• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οι οικολογικές ευαισθησίες του Mika Kallio
Kallio: Πιστεύω ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας
Νέα 09/04/2010 - 14:08

 

Γεννημένος στην Φιλανδία ο Mika Kallio έχει γνωρίσει από νεαρή ηλικία την οικολογική συμπεριφορά και την σεβασμό που απαιτείται προς το περιβάλλον. Ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του ανάφερε ότι τους διδάσκεται αυτός ο τρόπος σκέψης κι ότι τα δένδρα, οι λίμνες και τα δάση που μας περιβάλουν αποτελούν περιουσία μας κι έχουμε χρέος να την προσέχουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η καταγωγή του είναι από μία μικρή πόλη την Valkeakoski που βρίσκεται ανάμεσα σε ένα μεγάλο δάσος κοντά σε μία λίμνη που κατά πάσα πιθανότητα έχει το πιο καθαρό νερό στη γη! 

 

Πάνω στο θέμα των νέων ή εναλλακτικών πηγών ενέργειας ο Kallio αναφέρει τα εξής: “Πιστεύω ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Πλέον τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί τεχνολογίες που επιτρέπουν την χρήση τέτοιων πηγών για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών στην εργασία και το σπίτι. Οι κλιματολογικές συνθήκες έχουν αλλάξει κι αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι είναι να φροντίσουμε στην μείωση του εκπομπών του CO2. Πρόσφατα στην επίσκεψή μου στην Γερμανία διαπίστωσα ότι οι Γερμανοί χρησιμοποιούν άλλες ενεργειακές πηγές σε ποσοστό 12% για τις καθημερινές τους ανάγκες και στόχους τους είναι να το αυξήσουν. Πιστεύω ότι αυτό θα πρέπει να βάλουν σαν στόχο όλες οι χώρες της Ευρώπης.” 

Starck και Kallio
Starck και Kallio

 

Στην προσωπική του ζωή ο νεαρός Φιλανδός δίνει μεγάλη έμφαση στην διαχείριση των απορριμμάτων. Το σπίτι του διαθέτει καλή μόνωση και παράθυρα με διπλά τζάμια για να χρησιμοποιεί λιγότερο την θέρμανση. Επιπλέον, στο εξοχικό του δεν διαθέτει ηλεκτρική εγκατάσταση και σκοπεύει να το κάνει αυτόνομο από πλευράς ενέργειας χρησιμοποιώντας ηλιακά πάνελ και ανεμογεννήτριες. Πρόσφατα βρέθηκε σε μία Έκθεση στην Ιταλία κι εντυπωσιάστηκε από την ανεμογεννήτριες που σχεδίασε ο διάσημος Philippe Starck, σε βαθμό που σκέπτεται να αποκτήσει μία ζητώντας μάλιστα κάποια έκπτωση από τον Paolo Campinoti που τις παρέχει και για την ομάδα του, αυτήν της Pramac.

Επόμενο άρθρο »

Σκληρή προβλέπει την χρονιά ο Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

Η JiR στην Moto2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα