• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rivola: Δεν πρέπει να αντιγράψουμε την F1
Αλλά να αναρωτηθούμε γιατί είναι πιο πετυχημένη
Νέα 26/12/2022 - 10:07

Η σύγκριση μεταξύ της Formula 1 και των MotoGP είναι ένα καυτό θέμα τον τελευταίο καιρό, με την πρώτη να βιώνει μια περίοδο ανάπτυξης, ενώ και οι δύο αγωνίζονται να προσελκύσουν χορηγούς και κοινό. Αυτοί οι δύο κόσμοι ζουν με ταχύτητα, αλλά είναι τόσο μακριά ο ένας από τον άλλον, και ο Massimo Riva γνωρίζει πολύ καλά και τους δύο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aprilia Racing είπε στο Speedweek για το πώς αλλάζει η μοτοσυκλέτα και τι πρέπει να κάνει για περαιτέρω βελτίωση.

"Η Formula 1 βιώνει μια φανταστική στιγμή αν κοιτάξετε πώς την αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι", εξήγησε. "Δεν νομίζω ότι μπορεί να συγκριθεί με τον ενθουσιασμό των MotoGP. Η F1 είναι κάτι μεγαλύτερο, αλλά η παράσταση που προσφέρουμε είναι πολύ καλύτερη. Επομένως, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να προσελκύσουμε περισσότερους χορηγούς και κοινό. Δεν αρκεί να είμαστε ικανοποιημένοι με αυτά που έχουμε πετύχει".

Πολλοί λένε ότι η F1 είναι πιο πολυτελής και αυτό προσελκύει κόσμο. 

"Νομίζω ότι οι οδηγοί της Formula 1 είναι πιο λαμπεροί. Το MotoGP είναι πιο παθιασμένο", δήλωσε ο Rivola.

Στη συνέχεια, υπάρχουν οι αγώνες σπριντ, μια νέα διάταξη που θα κάνει ντεμπούτο σε όλα τα Grand Prix του επόμενου έτους, με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

"Πρέπει να βρούμε νέες ιδέες", συνέχισε ο Rivola. "Την επόμενη χρονιά θα έχουμε σαράντα δύο αγώνες. Θα είναι έντονο για τις ομάδες αλλά ειδικά για τους αναβάτες. Ωστόσο, είμαι πεπεισμένος ότι ο αγώνας σπριντ θα προσελκύσει περισσότερη προσοχή. Μέχρι στιγμής, έχουμε προσφέρει σαράντα θεαματικά λεπτά στα MotoGP, αλλά, εκτός από αυτό, δεν υπάρχουν πολλά. Στην F1, βλέπεις πολύ περισσότερη προετοιμασία. Η προσέγγιση στο γεγονός, ο ίδιος ο αγώνας όπου μετράει η στρατηγική, κάτι που δεν έχουν στα MotoGP. Ακόμη και η ραδιοφωνική επικοινωνία είναι πολύ σημαντική για να προσφέρει περισσότερη ψυχαγωγία. Πρέπει να προσπαθήσουμε να φέρουμε αυτή την επικοινωνία και στα MotoGP, ακόμα κι αν πιστεύω ότι πρέπει να βρούμε τον σωστό τρόπο ώστε να μην είναι ριψοκίνδυνο. Μια λύση θα μπορούσε να είναι να μιλάει μόνο ο αναβάτης".

Η ψυχαγωγία και η επιχείρηση πρέπει να συμβαδίζουν.


"Το θέμα δεν είναι να αντιγράψουμε αυτό που κάνει η Formula 1, αλλά να αναρωτηθούμε γιατί είναι πιο επιτυχημένη από εμάς".

Επόμενο άρθρο »

Χειμωνιάτικη απόδραση με 20° Κελσίου!

« Προηγούμενο άρθρο

Ezpeleta: Η δημοτικότητα της F1 βοηθά και εμάς

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA