• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
10 χρόνια Repsol Honda και Marc Marquez!
Μερικά στατιστικά από αυτή την απίστευτη πορεία
Νέα 01/03/2022 - 18:49

Το 2022 θα δει τον εμβληματικό #93 να μπαίνει στη δέκατη σεζόν του με τη Repsol Honda Team, κυνηγώντας μαζί τον έβδομο τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Από τότε που μπήκαν στην κορυφαία κατηγορία το 2013, ο Marc Marquez και η Repsol Honda Team γράφουν ιστορία. Ο Marquez εντάχθηκε στην ομάδα μαζί με τον Dani Pedrosa και γρήγορα έκανε εντύπωση - τερματίζοντας τρίτος στο ντεμπούτο του στα MotoGP στο Qatar.

Η νίκη θα ερχόταν μόλις στον δεύτερο αγώνα της σεζόν, με τον Marquez να γίνεται ο νεότερος νικητής της μεγάλης κατηγορίας σε ηλικία 20 ετών και 63 ημερών, όταν πήρε την πρώτη από τις επτά νίκες του στο Grand Prix της Αμερικής. Με τέσσερις συνεχόμενες νίκες σε Γερμανία, Laguna Seca, Indianapolis και Brno, η Repsol Honda Team και ο Marquez έθεσαν το βλέμμα τους στον τίτλο και πέτυχαν τον στόχο τους στη Valencia.

O Marquez έγινε ο νεότερος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της μεγάλης κατηγορίας σε ηλικία 20 ετών και 266 ημερών σπάζοντας το ρεκόρ του θρύλου της Honda, Freddie Spencer.

Τις επόμενες σεζόν ο Marquez συνέχισε να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται ως αναβάτης στην ομάδα της Repsol Honda, απολαμβάνοντας μια σειρά από αξέχαστες νίκες, ενώ παράλληλα πήρε σημαντικά μαθήματα από τους δύσκολους αγώνες και τις δύσκολες εποχές.

Αυτή η προσαρμοστικότητα ήταν το κλειδί για να παραμείνουν και τα δύο μέρη στην πρώτη γραμμή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το 2022, ο Marquez θέλει να ξεπεράσει δύο δύσκολα χρόνια κατά τα οποία η πορεία του ανακόπηκε λόγω τραυματισμών και να επιστρέψει στη συνεχή μάχη στο μέτωπο. Διασχίζοντας το κατώφλι των 100 βάθρων κορυφαίας κατηγορίας, γίνεται μόλις ο τέταρτος αναβάτης που το έκανε. 

Άλλες διακρίσεις που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια των δέκα ετών του Marquez με την Repsol Honda Team περιλαμβάνουν το να γίνει ο πρώτος αναβάτης μεγάλης κατηγορίας που κέρδισε 13 Grand Prix σε μία μόνο σεζόν (2014), κατά την οποία έγινε επίσης ο πρώτος αναβάτης από το 1970 που κέρδισε δέκα συνεχόμενους αγώνες πρώτης κατηγορίας.

Οι σεζόν 2013 και 2014 είδαν επίσης τον # 93 να γίνεται ο νεότερος ποτέ back-to-back Παγκόσμιος Πρωταθλητής πρώτης κατηγορίας σε ηλικία 21 ετών και 237 ημερών. Πιο πρόσφατα, ο Marquez κέρδισε τους περισσότερους βαθμούς σε μία σεζόν στην πρώτη κατηγορία - 420 κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας του στην σεζόν του 2019.

Μέχρι σήμερα, ο Marc Marquez και η Repsol Honda Team έχουν πετύχει 62 poles, 99 βάθρα, 59 νίκες και έξι Παγκόσμια Πρωταθλήματα μαζί. Το κίνητρο και η φιλοδοξία παραμένουν τόσο υψηλά όσο ποτέ για τον συνδυασμό, καθώς στοχεύουν να γιορτάσουν τη δεκαετία τους μαζί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κατακτώντας για άλλη μια φορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο Marquez έχει επίσης εδραιωθεί ως αναβάτης ορόσημο στην ιστορία της Honda και είναι ο αναβάτης Honda με τις περισσότερες νίκες στην κορυφαία κατηγορία, τις περισσότερες νίκες της Honda σε όλες τις κατηγορίες και κατέχει το ρεκόρ pole position πρώτης κατηγορίας - τέσσερις μπροστά από τoν Mick Doohan. Μόνο ο Dani Pedrosa έχει περάσει περισσότερο χρόνο μέσα στην Repsol Honda Team, έχοντας αγωνιστεί με τα εμβληματικά χρώματά της για 13 χρόνια.

Επόμενο άρθρο »

Bastianini: Νιώθω τη μοτοσυκλέτα δική μου

« Προηγούμενο άρθρο

Οι βασικοί διεκδικητές του Πρωταθλήματος 2022

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα