• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen: MotoGP ΕΔ2
Στην κορυφή της Παρασκευής ο Viñales - Highside για τον Marc Marquez
Νέα 25/06/2021 - 16:46

Οι ΕΔ2 των MotoGP ξεκίνησαν με τις σταγόνες βροχής που έκαναν την εμφάνισή τους στις ΕΔ2 της Moto3 να έχουν σταματήσει. Παρόλα αυτά μόλις 10 λεπτά μετά την έναρξη του session, η βροχή ξεκίνησε και πάλι, αναγκάζοντας τους αναβάτες να αποσυρθουν στα pits. Μόλις 12 λεπτά πριν το τέλος, με την πίστα πλέον βρεγμένη, οι περισσότεροι αναβάτες βγήκαν και πάλι για να δοκιμάσουν τα βρόχινα λάστιχα και να δουν τις συνθήκες της πίστας, χωρίς να καταφέρουν να κάνουν καλύτερους χρόνους.

Τα πρώτα δέκα λεπτά όμως, ήταν γεμάτα δράση. Αρχικά ο Fabio Quartararo, βρέθηκε στην κορυφή με χρόνο 1:33.753, τον οποίο βελτιώσε στον αμέσως επόμενο γύρο σε 1:33.491. Ο Quartararo δεν έμεινε στην κορυφή για πολύ, καθώς στον επόμενο γύρο, ο Miguel Oliveira τον έριξε από την πρώτη θέση, με χρόνο 1:33.400. Με την σειρά του ο Πορτογάλος αναβάτης δεν θα απολάμβανε την κορυφή των ΕΔ2, με τον Maverick Viñales να τον "εκθρονίζει". Στον ίδιο γύρο, ο Marc Marquez, είχε κάνει δύο εκπληκτικούς πρώτους τομείς και βρισκόταν καθοδόν για τον ταχύτερό του γύρο, όταν έχασε τον έλεγχο του πίσω μέρους της Honda του στην δέκατη στροφή, με αποτέλεσμα ένα έντονο highside. Ευτυχώς εκ πρωτης όψεως, ο Ισπανός αναβάτης δεν τραυματίστηκε. Πτώση είχε και ο Pol Espargaro, λιγότερο δραματική, μόλις δύο λεπτά μετά τον ομόσταυλό του. Με την εναρξη της βροχής, πολλοί αναβάτες βρίσκονταν σε γρήγορους γύρους, τους οποίους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν.

Πίσω από τον Viñales, βρέθηκε ο Miguel Oliveira και ο Fabio Quartararo με τους χρόνους που προαναφέρθηκαν. Στην τέταρτη θέση ο Marc Marquez, παρά την πτώση του, μπροστά από τον Joan Mir. Έκτος ήταν ο Johann Zarc, ενώ πίσω του βρέθηκε ο Alex Rins. O Jack Miller ήταν όγδοος, αλλά βρίσκεται αυτή τη στιγμή εκτός ΚΑΤ2, λόγω του καλύτερου χρόνου που έκανε ο Danilo Petrucci το πρωί. Ένατος ήταν ο Aleix Espargaro, ενώ την δεκάδα έκλεισε ο αδερφός του, Pol Espargaro.

Δυνατός, όπως και το πρωί, ήταν ο Lorenzo Savadori στην 14η θέση, ενώ ο Valentino Rossi ήταν 18ος. Ο αντικαταστάτης του Franco Morbidelli, Garrett Gerloff, ήταν 21ος.

Επόμενο άρθρο »

Assen: Moto2 ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Assen: Moto3 ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα