• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Alex Marquez: Ο Marc ήταν θυμωμένος μετά το τεστ στη Valencia
Η Ducati είναι διαφορετική
Νέα 26/12/2022 - 12:29

Ο Marc Marquez θα άφηνε τη Honda εάν η ιαπωνική εταιρία δεν παραδώσει μια μοτοσυκλέτα με την οποία θα μπορεί να κερδίσει τον τίτλο (όπως έχει ήδη μέσες άκρες δηλώσει) και είναι ήδη "θυμωμένος" για την επόμενη σεζόν, προειδοποίησε ο Alex Marquez.

Ο μικρότερος αδερφός Marquez εγκατέλειψε την LCR Honda και θα αγωνιστεί το 2023 για την Gresini Ducati, μια κίνηση που θα γίνει ακόμη πιο κομβική εάν καταφέρει να δελεάσει και τον Marc.

Το τεστ μετά τη σεζόν στη Valencia δίχασε τα αδέρφια - ο Alex ήταν ενθουσιασμένος με το ντεμπούτο του στην Ducati, ενώ ο Marc έμεινε άφωνος με την έλλειψη προόδου στο πρωτότυπο της Repsol Honda του 2023.


"Ήμασταν μαζί στο αυτοκίνητο και δεν είπαμε λέξη", είπε ο Alex στη La Gazzetta dello Sport για τη δοκιμή της Valencia. "Ο Marc ήταν θυμωμένος. Τον ρώτησα αν είχε δοκιμάσει νέα πράγματα, είπε ναι, αλλά ότι τίποτα δεν λειτούργησε, και αυτό ήταν. Εγώ του είπα απλά ότι η Ducati ήταν διαφορετική. Είναι αδερφός μου, αλλά θέλω να τον νικήσω".

Ο Marc Marquez είναι 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αλλά για να ισοφαρίσει τα 9 του Valentino Rossi πρέπει να ξεπεράσει τους περιορισμούς της μοτοσυκλέτας του και τους δικούς του τραυματισμούς.

Η Honda πέρασε ένα φρικτό 2022. Στη Γερμανία, ήταν η πρώτη φορά στην κορυφαία κατηγορία εδώ και 40 χρόνια που η Honda δεν πήρε κανένα βαθμό. Παρά το γεγονός ότι έχασε ένα κομμάτι της σεζόν για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και στη συνέχεια για να προσαρμοστεί εκ νέου στους αγώνες, ο Marc Marquez εξακολουθούσε να είναι ο καλύτερος αναβάτης της Honda στο τέλος του έτους.

"Νομίζω ότι εάν η Honda κάνει τα βήματα προς τα εμπρός που πρέπει να κάνει, ο Marc δεν θα φύγει", είπε ο Alex. "Επειδή είναι η ομάδα με την οποία αγωνιζόταν πάντα, που τον περίμενε και τον σεβάστηκε όταν τραυματίστηκε. Αλλά αν η μοτοσυκλέτα δεν είναι ικανή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, τότε θα είναι δυνατό".

Υπάρχει ήδη κάπως μια κατάρρευση στη σχέση μεταξύ της Honda και του διδύμου Marquez, λόγω της εμπειρίας του Alex.

"Χρειαζόμουν μια αλλαγή, το να μείνω θα σήμαινε ότι θα πεθάνω", είπε. "Ξέρω ότι έχω μια γρήγορη μοτοσυκλέτα [με τη Ducati]. Και αυτό είναι σημαντικό για έναν αναβάτη. Τότε τι θα συμβεί θα εξαρτηθεί από τον δεξιό καρπό".

"Τρία δύσκολα χρόνια με τη Honda; Ειδικά το τελευταίο. Δεν είναι εύκολο για έναν αναβάτη να οδηγήσει την ίδια μοτοσυκλέτα από το Qatar στη Valencia. Την ίδια! Αν μια μοτοσυκλέτα είναι ανταγωνιστική, εντάξει, αλλά αν έχεις πολλά προβλήματα, είναι δύσκολο να κάνεις 20 αγώνες σαν αυτόν".

"Αν βλέπεις άλλους να λαμβάνουν υλικό και τις μοτοσυκλέτες να βελτιώνονται, δεν είναι εύκολο να το αποδεχτείς. Τότε, μόλις ανακοίνωσα ότι θα πάω στη Gresini, δεν έλαβα τίποτα. Δεν λέω ότι δεν έκαναν δουλειά, αλλά δεν έκαναν δουλειά όπως θα έπρεπε η Honda".

Όταν ο Alex ξεκίνησε συνομιλίες με τον εγκέφαλο της Ducati, Gigi Dall'Igna, ένιωσε αμέσως ευπρόσδεκτος.

"Ειλικρινά ήταν το καλύτερο πράγμα: στη Valencia ήρθε στο γκαράζ, με σύστησε στην ομάδα του, ήθελε να έχουμε μια συνάντηση", είπε ο Alex. "Δεν είχα συμβόλαιο με τη Ducati, δεν ήταν υποχρεωμένος να το κάνει, αλλά θέλει να τους ακούει όλους για να βελτιώσει τη μοτοσυκλέτα".
"Πριν φτάσω στο γκαράζ, βρήκα τον τεχνικό μου και τέλος (στη Honda). Υπήρχαν αυτοί της LCR, όχι της Honda. Με εξέπληξε η μέθοδος της Ducati".

Ο Alex σκέφτηκε το χρόνο του στη Honda: "Την πρώτη χρονιά ένιωσα σημαντικός και είχα καλά αποτελέσματα, με έκαναν επίσης να δοκιμάσω ό,τι είχαν κάνει για τον Jorge Lorenzo. Και αυτό δούλεψε για εμένα".

"Είχα αναπτυχθεί, πήρα δύο βάθρα, αλλά όταν με έβαλαν στην LCR ένιωσα μοναξιά και ασήμαντος. Από τη Honda, όχι από την ομάδα, με την οποία είχα πάντα εξαιρετική σχέση".

Επόμενο άρθρο »

Ezpeleta: Η δημοτικότητα της F1 βοηθά και εμάς

« Προηγούμενο άρθρο

Dall'Igna: Όποιος δεν φοβάται τον Marquez είναι τρελός

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA