• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αεροδυναμικά και σύστημα εκκίνησης στο επίκεντρο για την Ducati!
Pecco: Κάνει τη διαφορά! Miller: Είμαι ικανοποιημένος!
Νέα 08/03/2021 - 11:57

H Ducati τα πήγε καλά τις δύο πρώτες ημέρες δοκίμων στο Qatar, με τον Jack Miller να παίρνει τη δεύτερη θέση και τον Pecco Bagnaia να τερματίζει ένατος. Μια καλή αρχή για το Ιταλικό εργοστάσιο, που δούλεψε σκληρά το χειμώνα και ενσωμάτωσε στη μοτοσυκλέτα κάποιες νέες ιδέες, όπως το νέο φέρινγκ αλλά και το νέο σύστημα εκκίνησης που χαμηλώνει το μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας, αλλά και το πίσω. Είναι κάτι το οποίο ενέπνευσε και την Honda για να παρουσιάσει σε αυτόν τον τομέα τη δική της λύση.

Ο Pecco Bagnaia, μιλώντας μετά τις δοκιμές είπε γελώντας: «Τώρα είναι η μοτοσυκλέτα μας είναι τελείως χαμηλωμένη!» Συνέχισε λέγοντας: «Αυτό το σύστημα κάνει τη διαφορά. Είχαμε πολλά πράγματα να δοκιμάσουμε και για αυτό σταματούσα συχνά στα pits». Ο Ιταλός είναι χαρούμενος για το ντεμπούτο του με την εργοστασιακή ομάδα. «Χθες δεν τα είχα πάει καλά, άλλωστε μία πτώση δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις».

Ο Pecco Bagnaia ετοιμάζεται για μία ακόμα έξοδο στην πίστα
Ο Pecco Bagnaia ετοιμάζεται για μία ακόμα έξοδο στην πίστα

«Παράλληλα ένιωθα και πίεση ίσως επειδή ήταν η πρώτη μέρα. Σήμερα όμως τα πήγαμε καλύτερα. Τώρα έχουμε δύο μέρες για να αναλύσουμε όλα τα δεδομένα και να σχεδιάσουμε τη δουλειά μας για το επόμενο τεστ. Το Κατάρ είναι μία δύσκολη πίστα και για αυτό το λόγο είμαι χαρούμενος που είμαι μέσα στους πρώτους 10, αν και αυτό δεν λέει πολλά».

Ακόμα καλύτερη παρουσία είχε ο Αυστραλός της ομάδας, ο Jack Miller, ο όποιος δοκίμασε και τα νέα αεροδυναμικά της μοτοσυκλέτας. «Ναι τα χρησιμοποίησα και έκανα συγκρίσεις με τα παλιότερα. Είμαι αρκετά χαρούμενος γιατί δεν χάνουμε κάτι στην τελική ταχύτητα. Δεν έχουν κάποια τρελή διαφορά από τα προηγούμενα, αλλά ίσως μας δίνουν λίγη παραπάνω ευστάθεια».

Ο Jack Miller με τα χρώματα της εργοστασιακής Ducati
Ο Jack Miller με τα χρώματα της εργοστασιακής Ducati

Ο Jack μίλησε με πολύ καλά λόγια για τη δουλειά που έγινε κατά τη διάρκεια του χειμώνα από τους μηχανικούς στην Bologna. «Έφεραν πάρα πολλά εξαρτήματα και δεν έχουμε ακόμα τελειώσει τις δοκιμές. Ευτυχώς έχουμε ακόμα τρεις μέρες. Είμαι ικανοποιημένος με τη δουλειά που έκαναν, δεδομένου και του ότι έχουμε περιορισμούς λόγω κανονισμών». Τέλος σε ότι αφορά στους αντιπάλους του είπε: «Εδώ είμαστε πάντα όλοι κοντά και μετά από πέντε ημέρες δοκίμων θα είμαστε ακόμα πιο κοντά».

Τον ρώτησαν αν τον εξέπληξε η Aprilia και απάντησε: «Φαίνεται ότι έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και ο Aleix ήταν πάντα δυνατός σ’ αυτή την πίστα. Βέβαια τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν στον Αγώνα».

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Ο ρόλος του εργοστασιακού με τρόμαξε!

« Προηγούμενο άρθρο

Espargaro: Ακόμα δεν ξέρω το όριο της Honda!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA