• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Silverstone: MotoGP ΕΔ2
Μισό δευτερόλεπτο μπροστά ο Quartararo!
Νέα 27/08/2021 - 17:27

Φαίνεται ότι η πρώτη θέση σε κάθε ΕΔ αυτό το Σαββατοκύριακο απαιτεί πρώτα μια μεγάλη πτώση. Το πρωί ο Marc Marquez είχε μια τρομακτική πτώση στην τρίτη στροφή και βρέθηκε στην κορυφή των ΕΔ1, ενώ το απόγευμα, ο Fabio Quartararo έπερε στην όγδοη στροφή, στα πρώτα στάδια του session για να κατακτήσει τελικά την πρώτη θέση. Ο Γάλλος αναβάτης φάνηκε να έχει χτυπήσει στον δεξί του αστράγαλο και να κουτσαίνει καθώς απομακρυνόταν από την πεσμένη μοτοσυκλέτα του. Παρόλα αυτά, ένα τέταρτο μετά ξαναβγήκε στην πίστα και κατάφερε να σύντομα να ανέβει στην πρώτη θέση, με χρόνο 2:00.138, χρόνο που σταδιακά έφτασε στο 1:59.317!

Tην δεϋτερή του πτώση είχε σήμερα ο Alex Marquez που βρέθηκε στιες αμμοπαγίδες του Silverstone στα πρώτα στάδια των ΕΔ2. Στην αρχή κυρίαρχοι ήταν οι αδερφοί Espargaro με τον Αleix να βρίσκεται στην πρώτη θέση και τον Pol να ακολουθεί κατά πόδας.

Τελικά, την δεύτερη θέση κατέκτησε ο Jack Miller, που ήταν επίσης πολύ γρήγορος το πρωί, με χρόνο 1:59.829, ενώ την τριάδα έκλεισε ο Jorge Martin, ο οποίος βρήκε ρυθμό στο τέλος των ΕΔ2 και στον τελευταίο του γύρο σημείωσε χρόνο 1:59.939.

O Pol Espargaro έμεινε τελικά στην τέταρτη θέση, συνεχίζοντας μια πολύ καλή εμφάνιση σήμερα, ενώ πέμπτος ήταν ο Marc Marquez. Οι περισσότεροι αναβάτες έκαναν τις επιθέσεις τους στους τελευταίους γύρους, καθώς η πιθανότητα χαμηλής θερμοκρασίας αύριο έκανε τις ΕΔ2 να έχουν ζωτική σημασία για το απευθείας πέρασμα στις ΚΑΤ2. Όλοι οι προαναφερθέντες αναβάτες έκαναν τον καλύτερό τους χρόνο στον προτελευταίο ή στον τελευταίο τους γύρο. 

Το ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και στις υπόλοιπες θέσεις, με τον Francesco Bagnaia να καταλαμβάνει την έκτη θέση, μπροστά από τον Aleix Espargaro που τελικά δεν κατάφερε να κρατηθεί στις πρώτες θέσεις. Ο Brad Binder είχε την καλύτερή του Παρασκευή φέτος καθώς βρέθηκε στην όγδοη θέση. Ο Alex Rins μπήκε στην δεκάδα (9ος) στον τελευταίο του γύρο, βγάζοντας εκτός δεκάδας τον Iker Lecuona, ενώ στην δέκατη θέση κρατήθηκε ο Valentino Rossi.

Πολύ δυνατός ήταν ο Enea Bastianini που βρέθηκε για λίγο στην δεκάδα και τελικά τερμάτισε 12ος, ενώ ο περσινός πρωτθαλητής, Joan Mir δεν βρήκε τον ρυθμό που θα ήθελε και έκανε τελικά τον 13ο καλύτερο χρόνο. Τέλος, ο Lorenzo Savadori (που ακόμα αναρρώνει από τον τραυματισμό του) είχε την καλύτερη βελτίωση από το πρωί καθώς κατέβασε τον χρόνο του πάνω από 2 δευτερόλεπτα, αλλά έμεινε στην τελευταία θέση, σχεδόν έξι δευτερόλεπτα πίσω από τον Fabio Quartararo.

 

Επόμενο άρθρο »

Silverstone: Moto2 ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Silverstone: Moto3 ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα