• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Spielberg: Moto3 ΕΔ3
Ο rookie Izan Guevara στην κορυφή
Νέα 14/08/2021 - 11:31

Με τις ΕΔ3 έκλεισαν οι ΕΔ της Moto3. Σε αυτές, οι περισσότεροι αναβάτες έκαναν τους καλύτερούς τους χρόνους του τριημέρου και στο τελευταίο πεντάλεπτο παρατηρήσαμε για άλλη μια φορά το φαινόμενο της Moto3 με τα "τρενάκια" αναβατών που προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο μέσω slip stream καθώς και επαφές μεταξύ κάποιων ανααβατών.

Αρχικά, ο Kaito Toba βρέθηκε να οδηγεί τους αναβάτες, αν και σύντομα ξεπεράστηκε από τον Darryn Binder, ο οποίος δεν κατάφερε να βελτιωθεί περαιτέρω από τον χθεσινό του χρόνο στις ΕΔ1. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Ayumu Sasaki πέρασε μπροστά, ενώ στον επόμενο γύρο είχε πτώση, ενώ ο Binder επανήλθε στην κορυφή 3 λεπτά αργότερα, με χρόνο 1:36.601.

Στην μέση του session, ο Deniz Öncu ανέβηκε στην πρώτη θέση με χρόνο 1:35.962, θέση που κράτησε μέχρι σχεδόν το τέλος.

Στα τελευταία πέντε λεπτά των ΕΔ3, οι αναβάτες όρμησαν για τις τελευταίες επιθέσεις τους και το εισητήριο για τις ΚΑΤ2. Παρατηρήθηκε πάλι το φαινόμενο αναβάτες να περιμένουν μέσα στην πίστα πηγαίνοντας αργά, για να καταφέρουν να βρουν έναν γρήγορο αναβάτη και ένα καλό slip stream με αποτέλεσμα να δημιουργούνται "τρενάκια" αναβατών, φαινόμενο πολύ επικίνδυνο όπως, δυστυχχώς, έχει αποδειχθεί πολλές φορές φέτος.

Τρία λεπτά πριν το τέλος, ο rookie Izan Guevara κατάφερε να κάνει χρόνο 1:35.838 (ο καλύτερος που είδαμε και τα δύο Σαββατοκύριακα της Αυστρίας στην Moto3) και να κατακτήσει την κορυφή των ΕΔ. 20 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Gabriel Rodrigo, σε μια επιθετική κίνηση, χτύπησε το απλωμένο γόνατο του Carlos Tatay, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, είχε επαφή με τον Ryusei Yamanaka στην τελική ευθεία, με αποτέλεσμα να χάσει τον τελευταίο γρήγορο γύρο του.

Δεύτερος ήταν ο Deniz Öncu (1:35.904), ενώ την τριάδα έκλεισε ο Sergio Garcia (1:35.907).

O Gabriel Rodrigo συμβιβάστηκε στην τέταρτη θέση, μπροστά από τον John McPhee. Τον έκτο καλύτερο χρόνο έκανε ο Jeremy Alcoba, ενώ πίσω του βρέθηκε ο Dennis Foggia και ο Romano Fenati. Την δεκάδα έκλεισαν οι Ayumu Sasaki και Jaume Masia. 

Τις υπόλοιπες θέσεις της ΚΑΤ2 πήραν οι Darryn Binder (με τον χθεσινό του χρόνο), Filip Salac, Tatsuki Suzuki και Pedro Acosta.

 

Επόμενο άρθρο »

Spielberg: MotoGP ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Η ανακοίνωση της SIC για το τέλος της συνεργασίας με την Petronas

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα