• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar: MotoGP ΕΔ2
O Rins ταχύτερος κάτω από τους προβολείς του Qatar
Νέα 04/03/2022 - 19:34

Η ομάδα Suzuki Ecstar, χάρη στον Alex Rins, έφτασε στην κορυφή των φύλλων χρόνου την πρώτη μέρα του Πρωταθλήματος του 2022, καθώς τα MotoGP επέστρεψαν στη δυναμική δράση στο Grand Prix του Qatar. Ο Ισπανός σημείωσε 1:53.432 κάτω από τα φώτα στις ΕΔ2 μπροστά από τον Marc Marquez με 0,035 δευτερόλεπτα διαφορά, καθώς ο Joan Mir έβαλε και τις δύο Suzuki στην πρώτη τριάδα κατακτώντας την τρίτη θέση.

Με τους προβολείς του Lusail International Circuit να ανάβουν, οι αναβάτες της κορυφαίας κατηγορίας άρχισαν κατευθείαν την επίθεση και οι χρόνοι έπεσαν. Ο Marc Marquez βρέθηκε στην κορυφή πριν τον περάσει ο Aleix Espargaro.
 
Με 20 λεπτά να απομένουν, άρχισαν οι κεντρικές επιθέσεις στο χρονόμετρο. Ο Pol Espargaro ανέβηκε στην κορυφή καθώς ο Luca Marini είχε πτώση στην πρώτη στροφή. Ο Pol Espargaro πήγε ακόμα πιο γρήγορα στον δεύτερο γρήγορο γύρο του με τα μαλακά ελαστικά, με την διαφορά του να φτάνει και έως και 0,4 δευτερόλεπτα, αλλά οι υπόλοιποι αναβάτες ξεκίνησαν την τελική τους επίθεση.


Ο πρώτος γύρος 1:53 έγινε από τον Mir με 13 λεπτά να απομένουν. Προσπεράστηκε γρήγορα από τον Marc Marquez, με το νέο σημείο αναφοράς να είναι το 1:53.711, αλλά ούτε αυτός ο χρόνος ήταν ο ταχύτερος για πολύ – ο Rins τον κατέβασε κατά 0,174 δευτ. Ο Jorge Martin έκλεισε τη διαφορά με δύο λεπτά για να απομένουν πριν ο Mir κάνει το 1-2 της Suzuki, αλλά ο Marc Marquez επέστρεψε στην πρώτη θέση με ένα λεπτό να απομένει.

Και πάλι, όμως, ο Rins διασφάλισε η μέρα θα άνηκε στην Suzuki. Στο τέλος, ο Ισπανός αναβάτης κατάφερε να ανέβει και πάλι στην κορυφή και με χρόνο 1:53.432 πήρε την πρώτη θέση της Παρασκευής, με τους Marc Marquez και Joan Mir να ακολουθούν.

Ως επί το πλείστον, ήταν μια ήσυχη μέρα για τις Ducati, αλλά ο Martin κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση στο τέλος, με τον Rookie της χρονιάς για το 2021 να βρίσκεται μπροστά από τον Franco Morbidelli που ήταν η ταχύτερη Yamaha. Ο Jack Miller πήρε την έκτη θέση, καθώς ο Aleix Espargaro βρέθηκε έβδομος, νευριάζοντας μάλιστα με τον ομόσταυλό του, Maverick Viñales που οι δρόμοι τους διασταυρώθηκαν στην τελευταία προσπάθεια του Aleix.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Fabio Quartararo ήταν τέσσερα δέκατα πιο αργός από τον Rins στην όγδοη θέση, λίγο πιο μπροστά από τον Pol Espargaro στην ένατη και τον Francesco Bagnaia στη δέκατη.


Μόλις 0,8 δευτερόλεπτα χωρίζουν τους κορυφαίους 15 μέχρι τον Brad Binder καθώς οι αναβάτες εκτός των κορυφαίων 10 αντιμετωπίζουν τώρα μια δύσκολη μάχη για να προσπαθήσουν να κερδίσουν μια αυτόματη πρόκριση στις ΚΑΤ2 κατά τις ΕΔ3 αύριο.

Επόμενο άρθρο »

Rins: Η Suzuki δούλεψε καλά εδώ

« Προηγούμενο άρθρο

Qatar: Moto2 ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα