• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar: MotoGP ΕΔ3
O Rins παραμένει ταχύτερος, ο Quartararo εκτός ΚΑΤ2!
Νέα 05/03/2022 - 16:39

Ο Alex Rins είναι ο ταχύτερος αναβάτης καθώς κατευθυνόμαστε στις κατατακτήριες των MotoGP στο Grand Prix του Qatar αφού το 1:53.432 του από την Παρασκευή παραμένει αήττητο. Ο Marc Marquez και ο Joan Mir συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα καθώς οι τέσσερις πρώτοι παραμένουν αμετάβλητοι μετά τις ΕΔ3, αλλά ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Fabio Quartararo δεν κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη δεκάδα και θα πρέπει να αγωνιστεί στις ΚΑΤ1.

Ο μόνος αναβάτης που βελτιώθηκε στα πρώτα στάδια των ΕΔ3 ήταν ο Luca Marini, καθώς οι αναβάτες αναζητούσαν κάποιο ρυθμό αγώνα και βέλτιστες ρυθμίσεις. Κανείς δεν άλλαξε τη συνδυασμένη κατάταξη, όσον αφορά την πρώτη 10άδα ούτως ή άλλως, καθώς ο Johann Zarco ανέβηκε από την 18η θέση στην 16η με 14 λεπτά να απομένουν. Ωστόσο, ο Γάλλος παρέμεινε ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον χρόνο του Rins στις ΕΔ2.

Στη συνέχεια, το session ζωντάνεψε με πέντε λεπτά να απομένουν. Ο Enea Bastianini εκτοξεύτηκε στην πρώτη θέση από την 11η, βγάζοντας τον Francesco Bagnaia από την πρώτη δεκάδα, αλλά ο χρόνος του Ιταλού ακυρώθηκε λόγω υπέρβασης των ορίων πίστας στην 16η στροφή λίγες στιγμές αργότερα. Στη συνέχεια ο Pecco ανέβηκε στην έκτη θέση, κάτι πολύ βασικό για ένα από τα φαβορί του πρωταθλήματος, καθώς ο Quartararo δεν κατάφερε να βελτιωθεί από την ένατη θέση στην οποία βρισκόταν στον τελευταίο του γύρο με την καρό σημαία να πέφτει.

Αυτό αποδείχθηκε καταστροφικό για τον Quartararo. Ο Bastianini κατάφερε να βρεθεί στην πέμπτη θέση στον τελευταίο του γύρο και με τον Pol Espargaro να βρίσκει επίσης χρόνο, ο Quartararo βρέθηκε εκτός της πρώτης δεκάδας. Δράμα στην αρχή της σεζόν για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2021, ο οποίος έχασε μια θέση στην πρώτη δεκάδα κατά 0,020 δευτερόλεπτα - μόλις η τέταρτη φορά στην καριέρα του στην κορυφαία κατηγορία που δεν περνά αυτόματα στις ΚΑΤ2.

Ο Jorge Martin ήταν η κορυφαία Ducati στην τέταρτη θέση, καθώς το 1:53.790 του Bastianini έφερε τον Ιταλό στην πέμπτη θέση. Ο Pol Espargaro είναι έκτος χάρη στην επίθεσή του στο τέλος, μπροστά από τη μοναδική Yamaha που περνάει αυτόματα στις ΚΑΤ2 – τον ​​Franco Morbidelli, ο οποίος μάλιστα είχε πτώση στην 6η στροφή. Ο Bagnaia πήρε την όγοδη θέση, 0,015 δευτερόλεπτα μπροστά από τον ομόσταυλό του, Jack Miller, ενώ την δεκάδα έκλεισε ο Aleix Espargaro.

Επόμενο άρθρο »

Qatar: Moto3 KAT

« Προηγούμενο άρθρο

Qatar: Moto2 ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα