• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ezpeleta: Η δημοτικότητα της F1 βοηθά και εμάς
Οι αγώνες σπριντ θα ανεβάσουν τα Σάββατα
Νέα 26/12/2022 - 16:45

Σε μια ευρεία συνέντευξη στην ισπανική έκδοση του Motorsport.com, η οποία καλύπτει τη νέα μορφή αγώνων σπριντ των MotoGP, τις αλλαγές ημερολογίου και τον χειρισμό του Πρωταθλήματος από τη Dorna, ο Ezpeleta δίνει την άποψή του για την αύξηση του ενδιαφέροντος για την F1 και τον τρόπο λειτουργίας των MotoGP παράλληλα με το αντίστοιχο Πρωτάθλημα των τεσσάρων τροχών.

Ο Ezpeleta έδωσε τα εύσημα στην πρόσφατη άνοδο της F1, αλλά πιστεύει ότι αυτές οι τάσεις έρχονται σε "κύματα", έχοντας προηγουμένως δει μια χρυσή εποχή στα MotoGP όταν οι Valentino Rossi, Marc Marquez, Jorge Lorenzo και Andrea Dovizioso ήταν σούπερ σταρ που αγωνίζονταν για παγκόσμιους τίτλους.

"Σε επίπεδο σόου, η F1 είναι το νούμερο ένα στο φάσμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού", δήλωσε ο Ezpeleta. "Υποχρέωσή μας είναι να κερδίσουμε δημοτικότητα, χωρίς όμως η F1 να είναι το σημείο αναφοράς".

"Το ότι η F1 είναι δημοφιλής μας βοηθάει πολύ. Είναι αλήθεια ότι έχουν μεγαλώσει πολύ τον τελευταίο καιρό και δεν νομίζω ότι οφείλεται αποκλειστικά στο Drive to Survive, αν και σαφώς βοήθησε".

"Η γνώμη μου είναι ότι η δημοτικότητα πάει κατά κύματα. Πρόσφατα, η F1 αντιμετώπισε πρόβλημα και ήμασταν οι καλύτεροι από τους καλύτερους. Αυτό που πρέπει να προσπαθήσεις είναι να επικεντρωθείς στα δικά σου και να δουλέψεις όσο καλύτερα μπορείς".

Μία από τις αναπόσπαστες αλλαγές του MotoGP για το 2023 που μοιράζεται ομοιότητες με τη F1 είναι η εισαγωγή αγώνων σπριντ που θα διεξάγονται τα Σάββατα.


Η F1 έκανε το ντεμπούτο της στους αγώνες σπριντ το 2021, έχοντας αρχικά τρεις ανά σεζόν πριν επεκταθεί σε έξι από την επόμενη χρονιά, ενώ το MotoGP θα διεξάγει αγώνες σπριντ σε κάθε γύρο το 2023.

Ενώ η αλλαγή πρόκειται να έχει εκτεταμένο αντίκτυπο στα MotoGP, ο Ezpeleta πιστεύει ότι τα πολυάριθμα οφέλη τόσο εντός όσο και εκτός πίστας σήμαιναν ότι ήταν λογικό να εφαρμοστούν οι αγώνες σπριντ σε κάθε Grand Prix.

"Από την πρώτη στιγμή ήμασταν ξεκάθαροι ότι έπρεπε να ενσωματωθούν σε όλους τους αγώνες", εξήγησε. "Αν ο λόγος που [παρουσιάστηκε] είναι για να δώθεί περαιτέρω ώθηση στη δραστηριότητα τα Σάββατα, πρέπει να την τυποποιήσεις".

"Επιπλέον, αυτή η νέα μορφή έχει ένα άλλο αποτέλεσμα, την Κυριακή. Με την εξαφάνιση του ζεστάματος των Moto2 και Moto3 και τη μείωση του ζεστάματος των MotoGP, ανοίγει ένα παράθυρο στο οποίο μπορούν να πραγματοποιηθούν περισσότερες προωθητικές δραστηριότητες με τους αναβάτες, τόσο στις πίστες όσο και στην τηλεόραση".

"Αυτή η πρωτοβουλία έγινε δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό από τους τοπικούς φορείς και τους διοργανωτές αυτό που δεν μπορείς να κάνεις είναι να το προσφέρεις σε μερικούς και όχι σε άλλους".

Επόμενο άρθρο »

Rivola: Δεν πρέπει να αντιγράψουμε την F1

« Προηγούμενο άρθρο

Alex Marquez: Ο Marc ήταν θυμωμένος μετά το τεστ στη Valencia

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA