• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen: MotoGP: KAT
Pole position και νέο ρεκόρ γύρου για τον Viñales!
Νέα 26/06/2021 - 16:30

Οι ΚΑΤ1 ξεκίνησαν με τον Francesco Bagnaia και τον Jorge Martin, να βρίσκονται στην κορυφή. Σύντομα, δεύτερος πέρασε ο Iker Lecuona, για να προσπεραστεί αμέσως από τον ομόσταυλό του, Danilo Petrucci. Παρόλα αυτά, ο γύρος του Petrucci ακυρώθηκε και ο Lecuona επέστρεψε στην δεύτερη θέση. Το δράμα για όλους εκτυλίχθηκε στο τέλος. Σε αυτόν που φαινόταν ότι θα είναι ο τελευταίος του γύρος, ο Johann Zarco βγήκε εκτός στην πρώτη στροφή και όλα είχαν τελειώσει.  Ο Marc Marquez έπεσε 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ενώ βρισκόταν σε καλό γύρο, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί, αλλά αύριο θα ξεκινήσει από την 20η θέση. Ο Jorge Martin βρισκόταν σε έναν πολύ καλό γύρο, αλλά στον τελευταίο τομέα έχασε χρόνο και έμεινε εκτός ΚΑΤ2. Φαινόταν ότι οι αναβάτες που θα περνούσαν στις ΚΑΤ2 ήταν ο Francesco Bagnaia και ο Iker Lecuona. Όμως ο Zarco κατάφερε να περάσει την γραμμή του τερματισμού ακριβώς πριν την καρό σημαία κερδίζοντας έναν τελευταίο γύρο. Σε αυτόν, ο Γάλλος αναβάτης ήταν αλάνθαστος, και κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση, με χρόνο 1:32.541, βγάζοντας εκτός τον Lecuona.

Mε ανακοίνωσή της στο Twitter, η Repsol Honda επιβεβαίωσε ότι ο Marc Marquez είναι εντάξει μετά την πτώση του.

Στις ΚΑΤ2, αρχικά ταχύτερος ήταν ο Viñales με 1:32.413. Σύντομα ο Fabio Quartararo τον προσπέρασε, με 1:32.336, ενώ μετά από λίγο έκανε για πρώτη φορά στην ιστορία του Assen, χρόνο μικρότερο από 1:32, σπάζοντας το δικό του ρεκόρ από το 2019, και ολοκληρώνοντας τον γύρο του σε 1:31.922, τον οποίο βελτίωσε μετά σε 1:31.885. Και ενώ φαινόταν ότι ο Quartararo πάει για άλλη μια pole position,o Viñales είχε άλλη άποψη. Εκπληκτικός όλο το Σαββατοκύριακο, ταχύτερος στις ΕΔ1, ΕΔ2 και ΕΔ3, ο Maverick Viñales κατάφερε να πάρει την pole position από τα χέρια του Fabio Quartararo (ο οποίος έμεινε στην δεύτερη θέση), με χρόνο 1:31.814! Την πρώτη σειρά του grid συμπλήρωσε ο Francesco Bagnaia, που κατάφερε από τις ΚΑΤ1, να βρεθεί στην τρίτη θέση.

Στην δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα βρεθούν αύριο ο Takaaki Nakagami, που για λίγο ήταν τρίτος, ο Johann Zarco (επίσης από τις ΚΑΤ1) και ο Miguel Oliveira, ο οποίος ετοιμάζεται για τον τέταρτο συνεχόμενο πολύ δυνατό του αγώνα. 

Στην τρίτη σειρά θα ξεκινήσουν ο Alex Rins (ο οποίος είχε πτώση στην 8η στροφή, στον τελευταίο γύρο χωρίς όμως να χτυπήσει το χέρι του), ο Jack Miller και ο Aleix Espargaro.

Τέλος, την τέταρτη σειρά της εκκίνησης (και τελευταία που βγαίνει από τις ΚΑΤ2) θα συμπληρώσουν ο Joan Mir, o Pol Espargaro και ο Valentino Rossi.

Πολύ καλή δουλειά από τον Francesco Bagnaia, που από τις ΚΑΤ1 θα ξεκινήσει αύριο από την πρώτη σειρά της εκκίνησης.

Επόμενο άρθρο »

Assen: Moto2 KAT

« Προηγούμενο άρθρο

Assen: MotoGP ΕΔ4

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα