• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Silverstone: MotoGP KAT
O Pol στην Pole position
Νέα 28/08/2021 - 18:05

Την πρώτη του pole position με την Honda κατέκτησε σήμερα ο Pol Espargaro που ήταν ταχύτατος από την αρχή του τριημέρου.

Στις ΚΑΤ1, ο Enea Bastianini ανέβηκε στην πρώτη θέση, ενώ δεύτερος ήταν ο Johann Zarco. O Alex Rins και ο Takaaki Nakagami στους προτελευταίους τους γύρους ήταν γρήγοροι και κυνηγούσαν τις πρώτες θέσεις, αλλά η πτώση του Bastianini τους έκανε να κόψουν ταχύτητα λόγω κίτρινων σημαίων. Ενώ φαινόταν ότι παρά την πτώση του ο Βastianini θα περνούσε στις ΚΑΤ2, στον τελευταίο γύρο ο Rins κατάφερε με χρόνο 1:59.509 πέρασε πρώτος και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Zarco με χρόνο 1:59.288 ανέβηκε στην κορυφή, βγάζοντας τον Bastianini από τις ΚΑΤ2.

Στις ΚΑΤ2, ο Fabio Quartararo βρέθηκε από νωρίς στην κορυφή, με χρόνο 1:58.990 και φαινόταν ότι είχε βάλει στην τσέπη άλλη μια pole position. Όμως στον τελευταίο του γύρο ο Pol Espargaro έκανε τον εκπληκτικό χρόνο των 1:58.889, πέρασε μπροστά σημειώνοντας την πρώτη του pole position με την Honda. Δευτερόλεπτα μετά, ο Jorge Martin πέρασε την γραμμή του τερματισμού και τα χρονόμετρα έδειξαν 1:58.008. O χρόνος αυτός ήταν τόσο εξωπραγματικός που ούτε ο ίδιος ο Martin ούτε η ομάδα του πανηγύρισαν γιατί υπέθεσαν αμέσως ότι πρόκειται για λάθος. Τελικά όντως, ο γύρος αυτός ακυρώθηκε γιατί ο Martin είχε υπερβεί τα όρια της πίστας στην όγδοη στροφή, αλλά η διόρθωση άργησε αρκετά να γίνει προκαλώντας σύγχυση.

Δεύτερος πέρασε στον προτελευταίο του γύρο ο Francesco Bagnaia αφήνοντας τον Quartararo τρίτο. Στην δεύτερη σειρά θα ξεκινήσουν αύριο ο Jorge Martin, o Marc Marquez και ο Aleix Espargaro, ενώ την τρίτη σειρά θα επανδρώσουν οι Jack Miller, Valentino Rossi και Johann Zarco.

Oι αναβάτες της Suzuki, Alex Rins και Joan Mir θα βρεθούν στην τέταρτη σειρά της εκκίνησης, μπροστά από τον Brad Binder.

Επόμενο άρθρο »

Silverstone: Moto2 ΚΑΤ

« Προηγούμενο άρθρο

Silverstone: MotoGP ΕΔ4

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα