararo είδε την υπεράσπιση του τίτλου του να καταρρέει στο δεύτερο μισό της σεζόν - χάνοντας ένα προβάδισμα 91 βαθμών έναντι του Francesco Bagnaia κυρίως λόγω της απόδοσης της μοτοσυκλέτας του.

Ο Livio Suppo, ο μάνατζερ της Suzuki που αποχώρησε από τα MotoGP στο τέλος της σεζόν του 2022. πιστεύει ότι θα μπορούσε να είχε δελεάσει τον Quartararo να έρθει στη Suzuki.


"Μου φαίνεται ότι ο Quartararo και ο Marc Marquez έχουν βαρεθεί πολύ με την κατάστασή τους, σε σημείο που ο Quartararo θα είχε έρθει σε εμάς πολύ πρόθυμα", δήλωσε ο Suppo στο MOW Mag. "Και θα ήταν διασκεδαστικό να τον έβλεπα σε Suzuki".

Η Suzuki έφυγε από τα MotoGP με εντυπωισακό τρόπο - με τον Alex Rins να κερδίζει δύο από τους τρεις τελευταίους αγώνες, συμπεριλαμβανομένου του τελικού της Valencia.

Ο Rins και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2020, Joan Mir, θα συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα του 2023 με την Honda, έναν κατασκευαστή που μόλις πέρασε μια σεζόν που σίγουρα θέλει να ξεχάσει. 

Ο Suppo πιστεύει ότι οι Ιάπωνες κατασκευαστές, Yamaha και Honda, θα εισέλθουν στο 2023 με ένα αρκετά μεγάλο μειονέκτημα έναντι της Ducati.

"Ο Fabio και ο Marc Marquez είναι δύο από τους πιο δυνατούς αναβάτες, αλλά στα χαρτιά θα πρέπει να παλέψουν με τη μοτοσυκλέτα τους και αυτό είναι λίγο κρίμα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα".

"Όσο για τον Fabio, δεν θα ήθελα να φτάσει στο σημείο να σταματήσει να πιστεύει, το έχει βάλει (αυτό το ζήτημα) στον πάγο εδώ και πολλά χρόνια: αν η μοτοσυκλέτα συνεχίσει να υστερεί τόσο πολύ στην τελική ταχύτητα, το σημείο καμπής μπορεί να φτάσει".

"Αντίθετα, νομίζω ότι ο Marc έχει χάσει λίγο την εμπιστοσύνη του στη Honda, τουλάχιστον από τις δηλώσεις που κάνει και το γεγονός ότι σταμάτησε τις δοκιμές πολύ νωρίς στη Valencia".

"Φαίνεται ότι δεν το πιστεύουν πια τόσο πολύ, οπότε είναι πραγματικά δύσκολο να καταλάβουμε ποιος θα είναι πιο ανταγωνιστικός από τους δύο. Θα εξαρτηθεί πολύ από το πόσο θα μπορέσουν τα αντίστοιχα αγωνιστικά τμήματα να βελτιώσουν τη μοτοσυκλέτα".

"Ελπίζουμε ότι αυτόν τον χειμώνα τόσο η Honda όσο και η Yamaha θα μπορέσουν, για χάρη του Πρωταθλήματος, να φτιάξουν τη μοτοσυκλέτα".

Ο Suppo εργάστηκε στη Ducati το 2007 όταν ο Casey Stoner κέρδισε το Πρωτάθλημα. Η Ιταλική ομάδα χρειάστηκε 15 πολλά χρόνια για να ξαναφτάσει στην κορυφή του κόσμου, κάτι που πέτυχε με τον Francesco Bagnaia αυτή τη σεζόν.

Ο Bagnaia θα έχει τον Enea Bastianini ως ομόσταυλό του την επόμενη χρονιά - ένα δυνητικά εκρηκτικό δίδυμο που και οι δύο θα προσπαθήσουν να διασφαλίσουν το Πρωτάθλημα για τον εαυτό τους.

"Είναι δύο νέοι, δυνατοί Ιταλοί αναβάτες, και οι δύο οδηγούν μια Ducati, είναι φυσιολογικό ότι θα υπάρξει μεγάλη αντιπαλότητα, αλλά νομίζω ότι και οι δύο είναι ισορροπημένοι και ικανοί να διαχειριστούν αυτή την πίεση", είπε ο Suppo.

"Οι σπίθες στην πίστα υπήρχαν και φέτος, ακόμα κι αν η μια μοτοσυκλέτα ήταν κόκκινη και η άλλη όχι. Ποτέ όμως δεν έκαναν κάτι υπερβολικό".

"Φαντάζομαι ότι θα συνεχίσουν σε αυτές τις γραμμές και ότι θα είναι δύσκολοι αντίπαλοι για όλους τους άλλους. Φέτος πήραν την πρώτη και την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενώ ο Quartararo, που τερμάτισε δεύτερος, μετά τις τελευταίες δοκιμές στη Valencia, δεν φαινόταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος με την εξέλιξη που έγινε, λίγο σαν τον Marquez".

Επόμενο άρθρο »

Marini: Το όριο βάρους πρέπει να αλλάξει τώρα

« Προηγούμενο άρθρο

H 3η μεγαλύτερη πίστα της Ισπανίας κατασκευάζεται!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA