• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ciabatti: Στόχος μας να έχουμε 6 μοτοσυκλέτες και τα επόμενα χρόνια!
Είναι κάτι που μας έχει βολέψει πολύ
Νέα 14/04/2021 - 16:45

Στόχος της Ducati, όπως βγαίνει μέσα από επίσημα χείλη στην ομάδα, είναι να συνεχίσει να έχει έξι μοτοσυκλέτες της στο σχηματισμό εκκίνησης του MotoGP και τις επόμενες χρονιές. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από το paddock, ήδη άρχισε επαφές με την Gresini Racing για μια πιθανή συνεργασία. Η Ducati είναι ο μόνος κατασκευαστής που δίνει μοτοσυκλέτες της σε δυο δορυφορικές ομάδες του Πρωταθλήματος.

Η μία είναι η Pramac που λογίζεται σχεδόν σαν επίσημη ομάδα, αφού η υποστήριξη από την Ducati είναι τεράστια. Τόσο ο Zarco, όσο και ο Jorge Martin, έχουν ίδιες μοτοσυκλέτες με τους εργοστασιακούς οδηγούς. Αντίθετα στην Avintia η ομάδα δίνει δύο μοτοσυκλέτες που είναι συνήθως του περασμένου έτους, αν και οι οδηγοί της Avintia έχουν απευθείας συμβόλαιο με την Ducati. Ο Paolo Ciabatti λέει πως ο στόχος για το 2022 είναι να συνεχίσουν να έχουν έξι μοτοσυκλέτες στο Πρωτάθλημα.

«Το πλάνο μας είναι να συνεχίσουμε να έχουμε έξι μοτοσικλέτες και τα επόμενα χρόνια. Είναι ένα σύστημα με το οποίο είμαστε πολύ άνετα. Παράλληλα είναι κι ένας τρόπος να κρατάμε στο MotoGP με συμβόλαιο αναβάτες που πιστεύουμε ότι αξίζουν να είναι εκεί».

Αυτός είναι ο στόχος, αλλά το αν θα επιτευχθεί εξαρτάται από το τι θα κάνει η Suzuki και η Aprilia που δεν έχουν ακόμα συνεργασία με κάποια δορυφορική ομάδα. Για την Dorna το ιδανικό θα ήταν οι έξι κατασκευαστές του Πρωταθλήματος να έχουν από δύο επιπλέον μοτοσυκλέτες. Έτσι το grid θα έφτανε τους 24 οδηγούς. Όμως αν η Suzuki ή η Aprilia δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν με κάποια ανεξάρτητη ομάδα, τότε η Ducati θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει με 6 μοτοσυκλέτες.

Τώρα σε ό,τι αφορά στις επαφές της με την Gresini Racing, αυτές ξεκίνησαν στη βάση της περσινής ανακοίνωσης της Avintia ότι δεν θα είναι στο MotoGP από το 2022 και μετά. Έτσι ανοίγει μια θέση που λογικά θα πάει στην ομάδα του Valentino Rossi. Παρά το ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Uccio έλεγε ότι ακόμα δεν έχει παρθεί καμμία απόφαση για το τι θα γίνει με την ομάδα του Vale και αν θα ανέβει κατηγορία την επόμενη χρονιά.

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Εγώ νοιώθω σαν αναβάτης!

« Προηγούμενο άρθρο

Garcia σε Marquez: Δεν χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα