• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
COTA: MotoGP KAT
O Martin οδηγεί μια πρώτη πεντάδα Ducati!
Νέα 10/04/2022 - 00:35

Η εντυπωσιακή φόρμα του Jorge Martin το απόγευμα του Σαββάτου συνεχίστηκε στο Red Bull Grand Prix της Αμερικής, καθώς ο Ισπανός ήρθε από τις ΚΑΤ1 για να διεκδικήσει μια εντυπωσιακή δεύτερη pole position της σεζόν. Είναι τέσσερις συνεχόμενες εκκινήσεις στην πρώτη σειρά για τον Martin που κέρδισε τον Jack Miller για μόλις 0,003 δευτερόλεπτα με 2:02.039, καθώς ο Francesco Bagnaia πήρε την τρίτη θέση, κλειδώνοντας την πρώτη σειρά για την Ducati. Και ακριβώς πίσω, δύο ακόμη Ducati παρατάσσονται στην τέταρτη και πέμπτη θέση.


Οι ΚΑΤ1 ήταν –όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στις μέρες μας με την ανταγωνιστικότητα της κατηγορίας– μια υπόθεση αστέρων. Ο πρώτος στην βαθμολογία Alex Espargaro και ο ομόσταυλός του, Maverick Vinales, είχαν τις δυνατότητες να προχωρήσουν, αλλά το ίδιο έκαναν και οι Alex Rins, Martin και Franco Morbidelli. Ο Darryn Binder κυνηγώντας τον μεγάλο του αδερφό Brad, έπεσε στην τρίτη στροφή στα πρώτα στάδια.


Ο Rins έθεσε τον πρώιμο ρυθμό, με το 2:02.723 να είναι το σημείο αναφοράς, αλλά ο Martin ανέβηκε στην κορυφή με οκτώ λεπτά να απομένουν. Αυτό έριξε τον Aleix Espargaro από τις δύο πρώτες θέσεις και, κυνηγώντας την βελτίωση στη δεύτερη έξοδό του, ο Espargaro έπεσε. Οι ελπίδες για μια θέση στις ΚΑΤ2 εξαφανίστηκαν για τον Ισπανό και το καλύτερο στο οποίο θα μπορούσε να ελπίζει ήταν η 13η θέση. Ευτυχώς για τον #41, η τρίτη θέση έμεινε στα χέρια του, καθώς οι Rins και Martin προκρίθηκαν στις ΚΑΤ2.


Οι ΚΑΤ2 ξεκίνησαν στο Circuit of The Americas και ο Miller έδωσε πρώτος τον ρυθμό, ενώ ο Enea Bastianini είχε πτώση στην 15η στροφή. Ο Ιταλός κατάφερε να σηώσει κατευθείαν την GP21 του και συνέχισε την προσπάθειά του.

Μετά, άλλη μια πτώση. Αυτή τη φορά ήταν ο Fabio Quartararo στην προτελευταία στροφή. Ένα σπάνιο λάθος για τον Γάλλο αναβάτη που έτρεξε πίσω στα pits για να ξεκινήσει την προσπάθεια με την δεύτερη μοτοσυκλέτα του, καθώς τώρα βρισκόταν στην 7η θέση.

Έτσι, στο τέλος του πρώτου σετ των γύρων, ο Miller προηγείτο του Bagnaia με 0,008 δευτερόλεπτα διαφορά, με τους Martin και Bastianini να κάνουν το Ducati 1-2-3-4. Ο Quartararo κατάφερε να επιστρέψει στο γκαράζ με κάτι παραπάνω από τέσσερα λεπτά να απομείνουν και αμέσως επέστρεψε στην πίστα με την δεύτερη YZR-M1 του.

Στην δεύτερη προσπάθειά του ο Pecco πετούσε. 0,140 ήταν το πλεονέκτημά του στον τρίτο τομέα και στη συνέχεια, ο Pecco πήγε στην κορυφή με 0,160 δευτερόλεπτα διαφορά έναντι του Miller. Ο Αυστραλός όμως βρισκόταν στην επίθεση. Κατά τη διάρκεια του τρίτου τομέα, ο Miller ήταν 0,236 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον Bagnaia και τελικά επέστρεψε στην πρώτη θέση. 

Αλλά υπήρχε ένας άλλος αναβάτης της Ducati που είχε βάλει φωτιά στα φύλλα χρόνου – ο Martin. Ο Jorge έχασε χρόνο στον τρίτο τομέα, αλλά ανέκαμψε υπέροχα στον τέταρτο και τελικά ανέβηκε στην κορυφή με μόλις 0,003 δευτερόλεπτα διαφορά. 


Στο τέλος, αυτή η διαφορά του Martin ήταν αρκετή για να νικήσει τον Miller καθώς ο Pecco ενώνει το δίδυμο των GP22 στην πρώτη σειρά. Ο Johann Zarco και ο Bastianini, στην τέταρτη  και πέμπτη θέση αντίστοιχα, έφεραν  Ducati στις  πρώτες θέσεις για πρώτη φορά στην ιστορία. 


Πίσω από τις πέντε Ducati βρίσκεται ο Quartararo, με τους Rins και Mir να παίρνουν την έβδομη και όγδοη θέση αντίστοιχα, μπροστά από τον Marc Marquez, τον οκτώ φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Την δεκάδα έκλεισε ο Takaaki Nakagami.

Επόμενο άρθρο »

COTA: Moto3 KAT

« Προηγούμενο άρθρο

COTA: MotoGP ΕΔ4

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA