• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans : Moto3 Αγώνας
Nικητής ο Sergio Garcia
Νέα 16/05/2021 - 17:11

Η ημέρα αγώνων στο Le Mans άνοιξε με τον αγώνα της Moto3. Οι αρχικές συνθήκες απαιτούσαν βρόχινα ελαστικά, αλλά ο ήλιος που έκανε την εμφάνισή του, άρχισε να στεγνώνει γρήγορα την πίστα και μέχρι το τέλος του αγώνα η πίστα ήταν σχεδόν πλήρως στεγνή.

Πρώτος έστριψε ο Andrea Migno, κάτοχος της pole position, αλλά στην τρίτη στροφή ,μετά από ένα μικρό λάθος, τον προσπέρασε ο Jaume Masia ενώ από κοντά ακολουθούσαν οι Niccolo Antonelli, Ricardo Rossi και Filip Salac. Ο Antonelli πέρασε μπροστά αλλά έπεσε στην τελευταία στροφή του πρώτου γύρου και αποσύρθηκε, 

Στον δεύτερο γύρο είχαμε την πτώση του Tatsuki Suzuki (που έτσι έφτασε τα 7 DNF στους τελευταίους 9 του αγώνες) και του Jeremy Alcoba, ενώ μπροστά είχε περάσει πλέον ο Garcia. Στην τελευταία στροφή, πτώση είχε ο Jaume Masia, ο οποίος μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο για έλεγχο ενώ στον επόμενο γύρο ο Pedro Acosta, πρώτος στο πρωτάθλημα έπεσε στην τρίτη στροφή ενώ βρισκόταν 8ος (από 21ος που είχε ξεκινήσει) αλλά κατάφερε να επανέλθει και να τερματίσει τελικά στην 8η θέση. 

Ο Gabriel Rodrigo βρέθηκε στο έδαφος στην 8η στροφή με 20 γύρους να απομένουν, ενώ την ίδια στιγμή ο Sergio Garcia και ο Filip Salac, που είχαν περάσει μπροστά, είχαν χτίσει διαφορά 3,2 δευτερολέπτων, που σύντομα ανέβηκε στα 5 δευτερόλεπτα. Ο Garcia αντιμετώπισε κάποιες δυσκολίες λίγο πριν τα μέσα του αγώνα και σε κάποια στιγμή βρέθηκε πίσω από τον Filip Salac αλλά κατάφερε να ξαναπεράσει μπροστά και από εκεί και πέρα οδήγησε τον αγώνα μέχρι το τέλος. 

Πτώσεις είχαν οι Darynn Binder και Kaito Toba αλλά επανήλθαν και τερμάτισαν 20oς και 21ος αντίστοιχα.

Η καρό σημαία βρήκε τον Sergio Garcia στην κορυφή ενώ πίσω του (για πρώτη φορά στο βάθρο) τερμάτισε ο Filip Salac. Πρώτη φορά στο βάθρο βρέθηκε επίσης ο Ricardo Rossi στην τρίτη θέση (ο οποίος δεν είχε μέχρι τώρα τερματίσει μέσα στους πρώτους 10), ενώ ο John McPhee, που είχε εκπληκτικό ρυθμό προς το τέλος του αγώνα δεν μπόρεσε να τον απειλήσει και παρέμεινε στην 4η θέση. Πέμπτος ήταν ο Ayumu Sasaki, ενώ ιδιαίτερη μνεία αξίζει στον Adrian Fernandez, ο οποίος ξεκίνησε από την 26η θέση για να τερματίσει τελικά 6ος, μπροστά από τον Xavier Artigas.

Στην όγδοη θέση τερμάτισε ο Pedro Acosta, που διατηρεί ακόμα μεγάλη βαθμολογική απόσταση από τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου, μπροστά από τον Deniz Öncü, ενώ την δεκάδα συμπλήρωσε ο Romano Fenati.

 

Επόμενο άρθρο »

Marquez : Νευριασμένος με τον εαυτό μου για την δεύτερη πτώση

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans : Moto2 Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα