• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya: MotoGP ΚΑΤ
Πέμπτη Pole Position στην σειρά για τον Quartararo!
Νέα 05/06/2021 - 16:41

Γεμάτες συγκινήσεις και δυνατές στιγμές (όπως άλλωστε αναμενόταν) ήταν οι ΚΑΤ των MotoGP.

Οι ΚΑΤ1 ξεκίνησαν με τους αναβάτες της Honda, Marc Marquez και Pol Espargaro να περιμένουν τον Jack Miller να βγει στην πίστα ώστε να τον ακολουθήσουν. O Jack Miller, σε αντίθεση με τον Maverick Viñales στο Mugello, δεν επηρεάστηκε από αυτό, αστειεύτηκε με μια χειρονομία του τύπου "πόσα λεφτά θα μου δώσεις για να σε κουβαλήσω" στον Marquez και ξεκίνησε τον γύρο του. 

Με το τρίψιμο των δακτύλων, ο Jack Miller αστειεύεται λέγοντας "Πόσα θα με πληρώσεις για να με ακολουθήσεις;".

 

Αρχικά καλύτερους χρόνους έγραψαν οι αναβάτες της Tech3, Iker Lecuona και Danilo Petrucci, όμως ο Jack Miller γρήγορα βρέθηκε στην δεύτερη θέση. Στην δεύτερη έξοδο των αναβατών, το σκηνικό μεταξύ Marquez και Miller επαναλήφθηκε. Τρία λεπτά πριν το τέλος, και ενώ βρισκόταν στην δεύτερη θέση, ο Iker Lecuona έπεσε στην ένατη στροφή, κάτι που τον απογοήτευσε πλήρως καθώς λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Takaaki Nakagami τον έβγαλε εκτός των δύο πρώτων θέσεων.

Στον τελευταίο γύρο, όλοι οι αναβάτες έκαναν την τελική τους επίθεση, με κόκκινους δείκτες να ανάβουν παντού στις οθόνες. Η τριάδα Jack Miller, Marc Marquez και Pol Espargaro, οδηγούσαν ο ένας πίσω από τον άλλον και με το πέρασμα της γραμμής τερματισμού, ο Jack Miller βρέθηκε πρώτος με τον Marc Marquez δεύτερο για λίγο, πριν ο Pol Espargaro τον βγάλει εκτός ΚΑΤ2 και περάσει ο ίδιος, μαζί με τον Jack Miller.

Συγχαρητήρια από τον Marquez στον Μiller

Οι ΚΑΤ2 ξεκίνησαν με τον Quartararo να ανεβαίνει στην κορυφή στον πρώτο του γρήγορο γύρο, με 1:39.351. Για λίγο πέρασε μπροστά του o Franco Morbidelli με 1:39.274, ενώ ο Valentino Rossi είχε πτώση στην 4η στροφή, 10 λεπτά πριν το τέλος, ενώ βρισκόταν σε γρήγορο γύρο.

Ο Quartararo ξαναπέρασε μπροστά με 1:38.853, κατακτώντας την pole position και μπήκε στα pits λόγω σπινιαρίσματος στον πίσω τροχό (όπως έδειξε ο ίδιος). Στην δεύτερη θέση είχε πλέον σκαρφαλώσει ο Jack Miller με έναν εκπληκτικό γύρο, σχεδόν δύο λεπτά πριν τελειώσουν οι ΚΑΤ2. Στον αμέσως επόμενο γύρο, και ενώ πίεζε για να ξεπεράσει τον Quartararo, o Miller έπεσε στην τρίτη στροφή. Παρά την πτώση του, κατάφερε να κρατήσει την δεύτερη θέση με χρόνο 1:36.890. 

Την πρώτη σειρά του grid συμπλήρωσε ο Johann Zarco με χρόνο 1:39.049. Στην δεύτερη σειρά θα βρεθούν ο Miguel Oliveira, o Franco Morbidelli και ο Maverick Viñales (ο οποίος έχασε ένα γύρο προσπαθώντας να διώξει από πίσω του τους αδερφούς Espargaro που τον ακολουθούσαν).

Στην τρίτη σειρά βρέθηκαν ο Aleix Espargaro, o Brad Binder και ο Francesco Bagnaia, ενώ στην τέταρτη σειρά (και τελευταία των ΚΑΤ2) θα ξεκινήσουν αύριο, ο Joan Mir (που για λίγο βρέθηκε τρίτος), ο Valentino Rossi και ο Pol Espargaro (ο οποίος είχε πτώση 1 λεπτό πριν το τέλος, στην 10η στροφή ενώ βρισκόταν σε γρήγορο γύρο).

O Johann Zarco βρίσκεται σε ένα πολύ δυνατό Σαββατοκύριακο!

Επόμενο άρθρο »

Catalunya: Moto2 ΚΑΤ

« Προηγούμενο άρθρο

Catalunya: MotoGP ΕΔ4

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα