• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Silverstone: MotoGP ΕΔ3
Στην κορυφή ο Jack Miller
Νέα 28/08/2021 - 13:19

O Jack Miller είχε ένα εκπληκτικό session και κατάφερε 11 λεπτά πριν το τέλος να ξεπεράσει τον χθεσινό χρόνο του Fabio Quartararo, να βρεθεί στην πρώτη θέση με χρόνο 1:59.288 και να παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος. Ο Fabio Quartararo, μαζί με τον Jake Dixon και τον Enea Bastianini ήταν οι μόνοι αναβάτες που δεν βελτίωσαν τους χθεσινούς τους χρόνους, ενώ ο Lorenzo Savadori δεν συμμετείχε στις ΕΔ3, καθώς λόγω του πρόσφατου τραυματισμού του στην Αυστρία, αποσύρθηκε. 

Πραγματική μάχη εκτυλίχθηκε για τις θέσεις της πρώτης δεκάδας που οδηγούν απευθείας στις ΚΑΤ2 το τελευταίο δεκάλεπτο. Γνωρίζοντας πόσο μεγάλη σημασία έχει η θέση στην σειρά εκκίνησης στα MotoGP, οι αναβάτες όρμησαν και έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν ώστε να μην χρειαστεί να περάσουν από τις ΚΑΤ1. Η διαδικασία αυτή τελείωσε νωρίς για τον Alex Rins καθώς έπεσε στην 12η στροφή 4 λεπτά πριν το τέλος και δεν κατάφερε να μπει στην δεκάδα.

Πίσω από τον Miller και τον Quartararo βρέθηκε ο Aleix Espargaro που συνεχίζει να έχει ένα εκπληκτικό τριήμερο και ήταν μόλις ένα δέκατο μακριιά από τον Miller. O Jorge Martin κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση στους συνδυασμένους χρόνους στον προτελευταίο γύρο, με τον Francesco Bagnaia να συμπληρώνει την πεντάδα. Ο Pol Espargaro που ήταν πολύ δυνατός χθες, σήμερα ήταν ταχύτατος, οδήγησε στο όριο και το υπερέβη λίγο πριν το τέλος, πέφτοντας στον τελευταίο του γύρο. Παρόλα αυτά, η προηγούμενη επίδοσή του ήταν αρκετή ώστε να καταλάβει την έκτη θέση και να περάσει στις ΚΑΤ2.

Ο Valentino Rossi, που είχε δηλώσει προ ημερών ότι το Silverstone είναι από τις αγαπημένες του πίστες, είχε ένα πολύ καλό session, πήρε τελικά την έβδομη θέση, ενώ στον τελευταίο γύρο, μετά τους δύο πρώτους τομείς βρισκόταν σε θέση να απειλήσει την κορυφή, κάνοντας μια τελευταία επίθεση μαζί με τον Francesco Bagnaia. Όμως κίτρινες σημαίες βγήκαν στην πίστα, καθώς η μοτοσυκλέτα του Danilo Petrucci άρχισε να βγάζει καπνούς από την εξάτμιση, στερώντας στους δύο αναβάτες την ευκαιρία τους. 

Ο Joan Mir κατάφερε στο τέλος να μπει στην δεκάδα καταλαμβάνοντας την όγδοη θέση, μπροστά από τον Brad Binder. Την δεκάδα έκλεισε ο Marc Marrquez, ο οποίος βρισκόταν σε ψηλότερες θέσεις κατά το μεγαλύτερο μέρος των ΕΔ.

Πολύ καλός ήταν ο Βρετανός, Cal Crutchlow που βρέθηκε για λίγο στην δεκάδα πριν οι τελευταίες επιθέσεις τον μετακινήσουν στην 13η θέση. Την παρθενική του πτώση στα MotoGP είχε στις ΕΔ3 ο Jake Dixon όταν έχασε στα πρώτα στάδια το μπροστινό στην 16η στροφή.

Επόμενο άρθρο »

Silverstone: Moto3 ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Το Silverstone στην ιστορία των MotoGP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα