• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bastianini: Δεν είναι σημαντικό το ότι είμαι πρώτος στο Πρωτάθλημα
Θέλω να βελτιωθώ στο βρεγμένο
Νέα 25/03/2022 - 12:02

Ο νικητής του Grand Prix του Qatar έχει ένα μικρό πλεονέκτημα δύο βαθμών στο πρωτάθλημα έναντι του Brad Binder της KTM, αφού ο Ιταλός πήρε στην 11η θέση στο Grand Prix της Ινδονησίας.

Η εμπειρία του Bastianini στο βρεγμένο με μια μοτοσυκλέτα MotoGP είναι αρκετά περιορισμένη, αφού αγωνίστηκε μόνο σε δύο περιπτώσεις με βροχή στην κορυφαία κατηγορία πριν από το Grand Prix της Ινδονησίας – και οι δύο ήταν αγώνες flag to flag.

Ξεκινώντας από την πέμπτη θέση, ο Bastianini έπεσε πολύ γρήγορα στην κατάταξη στους πρώτους γύρους του αγώνα των 20 γύρων στην Mandalika την περασμένη Κυριακή και μπόρεσε να ανακάμψει μόλις στην 11η θέση.

Αν και συνεχίζει να ηγείται της βαθμολογίας μετά από δύο αγώνες το 2022, ο Bastianini λέει ότι αυτό το γεγονός δεν είναι τόσο σημαντικό όσο η βελτίωση της φόρμας του σε βρεγμένο καιρό στο μέλλον.

"Ναι, δεν είμαι πραγματικά χαρούμενος για αυτόν τον αγώνα γιατί προτιμώ οι συνθήκες να παραμένουν στεγνές", είπε ο Bastianini. "Αλλά είναι εντάξει, ξεκίνησα πολύ άσχημα και  έχασα πολλές θέσεις. Αλλά μετά από επτά, οκτώ γύρους, άρχισα να ανεβάζω τον ρυθμό μου και στο τέλος ήμουν γρήγορος, ανέκτησα κάποιες θέσεις".

'Στο τέλος πάλεψα για την όγδοη θέση, αλλά ο Binder με πέρασε στην δεύτερη στροφή και μετά έχασα την γραμμή μου. Ήταν αδύνατο να μείνω στην όγδοη θέση".

"Και πάλι, είμαι ο ηγέτης του πρωταθλήματος, αλλά αυτό δεν είναι πραγματικά σημαντικό για μένα. Θέλω να κάνω έναν καλύτερο αγώνα για τον επόμενο αν βρέχει".

Η συγκέντρωση 30 βαθμών του Bastianini μετά τους δύο πρώτους αγώνες μιας σεζόν είναι ο μικρότερος απολογισμός για έναν ηγέτη στο πρωτάθλημα την ίδια περίοδο από τότε που ο Wayne Gardner επέστρεψε στη σεζόν που κατέκτησε τον τίτλο το 1987 – αν και το σύστημα βαθμολόγησης ήταν διαφορετικό τότε, με 15 βαθμούς να παηγαίνουν στο νικητή. 

Σηματοδοτεί επίσης την τρίτη διαδοχική σεζόν όπου ένας δορυφόρος αναβάτης ηγείται της βαθμολογίας μετά τους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν, με τον Johann Zarco της Pramac να είναι επικεφαλής μετά τους αγώνες έναρξης του περασμένου έτους στο Qatar και τον Fabio Quartararo να κάνει το ίδιο για την Petronas SRT το 2020.

Επόμενο άρθρο »

Zarco: Δεν έχουμε ακόμα το πακέτο για να νικήσουμε

« Προηγούμενο άρθρο

Poncharal: Δύσκολο να αποδεχθώ το αποτέλεσμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA