• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aleix Espargaro: .Ήμουν λίγο επικριτικός στους τελευταίους αγώνες
Αλλά η σεζόν μου ήταν 10 στα 10
Νέα 20/12/2022 - 19:10

Ο Aleix Espargaro πέρασε δύσκολες στιγμές με την Aprilia από τότε που έγινε μέλος της ιταλικής εταιρίας το 2017, με την έλλειψη προόδου στην μοτοσυκλέτα να τον κάνει να σκέφτεται να εγκαταλείψει τα MotoGP το 2019.

Αλλά τα σημαντικά βήματα προς τα εμπρός στην ανάπτυξη της RS-GP σήμαιναν ότι το 2022 ο Espargaro έγινε υποψήφιος για το Πρωτάθλημα, έχοντας κερδίσει το πρώτο του Grand Prix στην Αργεντινή και παίρνοντας άλλα πέντε βάθρα.

Ο Espargaro διατήρησε τον εαυτό του στη διεκδίκηση του ρωταθλήματος μέχρι τον προτελευταίο γύρο της σεζόν στη Μαλαισία.

Ο 33χρονος είναι δεινός ποδηλάτης και συχνά δημοσιεύει για την έντονη προπόνησή του με ποδήλατο στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – εκφράζοντας ενδιαφέρον να συμμετάσχει σε πιο ανταγωνιστικά επίπεδα μόλις τελειώσει η αγωνιστική του καριέρα στις μοτοσυκλέτες.

Χρησιμοποιούσε την ποδηλασία ως μέσο για να ξεφύγει από ό,τι συνέβαινε στα MotoGP, αν και είπε στη Valencia τον περασμένο μήνα στον τελικό της σεζόν ότι ήταν κάτι που δεν ένιωθε την ανάγκη να κάνει τόσο πολύ το 2022, δεδομένης της δυνατής σεζόν που είχε.

Ερωτηθείς αν θα ένιωθε μεγαλύτερη πίεση το 2023 ως αναμενόμενος διεκδικητής του τίτλου μετά από αυτό που συνέβη την περασμένη σεζόν, ο Espargaro είπε: "Νομίζω ότι θα είναι πιο εύκολο [να θεωρηθεί ως διεκδικητής τίτλου το 2023]. Όταν έχεις υψηλότερα κίνητρα και υψηλότερες προσδοκίες - ξέρω ότι μπορώ να το κάνω αυτό γιατί το απέδειξα φέτος - όλα είναι πιο εύκολα. Φτάνεις πιο χαρούμενος στους αγώνες, όλα είναι σε άλλη διάθεση".

"Κάνω ακόμη και πολύ λιγότερο ποδήλατο φέτος και νομίζω ότι ο λόγος είναι επειδή δεν χρειάζεται να ξεφύγω από τη δουλειά μου γιατί είμαι πραγματικά χαρούμενος εδώ στα MotoGP".

"Λοιπόν, είμαι πραγματικά χαλαρός και νομίζω ότι η επόμενη χρονιά -πραγματικά πιστεύω- μπορεί να είναι η ίδια ή καλύτερη από φέτος γιατί μάθαμε πολλά πράγματα".

Κοιτάζοντας τη σεζόν του 2022, ο Espargaro παραδέχεται ότι ήταν ίσως πολύ επικριτικός με την ομάδα του στους τελευταίους αγώνες του 2022 λόγω έλλειψης ανταγωνιστικότητας, αλλά πιστεύει ότι η χρονιά συνολικά θα μπορούσε να βαθμολογηθεί με 10 στα 10.

"Εννοώ, είμαι πραγματικά ανταγωνιστικός και όσο πιο γρήγορα πας και όσο περισσότερα αποτελέσματα πετυχαίνεις, τόσο περισσότερα θέλεις", πρόσθεσε. "Δεν είναι ότι είσαι χαρούμενος και χαλαρός. Είναι το αντίθετο: όσο περισσότερο θέλεις, τόσο πιέζεις και δεν φτάνει".

"Ίσως να ήμουν πολύ επικριτικός με την ομάδα στους τελευταίους αγώνες, αλλά αυτό ένιωσα εκείνη τη στιγμή. Ίσως ήταν λάθος που το είπα σε όλους και ήταν καλύτερο να το συζητήσουμε εσωτερικά, αλλά είμαι αυτός που είμαι".

"Αλλά η σεζόν μας ήταν απίστευτη. Πέρυσι πανηγυρίσαμε το βάθρο στο Silverstone σαν νίκη, σαν κομμάτι της ιστορίας. Και φέτος κερδίσαμε έναν αγώνα, πήραμε πέντε-έξι βάθρα, pole positions, παλέψαμε για τον τίτλο μέχρι το τέλος. Η σεζόν μας ήταν 10 στα 10".

Επόμενο άρθρο »

Pirro: Όταν πρωτοδοκίμασα την Ducati

« Προηγούμενο άρθρο

Ducati: Δεν ανησυχούμε

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα