• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Εγώ νοιώθω σαν αναβάτης!
Ο Pedrosa και ο Crutchlow είναι δοκιμαστές
Νέα 15/04/2021 - 10:37

Αυτές τις ημέρες όλοι μας ζούμε και πάλι στο ρυθμό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με τον τρίτο Γύρο που θα γίνει στην Πορτογαλία αυτό το Σ/Κ. Όμως λίγα χιλιόμετρα πιο δίπλα, ο Andrea Dovizioso έκανε το ντεμπούτο του με την Aprilia και αυτό αποτελεί μία ακόμα σημαντική είδηση στον κόσμο του MotoGP. Την πρώτη ημέρα ο Dovi την πέρασε κυρίως στο να ρυθμίσει τη θέση οδήγησης.

«Όταν αλλάζεις μοτοσυκλέτες το πρώτο πράγμα που κοιτάς σε μια νέα είναι αυτό και χρειάζεται χρόνος. Πρέπει να νοιώθεις άνετα αλλά και να καταλάβεις τι σωστή θέση. Η κάθε μοτοσυκλέτα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Φυσικά δεν είναι δυνατόν να φτιάξεις αυτά τα πράγματα σε τρεις ημέρες. Στο επόμενο τεστ που θα κάνουμε θα δούμε αν θα είμαι πιο άνετα».

Επομένως ο Dovi έριξε το μεγαλύτερο βάρος στην εργονομία. Θυμίζει λίγο την περίπτωση του Jorge Lorenzo στην Ducati, όταν ο Ισπανός έψαχνε συνεχώς να βρει τη σωστή θέση οδήγησης και στο τέλος, μετά από αρκετές αλλαγές, ήταν ένα εξάρτημα λίγων ευρώ που έκανε τη διαφορά.

«Νομίζω ότι τα αποτελέσματα του Andrea Dovizioso τότε δεν είχαν να κάνουν και τόσο πολύ με τις αλλαγές που έκανε», είναι η γνώμη του Ιταλού. «Μιλούσα γι’ αυτό το θέμα με τον Crutchlow που οδήγησε Yamaha, μετά άλλαξε στην Honda και τώρα επέστρεψε πάλι στην Yamaha. Δεν είναι εύκολη η προσαρμογή. Δύο είναι οι βασικοί παράγοντες: να είσαι καλά στο τιμόνι (κι εκεί σε επηρεάζει ο σωματότυπος) και να έχεις τη σωστή θέση γι’ αυτά που σου ζητά η μοτοσυκλέτα».

Στην Jerez ήταν και δύο άλλοι δοκιμαστές, ο Dani Pedrosa με την ΚΤΜ και ο Cal Crutchlow με την Yamaha. Ο Dovi έχει ήδη απορρίψει στο παρελθόν την ιδέα του να γίνει δοκιμαστής. «Νοιώθω πιο πολύ σαν αναβάτης. Αυτή είναι η νοοτροπία μου. Ο Dani όμως είναι δοκιμαστής. Είναι καταπληκτικός σε αυτόν τον ρόλο γιατί κάνει τα πάντα σωστά και είναι παραγωγικός για τον κατασκευαστή. Ο Crutchlow είναι διασκεδαστικός, αλλά τώρα τον είδα με αλλαγμένη νοοτροπία. Όταν γίνεσαι δοκιμαστής τα πάντα είναι διαφορετικά».

Τέλος, μίλησε για το 2022 και την επιθυμία του να επιστρέψει στο Πρωτάθλημα, αλλά και για τις προσφορές που απέρριψε πέρυσι ώστε να είναι φέτος στο σχηματισμό εκκίνησης. «Το MotoGP είναι το πάθος μου και θέλω να είμαι και πάλι στους Αγώνες τη νέα χρονιά. Ήταν έξυπνη κίνηση που βρέθηκα στην πίστα και είμαι χαρούμενος που η Aprilia μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Θέλω να κάνω τα πάντα σωστά. Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις αλλά πρέπει να γίνουν με το σωστό τρόπο. Τώρα, αυτό που έχουμε στο τραπέζι είναι το επόμενο τεστ που θα γίνει τον Μάιο στο Mugello».

«Όσο για τις προσφορές πέρυσι; Νομίζω έκανα σωστά. Ο Aleix όμως έδειξε ότι η Aprilia έχει δυναμική και δουλεύει πολύ σκληρά. Έχουν κάνει καλό βήμα κι έχουν καλή βάση, αν και δεν είναι αρκετό αφού όλοι πιο στο MotoGP είναι κοντά. Προφανώς έχουν κάνει άλμα, αλλά πρέπει να δούμε τι θα γίνει στους Αγώνες. Δεν χρειάζονται βιαστικές αποφάσεις. Αυτός ποτέ δεν ήταν ο τρόπος ζωής μου».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Το Portimao είναι φανταστική πίστα!

« Προηγούμενο άρθρο

Ciabatti: Στόχος μας να έχουμε 6 μοτοσυκλέτες και τα επόμενα χρόνια!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα