• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Silverstone: Moto3 ΕΔ3
Άπιαστος και με νέο ρεκόρ ο Fenati!
Νέα 28/08/2021 - 13:22

Όπως και χθες έτσι και σήμερα ο Romano Fenati κινήθηκε σε άλλο επίπεδο , έσπασε το χθεσινό του ρεκόρ και πήρε την πρώτη θέση στις ΕΔ3, με χρόνο 2:10.619, σχεδόν μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος από τον δεύτερο, Ayumu Sasaki, που ήταν και ο μόνος που κατάφερε να ξεπεράσει τον χθεσινό χρόνο του Fenati.

Οι αναβάτες της Moto3 βγήκαν στην πίστα με την θερμοκρασία να είναι χαμηλότερη από χθες, κάτι που οδήγησε στο να μην γίνουν επιθέσεις κατευθείαν και τους αναβάτες να κινούνται σε αρκετά πιο αργούς γύρους. 

Στα τελευταία πέντε λεπτά, άρχισαν οι επιθέσεις ώστε οι αναβάτες να μπορέσουν να μπουν στιες πρώτες 14 θέσεις, που οδηγούν κατευθείαν στις ΚΑΤ2. Έτσι παρατηρήσαμε το, κλασσικό πλέον, φαινόμενο όπου ο ένας αναβάτης ακολουθεί τον άλλον και δημιουργούνται "τρενάκια" στην Moto3. Σε ένα από αυτά, ο Jeremy Alcoba έκανε λάθος υπολογισμό, παραλίγο να χτυπήσει από πίσω μια μοτοσυκλέτα της KTM, κάτι που οδήγησε στο να βγει από την γραμμή του και να αναγκάσει ουσιαστικά και τους αναβάτες που βρίσκονταν πίσω του κα κάνουν το ίδιο, καταστρέφοντας πρακτικά τον τελευταίο γύρο για 8-10 αναβάτες. 

Στον τελευταίο γύρο, ο Romano Fenati, που έκανε γύρους μόνος του, κατάφερε να πετύχει τον προαναφερθέν χρόνο και να παραμείνει άνετα στην πρώτη θέση των συνδυασμένων. Μεγάλες βελτιώσεις στον τελευταίο τους γύρο, που τους επέτρεψαν να βρεθούν απευθείας στις ΚΑΤ2, είχαν οι Jeremy Alcoba, Darryn Binder, Tatsuki Suzuki και John McPhee. Πτώσεις είχαν ο Deniz Öncu και o Sergio Garcia, ενώ ο Gabriel Rodrigo πέφτοντας στα αρχικά στάδια του session παρέσυρε μαζί του τον Filip Salac, ο οποίος είχε επίσης πτώση στον τελευταίο του γύρο.

Πίσω από τον Fenati ήταν ο Binder, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Darryn Binder. Τέταρτος στα συνδυασμένα ήταν ο Jeremy Alcoba μπροστά από τον Niccolo Antonelli, που με την χθεσινό  του χρόνο κατάφερε να παραμείνει στην πέμπτη θέση. Ο Dennis Foggia ήταν έκτος, μπροστά από τον Ricardo Rossi που με την εκπληκτική του εμφάνιση χθες εξασφάλισε την θέση του στις ΚΑΤ2.

O Jaume Masia έκανε τον όγδοο καλύτερο χρόνο, ενώ πίσω του ήταν ο John McPhee. Την δεκάδα έκλεισε ο Deniz Öncu με τον χθεσινό του χρόνο.

Οι υπόλοιπες θέσεις που οδηγούν κατευθείαν στις ΚΑΤ2 καταλήφθηκαν από τους Tatsuki Suzuki, Andrea Migno, Lorenzo Fellon και Stefano Nepa.

 

Επόμενο άρθρο »

Silverstone: Moto2 ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Silverstone: MotoGP ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα