• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H 3η μεγαλύτερη πίστα της Ισπανίας κατασκευάζεται!
Νέα 28/12/2022 - 11:51

Με έξι πίστες που έχουν φιλοξενήσει Παγκόσμια Πρωταθλήματα και πολλές άλλες λίγο μικρότερες που φιλοξενούν Διεθνείς Αγώνες και μεγάλες εκδηλώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η Ισπανία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη στα κέρδη από τον τομέα αυτό του θεματικού τουρισμού. Τώρα ξεκινάει η κατασκευή της τρίτης μεγαλύτερης σε μήκος πίστας, από ιδιώτες επενδυτές που προφανώς έχουν κάνει τις οικονομοτεχνικές τους μελέτες και το business plan που τους ωθεί προς την ολοκλήρωση του σχεδίου. 

Ο David Garcia και ο πατέρας του Nono, αγωνιζόμενοι στο παρελθόν, είναι οι ιδιοκτήτες που θα κατασκευάσουν την πίστα πολύ κοντά στη Σεβίλη, στην πόλη Carmona και σε μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο της Σεβίλης. 

Με 4.5 χλμ μήκος και 12 μ. πλάτος θα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πίστα μετά την Motorland Aragon και το Montmelo της Βαρκελώνης. Η κύρια ευθεία της πίστας θα έχει μήκος 773 μ. και η διαδρομή περιλαμβάνει 10 δεξιές στροφές και 6 αριστερές. Σύμφωνα με το πλάνο η πίστα θα είναι έτοιμη το 2024, αλλά οι υποδομές της, όπως φαίνεται και στο σχέδιο, δεν θα μπορούν να φιλοξενήσουν Παγκόσμια Πρωταθλήματα, κυρίως λόγω του μικρού χώρου του paddock. 

Προφανώς οι ιδιοκτήτες προσβλέπουν σε τοπικούς αγώνες αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας και σε πολλές εκδηλώσεις όπως track days, σχολές οδήγησης και ό,τι άλλο φιλοξενείται συνήθως στις πίστες.

Το περίεργο είναι ότι από την άλλη μεριά της Σεβίλης, περίπου σε 45 χλμ. απόσταση υπάρχει η πίστα Monteblanco, ενώ και η περίφημη Jerez είναι μόλις 80 χλμ. από τη Σεβίλη. Βέβαια η ευρύτερη περιοχή έχει και τις πίστες της Almeria, της Cartagena, τη φοβερή Ascari, και πιο βόρεια εκτός από την πίστα της Βαλένθια υπάρχει η Calafat. Φυσικά δεν ξεχνάμε την Jarama στην Μαδρίτη και αρκετές άλλες μικρότερες πίστες. 

Και όλες είναι κερδοφόρες και συμβάλουν στην τουριστική ανάπτυξη της κάθε περιοχής.

Στη χώρα μας, εκτός από την πολύ μικρή πίστα των Μεγάρων και την οριακά διεθνών προδιαγραφών πίστα των Σερρών, δεν έχουμε ανάπτυξη στον τομέα αυτό και οι Έλληνες επενδυτές εδώ και πάνω από 20 χρόνια δεν αποφασίζουν να κατασκευάσουν την πίστα της Χαλανδρίτσας που είναι έτοιμη από όλες τις άδειες και όλη τη γραφειοκρατία που χρειάζεται ένα τέτοιο εγχείρημα. 

Ας ελπίσουμε ότι και η χώρα μας θα καταλάβει κάποια στιγμή την αξία του θεματικού τουρισμού του μηχανοκίνητου κόσμου, ή ας ελπίσουμε ότι θα έρθουν να μας “εκμεταλλευτούν” Ισπανοί οι άλλοι επενδυτές...

 

Tα δύο σχέδια που διέρρευσαν έχουν διαφορές μεταξύ τους και τις επόμενες ημέρες θα διευκρινιστεί πιο είναι το τελικό.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην zougla.gr

 

 

Επόμενο άρθρο »

Livio Suppo: Ο Quartararo είναι απογοητευμένος

« Προηγούμενο άρθρο

Χειμωνιάτικη απόδραση με 20° Κελσίου!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA